x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Ciudăţenii deloc întâmplătoare

Ciudăţenii deloc întâmplătoare

de Gelu Voican Voiculescu    |    22 Mar 2009   •   00:00
Ciudăţenii deloc întâmplătoare

Introducerea codului cu bare ar putea părea chiar inofensivă, trecând drept o consecinţă firească a globalizării economice. Dar...



Se întâmplă însă ca pentru recunoaşterea codului cu bare de către un calculator electronic este nevoie de nişte "bare de protecţie" care pentru orice produs constau din trei perechi de liniuţe mai prelungi. În memoria calculatoarelor electronice, la citirea oricărui cod se detectează mai întâi aceste bare de protecţie care sunt decodificate invariabil cu numărul 666. O dată recunoscută această secvenţă numerică se declanşează citirea codului propriu-zis şi, mai departe, se pot efectua o serie de operaţii economice.

MOMENT
Concomitent, în societatea americană s-a adoptat un nou sistem de cartele de credit - cardurile. Numerotarea lor codificată conţinea de asemenea numărul 666. Desigur, în rândurile creştinilor din populaţia americană s-au iscat proteste vehemente. Rămâne ciudat faptul că nu a fost schimbat sistemul, existând de pildă tipul de cod cu bare Interleaved 2015 care n-are nevoie de bare de protecţie (guard bar). Sau, cel puţin, se putea încerca o inversiune sub forma 999...

Scandalul s-a agravat atunci când s-a trecut la cartele de identitate asemănătoare, fiecărui cetăţean atribuindu-se un cod numeric personal, având recunoaşterea prealabilă codificată tot cu 666, numărul Fiarei din Apocalipsa Sfântului Ioan Evanghelistul. Cartelele electronice de identitate sunt de trei tipuri: cartele cu cod de bare; cartele cu bandă magnetică; cartele cu microcip - smart cards. (Bineînţeles, mai există şi tipuri mixte). Guvernul Greciei, sub presiunile opiniei publice, inclusiv ale Bisericii Ortodoxe, a renunţat la integrarea lui 666 în noua carte de identitate naţională (cf. Le Monde, 13 iun. 1997).

Deşi personal nu sunt adeptul teoriilor conspiraţioniste şi ale complotului mondial, cred totuşi că anumite stări de lucruri nu pot fi întâmplătoare, fiind mai degrabă dovada unei subversiuni antitradiţionale animată de  forţe infraumane, care influenţează agenţi umani, mai mult sau mai puţin conştienţi.

În preajma sfârşitului unui mare ciclu - moment în care se află acum lumea noastră -, toate posibilităţile inferioare, reziduale, trebuie să apuce să se manifeste, trecând de la potenţialitate la actualitate. Altfel, toţi "germenii" conţinuţi principial încă de la origine n-ar putea să se "consume" şi nu s-ar ajunge niciodată la sfârşitul unei lumi, iar, corelativ, la naşterea alteia (fiindcă orice moarte într-o stare a Existenţei universale corespunde naşterii într-o altă stare).

PLAN
Cercetări aprofundate au scos la iveală existenţa unui plan de codificare şi de marcare a întregii umanităţi, conceput a se desfăşura în trei etape: prima a început în 1970, aparent inofensiv, prin codificarea tuturor produselor comerciale, o dată cu apariţia  UCC (Uniform Code Council); a urmat o a doua, cam de prin 1983, prin introducerea cărţilor de identitate electronice cu sistemul codului cu bare; a treia vizează codificarea tuturor bunurilor mobile şi imobile, prin introducerea unor noi standarde de calitate, precum International Quality Standarts Programe - ISO 9000 şi Six Sigma.

În final se va ajunge la o adevărată sclavie electronică, la o uniformizare generalizată care va netezi calea spre un guvern mondial, având în frunte Antehristul = Antihristul anunţat de Apocalipsa lui Ioan.

E limpede că se tinde spre impunerea unui control absolut asupra întregii producţii mondiale, ceea ce echivalează cu un control economic total. Evident că standardele ISO 9000 nu vin în întâmpinarea intereselor consumatorilor, ci urmăresc eliminarea agenţilor economici mici şi mijlocii. (La început, aderarea la ISO 9000 a fost benevolă, pentru ca apoi, încet, încet să devină obligatorie. Fără îndoială, sistemul de control al calităţii va ajunge să fie fatal producătorilor particulari şi comerţului liber.)

Toate tranzacţiile economice vor trebui încheiate obligatoriu prin EDI/EC (serviciu de comerţ electronic al internetului). Toate societăţile economice conectate sunt înscrise într-un registru informatic - CCR (Centralized Contractor Registration), primind un cod numeric unic - TPN (Trading Partner Number). Altfel, agenţii economici respectivi nu-şi vor putea vinde produsele. (Displăcându-mi mânuirea abuzivă a citatelor din Apocalipsă, mă limitez doar la a recomanda citirea a două versete tulburător de potrivite: Ap. 13/16-17.)

Datele de identitate ale fiecărui om sunt centralizate, stocate, prelucrate etc. în cadrul unui sistem imens - Universal Computerized Identification Clearinghouse Resourse Center, de la Fort Meade, Maryland.

SISTEME
În realitate, acest organism este patronat de National Security Agency (NSA), care e dirijată de un consiliu superior COMSEC, format din reprezentanţi ai ministerelor de Externe, Justiţie, Comerţ, precum şi generali ai forţelor terestre, aeriene şi navale.

Această agenţie s-a înfiinţat în 1954, în plină fervoare a "războiului rece", în urma semnării în 1947 de către SUA, Anglia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Japonia, Coreea de sud şi ulterior, după 1949, de către ţările OTAN, a acordului UKUSA Pact, prin care se convenea crearea unui sistem informaţional comun, pentru supraveghere "civilă", cu centrul la Fort Mead. Desigur, amplele progrese ale informaticii au deschis vaste posibilităţi acestor proiecte mai vechi, dar şi al unuia mai recent, din 1995, numit LUCID.

Noile sisteme se bazează pe "cartela universală biometrică" (UBC), care este un "smart card", conţinând un cip de 5 Gb şi o bandă magnetică (comparativ, bietul nostru cip de 72 Kb, din paşapoartele europene, pare un pigmeu...). Sunt stocate numeroase elemente biometrice, de la amprentele digitale, geometria palmară şi plantară, imaginea facială (face recognition), fotografia irişilor (iris scan), caracteristicile sonore vocale până la mişcările trupului, specifice fiecărui individ (camerele intelligent video) şi la elemente ale codului genetic ADN. Senzorii cartelei biometrice interacţionează cu teledetectorii sateliţilor din sistemul NRO (National Reconnaissance Office).

Din cauza comodităţilor avantajoase suntem deja condiţionaţi să fim dependenţi de "reţeaua reţelelor", respectiv, de internetul inventat Tim Beners-Lee, de sistemele GSM de telefonie portabilă (sau "mobilă"), de sistemul GPS etc. Reţeaua ITv (Interactiv Television) permite deja ca un "Centru" să localizeze şi controleze orice calculator, telefon sau televizor, precum şi alte aparate electronice.

În urma semnării în 1985, a Tratatului de la Shengen, iar din 1990, a Convenţiei de la Shengen (o minusculă localitate viticolă din Luxemburg), s-a implementat Shengen Informational System care înregistrează electronic date despre toţi cetăţenii europeni care circulă în acest spaţiu. Deja el cuprinde câteva zeci de milioane de inşi, fiind suficientă doar o bănuială pentru începerea unei urmăriri "discrete".

Pentru ca, sub aparenţa unei libertăţi totale, să se ajungă la o completă îngrădire a libertăţii individului, echivalând cu sclavia absolută, mai lipseşte doar generalizarea şi obligativitatea implantării biocipului, prin care se vor înmatricula oamenii la scară planetară, recurgându-se la un cod numeric de 18 cifre, din care, bineînţeles, nu va lipsi 666...

Biocipul n-are nevoie de baterii, microemiţătorul său activându-se la un semnal radio de 125 khz, emis de un scanner pentru control (RFID - Radio Frequency Identication Device). De dimensiuni milimetrice, el este făcut din sticlă biologică, nerespinsă de ţesuturi. Deşi pare greu de crezut, în societatea americană, unde oamenii sunt mult mai vulnerabili la manipulare, foarte multe persoane cer de bunăvoie să li se implanteze asemenea biocipuri, ca o măsură de protecţie, permiţând localizarea în caz de răpire.

Ceea ce rămâne straniu este îngrijorătoarea omniprezenţă actuală a mărcii trisextile, cum mai poate fi numit numărul 666, atât de diabolizat. Chiar şi pentru cei mai sceptici raţionalişti, invocarea coincidenţelor devine neverosimilă...

LISTĂ
Voi enumera doar câteva exemple semnificative: www (de la world wide web) - adresarea universală a internetului corespunde cu 666, conform echivalenţei alfanumerice; numărul de cod al Băncii Mondiale este 666; codul bancar al operaţiunilor de tip swift este 666; cardurile Băncii Naţionale a Australiei au imprimată pe ele 666; - noile cărţi de credit americane au 666, ca prefix al numărului lor; numărul Serviciului medical al Guvernului federal american este 666; cartelele Serviciului selectiv al SUA sunt imprimate cu 666; compania Master Card a început din august 1980, să folosească în raportările de cont, cifra 666; calculatoarele centrale ale firmelor Sears, Belk, J.C. Penney şi Montgomery Ward au prefixul 666, pentru toate tranzacţiile electronice (on-line); microprocesorul calculatorului Olivetti P6060 are drept bază numerică 666 şi multiplii săi; din voinţa lui Steve Jobs, preţul oficial de vânzare al primelor calculatoare APPLE a fost de 666,66 dolari; calculatoarele concepute de firma Lear Siegler au ştanţat lateral numărul 666; culorile de pe internet corespund unei palete Netscape de 216 nuanţe (216 = 6 x 6 x 6).

Codurile folosite corespund mai multor suite în care 6 se repetă. De pildă, culoarea HTML are codul #666666 (un gri închis); logo-urile mai multor mărci conţin 666. Şase foi A4 aşezate una lângă alta vertical ocupă un spaţiu de 210 mm x 6 = 1.260 mm şi dacă se mai adaugă sub ele la extremitatea dreaptă şi la cea stângă încă două foi aşezate însă orizontal, între ele rămân 666 mm: 297 mm x 2 = 594 mm, iar 594 + 666 = 1.260 (în Apocalipsă, cap. 13/5, se spune că fiarei "i s-a dat putere să lucreze timp de 42 de luni", adică 1.260 de zile...); toate calculatoarele casieriilor din SUA sunt legate la un calculator uriaş din Dallas, numit The beast (fiara) şi e conectat cu alte două calculatoare din Bruxelles şi din Amsterdam, numite şi ele The beast; tot beast este şi sigla lui Bar-coded Evidence Analysis Statestics and Tracking.

Toate aceste ciudăţenii, totuşi deloc întâmplătoare, pălesc însă faţă de cea pe care am lăsat-o voit la urmă: firma AT & T Lucent Technologies (sugestii luciferiene în nume...), provenind din fosta Bell Laboratories şi care s-a ilustrat prin elaborarea programului Inferno, combinând televiziunea cu internetul şi asigurând un control total al reţelelor de mass-media vizuale, stabilindu-şi sediul la nr. 666, pe 5e Avenue, în Manhattan, New York...

(Va urma)

×
Subiecte în articol: alte orizonturi numărul bare