x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje DNA a pus sub acuzare membri secţiilor de votare din Bâlteni

DNA a pus sub acuzare membri secţiilor de votare din Bâlteni

de Gabriela Mladin    |    11 Sep 2012   •   10:48
DNA a pus sub acuzare membri secţiilor de votare din Bâlteni

Membri a doua sectii de votare din comuna Balteni, judetul Gorj, mai exact 12 persoane, au fost chemate la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Bucuresti pentru a li se aduce la cunostinta invinuirile. Impotriva celor 12 persoane s-a inceput urmarirea penala pentru fraude la referedumul din 29 iulie pentru demiterea presedintelui traian Basescu.

Holul Directiei Nationale Anticoruptie din bucuresti s-a umplut in cateva secunde, dupa ce 12 persoane, aduse cu duba Politiei, s-au prezentat in fata procurorilor. Prezenta lor a fost solicitata pentru a li se aduce la cunostinta invinuirile in dosarul referendumului. Printre membri celor doua sectii de votare din comuna Balteni se afla si reprezentantii Partidului Democrat Liberal care au facut parte din aceste comisii.

Primarul comunei Balteni, Gheorghe Pasarin, a confimat informatia. “Cele 12 persoane fac parte din sectiile de votare care au functionat in comuna Balteni. Au fost chemate pentru a fi puse sub acuzare. Ce au facut exact nu stiu, stiu doar ca printre ele se afla si reprezentantii PDL. Daca cineva a votat in locul altei persoane sau daca au gresit cu ceva, trebuie sa se supuna legilor', a precizat edilul comunei Balteni.

Fraude prin…nerecunoastere!

In urma cu o luna, aproximativ 20 de anchetatori, procurori anticorputie si ofiteri care lucreaza pentru DNA, au descins pe ulitele comunei Balteni si au intrebat, din poarta-n poarta, alegatorii daca au votat si daca isi recunosc semnaturile. Printre ei si angajati care lucreaza in cadrul Complexului Energetic Oltenia care, desi s-au prezentat la vot, in fata procurorilor nu si-au mai recunoscut semnaturile. Si asta pentru ca, de teama liderilor de sindicat care-I amenintasera cu demiterea, si-au dezlipit colantele cu mentiunea “votat', astfel incat, in caz de control al cartii de identitate sa nu se poata dovedi prezenta la vot. Apoi, in fata procurorilor DNA au declarat ca semnaturile de pe listele electorale nu le apartin, intrucat nu s-au prezentat la vot.

Au mai existat si situatii in care persoane aflate in strainatate s-au regasit pe listele permanente din Balteni, unde apareau ca ar fi votat.

Cei 12 membri ai sectiilor de votare sunt acuzati de infractiuni de coruptie la legea electorala.

×
Subiecte în articol: membrii bălteni dna acuzat sectii votare