x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Fotografie de Jurnal - Bal in cinstea papusii Barbie

Fotografie de Jurnal - Bal in cinstea papusii Barbie

de Roxana Roseti    |    11 Iun 2006   •   00:00

La 2 iunie, la ora 18:00. Toti printii si printesele cetatii au fost la bal. Motivul? Expozitia "World of Barbie and Lego" (23 mai-11 iunie a.c.). Organizatorul, Events, i-a convocat pe cei mici in Piata Revolutiei pentru a se distra ca-n basme.

FOTOREPORTAJ de KARINA KNAPEK
Click pe imagine
La 2 iunie, la ora 18:00. Toti printii si printesele cetatii au fost la bal. Motivul? Expozitia "World of Barbie and Lego" (23 mai-11 iunie a.c.). Organizatorul, Events, i-a convocat pe cei mici in Piata Revolutiei pentru a se distra ca-n basme.

Regele si Regina, maestrul de ceremonii si trompetistul Curtii au anuntat sosirea fiecarui invitat. Paji eleganti s-au ingrijit de buna dispozitie si veselia copiilor. Pustii au venit costumati corespunzator, iar "debutul" in societate le-a fost inregistrat pentru posteritate: printii si printesele au primit cate o fotografie care-i infatiseaza la bal, pentru aducere aminte peste ani.

Concursurile si surprizele s-au tinut lant. Au fost alesi printul si printesa balului, iar ceilalti participanti le-au construit castelul din faimoasele caramizi Lego. Si pentru ca este greu sa alegi intre atatia copii, toti frumosi, fiecare participant a fost declarat castigator intr-ale veseliei, iar premiile au fost generoase.

EVOLUTIE SI STIL. Pana in aceasta duminica inclusiv, 1.000 de metri patrati din Piata Revolutiei au fost rezervati universului papusilor Barbie si al caramizilor Lego. Frumoasa papusa poate fi admirata azi la Bucuresti pentru ultima oara, in cadrul expozitiei itinerante cu vanzare, care prezinta istoria Barbie din 1959 si pana in prezent.

La sfarsitul anilor ’50, stilul papusii Barbie era marcat de Elvis si rock’n’roll, ca si de eleganta Haute-Couture-ului parizian. Marile femei ale anilor ’60, ca Jackie Kennedy si Grace Kelly, au influentat moda lui Barbie. In era disco a anilor ’70, Barbie si-a schimbat aspectul in pas cu filme ca "Saturday Night Fever". A fost cuprinsa de febra de aerobic si tenis in anii ’80, ca si de stilul de viata stralucitor din Dallas si Dinasty. Barbie a devenit o prietena si o confidenta a unei intregi generatii de fetite, care au vazut-o drept cel mai bun prieten. A fost absolventa de facultate in 1963, chirurg in 1973, femeie de afaceri in 1986, candidat prezidential in 1992 si dentist in 1997. Barbie a deschis drumuri noi pentru fete, drumuri care nu erau accesibile la inceputul anilor ’60. Barbie a secolului al XXI-lea se transforma din ce in ce mai mult intr-o figura de cult, iar febra colectionarii ei nu a fost niciodata mai mare ca acum.

Barbie nu este o papusa obisnuita. Este cea mai iubita de fetite, cea mai populara jucarie, cea mai si cea mai dintre toate jucariile pamantului. Atatea superlative! Te intrebi, "Oare papusa asta este chiar papusa? I s-a acordat poate prea multa atentie si pare insufletita... E reala?" Da, este reala si foarte cautata. In lume, la fiecare trei secunde, se vinde cate o Barbie. Cine n-are Barbie trebuie sa-si ia una. De dragul copilului sau si daca-si permite, evident. Costurile ei in Romania sunt putin mai ridicate decat ale altor jucarii. Oricum, Barbie a facut istorie.
×
Subiecte în articol: fotograf in jurul lumii barbie