x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Ghetou cu iz de rahat

Ghetou cu iz de rahat

de Andreea Tudorica    |    08 Noi 2009   •   00:00
Ghetou cu iz de rahat
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Fix în buricul Bârladului, la fro 500 de metri de Primărie, 64 de familii trăiesc de ani buni în ceea ce s-ar putea numi cel mai ghetou dintre toate ghetourile.



ÎI zice G1 ("G" o veni de la ghetou) şi e gard în gard cu un muzeu. În urmă cu câţiva ani, un fost primar a considerat de cuviinţă să le zidească budele comune de pe holul a ceea ce cu greu se poate numi bloc. Motivele sunt incerte. Ba că ţiganii furau instalaţiile sanitare, bă că mirosea urât. Ideea e că oamenii de aproape cinci ani s-au înfrăţit astfel cu natura: ba cu tufişurile din parc, ba cu gardul muzeului, ba cu boscheţii mai feriţi de ochii curioşilor. Au făcut memorii peste memorii la Primărie să fie mutaţi sau să li se refacă blocul.

Nu au găsit înţelegere. Noua administraţie locală se pare însă că a găsit o soluţie şi până la sfârşitul anului speră să mute cele 64 de familii în alte două locaţii, şi astfel "pecinginea" oraşului, cum a fost denumită, va fi stârpită.

Ioan Niţuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei, spune că de-a lungul timpului blocul a fost scăpat de sub control. "Dar am demarat proiecte de construcţie şi reabilitare a două blocuri de locuinţe sociale, unde vom muta toate familiile din blocul G1. Sperăm ca până în iarnă să fie deja instalaţi acolo şi să fie cumva un fel de cadou de Crăciun."

×
Subiecte în articol: reportaj fotografic