x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Hai să alergăm!

Hai să alergăm!

de Sorin Anghel    |    18 Apr 2010   •   00:00
Hai să alergăm!
Sursa foto: www.ecomarathon.ro/
1 MAI 2010
Centrul de Ecologie Montană în colaborare cu Primaria Moeciu va organiza concursul de Alergare Montană "EcoMarathon". Ideea acestui maraton a pornit din dorinţa de a face cunoscute aceste locuri (zona Moeciu) şi de a încerca să le conservăm şi să le valorificăm prin încurajarea ecoturismului şi a sportului. Cursele de Marathon atrag câţi mai mulţi participanţi în toată lumea. Este o luptă cu propriile limite. Înseamnă pregătire, planificare, autodepăşire, prietenie. Prin intermediul EcoMarathon dorim să încurajăm cât mai multă lume să practice alergarea şi mişcarea în aer liber.

Aşadar, sunteţi aşteptaţi la concursul de alergare montană din 1 Mai 2010. Evenimentul va cuprinde trei curse distincte destinate iubitorilor de mişcare în aer liber şi iubitorilor de munte. Eco Marathon este un concurs pentru alergătorii desăvârşiţi şi pentru cei care doresc să-şi depăşească limitele; va fi o cursă pe distanţa clasică de 42 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de circa +2.300 m. startul şi sosirea vor avea loc în Moeciu de Sus.

Te poţi înscrie fie la cursa CCC Courmayeur - Champex - Chamonix, trei localităţi din cele trei ţări prin care trece Ultra Marathonul, fie la cursa UTMB. UTMB: aproximativ 166 km şi 9.400 m diferenţa de nivel, 46 h timp limita, start din centrul oraşului Chamonix CCC: aproximativ 98 km şi 5.600 m diferenţa de nivel, 26 h timp-limită, start din centrul oraşului Courmayeur (Italia). Pentru a lua parte la una dintre aceste curse ai nevoie de puncte de calificare, 4 puncte pentru UTMB, respectiv 1 punct pentru CCC.

ECO MARATHON
Un concurs care trage un semnal de alarmă asupra atitudinii responsabile pe care trebuie să o avem faţă de natură! Să ne gândim că tot ceea ce facem ar trebui să fie eco, dar asta nu doar pentru că e un subiect la modă, ci pentru că trebuie să învăţăm să fim responsabili, să preţuim şi să ne bucurăm de mediul înconjurător. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul http://www.ecomarathon.ro.

×
Subiecte în articol: aer liber