x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje La Londra - Ciocolata eleganta

La Londra - Ciocolata eleganta

de Monica Dumitrescu    |    21 Ian 2007   •   00:00
La Londra  -  Ciocolata eleganta

Cel mai scump "dulce" din lume. In Londra sunt doua magazine in care ciocolata e asemenea bijuteriilor - scumpa si eleganta. Eleganta, acesta este cuvantul, pentru ca nu exista nicaieri ciocolata prezentata in asemenea maniere.

Cel mai scump "dulce" din lume. In Londra sunt doua magazine in care ciocolata e asemenea bijuteriilor - scumpa si eleganta. Eleganta, acesta este cuvantul, pentru ca nu exista nicaieri ciocolata prezentata in asemenea maniere.

La Hotel Chocolate si Thortons se vinde ciocolata de lux. Paradoxal, caci britanicii nu sunt mari producatori de lapte si nici de cacao. Cu toate acestea, in cele doua magazine se vinde cea mai scumpa si mai de calitate ciocolata din lume.

La Hotel Chocolate, o doamna cu un frumos sort dinainte ofera tuturor celor care calca pragul magazinului diferite sortimente de ciocolata: pentru ea, pentru el, pentru afaceri, pentru persoane tinere, diabetici, vegetarieni, pentru Ziua indragostitilor, pentru petreceri si… asa mai departe. Tot de aici puteti cumpara bauturi de ciocolata, cu seminte, cu fructe.

Club. Hotel Chocolate are chiar si un club pentru degustatorii de ciocolata. La club se ofera informatii despre cum se produce ciocolata, cum se degusta ciocolata adevarata, fara grasimi multe, cu cacao din belsug, dar fara aditivi artificiali. In cadrul clubului se creeaza saptamanal diferite sortimente si texturi de ciocolata la care au acces doar membrii acestuia.

Thortons, cel de-al doilea magazin, aflat pe celebra Oxford Street, are, de asemenea, bijuterii de ciocolata pe sortimente. De aici poti comanda ciocolata pentru nunti, "ciocolata de colectie", pentru copii sau bomboane care se livreaza cu flori cu tot iubitelor.

La Thortons am fost invatati ca atunci cand degustam ciocolata, pentru a-i simti gustul, se bea putina apa cu suc de lamaie inainte si dupa fiecare sortiment. Ciocolata se plimba cateva secunde in gura pentru a-i gusta din plin toate aromele. Magazinul a fost deschis in anul 1911 si de atunci se tot creeaza retete noi.
×
Subiecte în articol: fotograf in jurul lumii ciocolata