x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Să priveşti lumea de sus!

Să priveşti lumea de sus!

de Oana Georgescu    |    18 Apr 2010   •   00:00
Să priveşti lumea de sus!
Sursa foto: Arhiva personală/

"Dinner in the Sky" - un "restaurant aerian", mai precis o masă pentru 22 de persoane care se poate ridica până la înălţimea de maximum 50 de metri. De fapt, un concept inedit, exclusiv şi inovator, care există deja în aproape 30 de ţări din Europa şi în SUA, iar în luna mai este preconizat ca o premieră pentru România.

Respectiva masă poate fi folosită pentru diferite evenimente şi momente speciale: lunch, dejun, concerte, nunţi, meeting-uri de afaceri, conferinţe de presă, jocuri cazino, degustări de vinuri, demonstraţii culinare şi bartending, vizionarea competiţiilor sportive (de obicei curse auto, a evenimentelor culturale sau a concertelor în aer liber şi chiar pentru sesiuni sportive - fitness, spinning, aerobic etc). Toate cu un caracter exclusivist şi unicat.

Notorietatea şi aprecierea de care se bucură în întreaga lume "Dinner in the Sky" (belgianul David Ghysels este creatorul şi deţinătorul licenţei şi al mărcii pe teritoriul ţării respective) au fost confirmate şi anul trecut de "Boston Globes", care i-a oferit Trofeul Best Event Marketing Campaign, conceptul fiind considerat ca fiind unul dintre primele cinci "Amazing restaurants in the World". Belgianul David Ghysels, creatorul şi deţinătorul licenţei şi al mărcii pe teritoriul ţării respective.

"UP IN THE AIR"
Timpul petrecut în aer poate ajunge şi până la opt ore sau chiar mai mult, în funcţie de solicitarea clientului. Bucătarul-şef (de multe ori sunt invitaţi ca Guest Star bucătari cu 2-3 stele Michelin) este pregătit să facă din momentul servirii unei mese unul de neuitat, cum la fel de pregătiţi sunt chelnerul şi un entertainer - de regulă artist de profesie care are misiunea să asigure buna-dispoziţie a celor aflaţi la înălţime. Nu că ar putea lipsi, dar răul de înălţime (cea a unui bloc cu 15 etaje) poate interveni oricând, mai ales când mănânci...

Mesenii stau pe nişte scaune speciale fiind prinşi în centuri cu fixare în patru puncte. Personalul este poziţionat în spaţiul liber dintre cele două laturi ale mesei, iar meniul este stabilit din timp de organizatori. Un dejun sau o cină poate dura minimum o jumătate de oră, dar se poate participa la un eveniment VIP care să dureze toată dimineaţa, o după-amiază sau o seară întreagă. Dacă vă place să priviţi de... sus, puteţi opta pentru o întâlnire "in The Sky", un meeting de afaceri şi chiar pentru o căsătorie "in The Sky"!

"Dinner in the Sky" poate fi amplasat oriunde, într-un loc public în centrul oraşului, într-un golf, pe malul mării, pe o cultură viticolă, dacă este vorba de o degustare de vinuri, sau în vecinătatea unui sit istoric, atât timp cât există o suprafaţă plană de aproximativ 500 de metri pătraţi. Evident, autorizaţia trebuie să se poată obţine fără probleme. În funcţie de dorinţa clientului se poate solicita şi o a doua masă suspendată de unde să răsune, de pildă, melodiile formaţiei favorite...

"Datorită varietăţii peisajului, diferenţelor arhitectonice şi a faptului că găseşti toate formele de relief, România este o locaţie excelentă pentru «Dinner in the Sky». Ţara dumneavoastră se va adăuga listei pe care regăsim veteranele Olanda şi Belgia, apoi Germania, Slovacia, Ungaria, Turcia, Spania, dar şi Dubai, Canada, SUA sau Africa de Sud ", a ţinut să sublinieze David Ghysels, creatorul conceptului.
Prin urmare, "Up in the Air"!

×
Subiecte în articol: aer liber