x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Spectacol la Kalinderu

Spectacol la Kalinderu

01 Feb 2009   •   00:00
Spectacol la Kalinderu

BUŞTENI  •  CUPA MONDIALĂ DE ESCALADĂ PE GHEAŢĂ
Vineri începe la Buşteni etapa finală din cadrul Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă. Cei mai importanţi căţărători din lume vor fi artizanii show-ului care va avea loc timp de trei zile la baza pârtiei Kalinderu.



În fiecare iarnă, staţiunea Buşteni reuşeşte să le dea peste nas celor care consideră că localitatea prahoveană este "Capitala Paltonarilor". Lucrurile s-au schimbat între timp. Chiar dacă nu excelează la capitolul spectaculozitate şi dificultate, pârtia de schi este cea mai preparată din ţară în clipa de faţă.

În plus, telescaunul care asigură transportul pe cablu a rezolvat problema cozilor de pe timpuri. Conştienţi că trebuie să atragă cât mai mulţi turişti, oamenii locului s-au apucat să organizeze sau să găzduiască evenimente importante.

ICE. Fără îndoială, în această iarnă cel mai important eveniment care are loc pe Valea Prahovei este etapa finală din cadrul Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă. Românii îi vor ţine pumnii strânşi austriacului Markus Bendler, membru al Clubului Alpin Român şi lider în clasamentul general. Pe panoul de la baza pârtiei Kalinderu se vor mai duela Patrik Aufdenbatten, Samuel Anthamatten, Simon Anthamatten şi Evgeny Krivosheitsev. Pentru fete, etapa finală de la Buşteni va fi hotărâtoare. Maria Tolokonina, din Rusia, conduce în clasament cu 165 de puncte. Foarte aproape de ea, la numai 22 de puncte, se află Angelika Rainer, din Italia. Pentra Muller, din Elveţia, locul 2 mondial în 2008, este şi ea la 30 de puncte de atleta din Rusia. Organizatorii evenimentului se aşteaptă ca în cele trei zile de concurs, la Buşteni să se adune câteva mii de spectatori, mai ales că duminică, în ultima zi, va avea loc şi o încercare de doborâre a recordului mondial de viteză la escaladă pe gheaţă.

×
Subiecte în articol: aer liber