x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje U.M. de vacanţă

U.M. de vacanţă

de Oana Georgescu    |    21 Iun 2009   •   00:00
U.M. de vacanţă
Sursa foto: Arhiva personală/

În perimetrul fostei fabrici de armament şi muniţii de la Orăştie s-a păstrat spiritul army şi atmosfera de cazarmă, dar s-a înlocuit instrucţia cu distracţia. Fără plantoane, trezire cu trompetist sau târâş pe coate! Doar program de voie.



Există un loc, în Orăştie, numit Arsenal Park. Acolo "s-a creat" un nou personaj: soldatul de vacanţă! Mai precis, în acel loc se află un complex de vacanţă de patru stele, cel mai întins din România (80 de hectare) şi unul dintre puţinele obiective turistice cu temă militară din Europa. Teritoriul nelimitat de aventură, furnizorul de adrenalină este localizat la marginea Orăştiei - care a împlinit 785 de ani de atestare documentară.

Pe locul Arsenal Park, Regele Carol al II-lea a dispus în 1938 amenajarea unui spaţiu experimental şi de recreere pentru Armată, pentru ca în perioada comunistă să se transforme într-o fabrică de armament, devenind unul dintre cele mai bine păzite locuri din România.

FACILITĂŢI. Acum turiştii au la dispoziţie o serie de facilităţi corespunzătoare clasificării de lux: teren de golf de 15 hectare, cu gazon scoţian, echitaţie, SPA (saună, jacuzzi, masaj şi un bazin de înot de 20 de metri lungime), terenuri de sport, heliport. Resortul de la Orăştie a primit numele de Arsenal, pentru că este construit pe locul fostului depozit de muniţii cu acelaşi nume. Astfel, invitaţii cu spirit de aventură vor putea dormi pe afetul unui tun, în TAB sau chiar sub pământ, în tuneluri preluate de la Armată şi transformate în camere luxoase de hotel. Destinaţie pentru teambuilding-uri, întruniri şi conferinţe, acest complex hotelier are o capacitate de cazare de 150 de locuri, în apartamente, vile şi vine în întâmpinarea nevoilor companiilor, firmelor, instituţiilor de a le oferi angajaţilor, clienţilor şi colaboratorilor altceva. La luxosul restaurant-popotă se mănâncă din gamelă şi sunt peste 100 de preparate culinare, în afară de... fasole! În camere, mobilierul militar a fost recondiţionat şi există camere rezervate celor care n-au făcut Armata şi vor să afle cum era (camera tip bunker, dormitorul în burtă de TAB sau patul pe afet de tun). Distracţie plăcută...

×
Subiecte în articol: aer liber