x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Vacanţe de vis la Mallorca

Vacanţe de vis la Mallorca

de Gabriela Antoniu    |    15 Iun 2008   •   00:00
Vacanţe de vis la Mallorca

SEJUR ● Relaxare pe insula spaniolă
Românii pot urma exemplul occidentalilor de a-şi petrece vacanţele în Mallorca, cea mai mare insulă din arhipelagul Baleare.



SEJUR ● Relaxare pe insula spaniolă
Românii pot urma exemplul occidentalilor de a-şi petrece vacanţele în Mallorca, cea mai mare insulă din arhipelagul Baleare.

Insula spaniolă Mallorca poate fi o destinaţie ideală pentru amatorii de bronz mediteranean, plaje cu nisip fin şi foarte multă distracţie. Devenită cunoscută şi datorită VIP-urilor care au reşedinţe aici, insula este vizitată anual de peste 6 milioane de turişti. Printre ei, şi români, graţie agenţiilor de turism de la noi care au inclus în ofertele lor această destinaţie. Una dintre aceste agenţii este şi  J’info Tours, care începînd din această lună şi pînă în septembrie organizează săptămînal curse charter spre Mallorca. Un sejur "combinat" Mallorca-Ibiza porneşte de la 399 de euro.

Mallorca şi mai ales capitala insulei, Palma de Mallorca, nu înseamnă însă numai plajă şi distracţie. Aşezată în trepte pe coasta Golfului, Palma de Mallorca este renumită pentru obiectele de artizanat: broderii de mînă, fier forjat, sculpturi din lemn de măslin, sticlărie, perle artificiale, ceramică. De asemenea, cei care doresc să afle cîte ceva despre istoria locului pot opta pentru Castelul Bellver. Situat la peste 100 de metri faţă de nivelul mării, castelul oferă nu numai o imagine panoramică a Palmei de Mallorca, ci şi istoria acestei aşezări, Bellver găzduind în prezent muzeul de arheologie şi numismatică. Alte obiective turistice importante sînt Catedrala La Seu şi Castelul Almudaina, clădiri impunătoare a căror construcţie domină Golful Palma. Castelul Almudaina a fost o citadelă ridicată în afara zidurilor oraşului de conducătorii mauri ai insulei. Grădinile de la poalele castelului sînt adevărate paradisuri verzi. Un punct de atracţie în Palma de Mallorca sînt şi morile de vînt, folosite în trecut pentru măcinarea grînelor. Unele dintre ele au fost conservate, adăpostind muzee, iar altele au fost pur şi simplu abandonate. Chiar şi aşa dau un farmec aparte unui oraş aflat în plină expansiune din punct de vedere turistic. Cei cărora le plac luptele cu taurii trebuie să ştie că în Palma de Mallorca există Placa de Toros, unde cu puţin noroc pot prinde într-un sejur şi o coridă. Chiar şi fără, clădirea care adăposteşte arena este impunătoare şi merită văzută, aşteptîndu-te parcă să izbucnească dincolo de ziduri celebrul "Ole!". Şi pentru amatorii/ amatoarele de shopping, Palma de Mallorca reprezintă un loc în care pot practica acest "sport" cu succes, ofertele şi reducerile fiind la tot pasul. Pe artera comercială, precum şi pe străduţele din centrul istoric al oraşului se găsesc magazine cu suveniruri, dar şi produse ale unor firme celebre.
Va urma

   
OBIECTIVE. Catedrala La Seu şi Castelul Almudaina, două construcţii ce domină Golful Palma VESTIGII. Morile de vînt sînt acum doar un punct de atracţie turistică

×