x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Valeriu Lazarov ar face la Antena 1 prima telenovela romaneasca

Valeriu Lazarov ar face la Antena 1 prima telenovela romaneasca

02 Feb 2004   •   00:00

Cunoscutul om de televiziune Valeriu Lazarov (foto) vrea sa propuna Antenei 1 prima telenovela romaneasca. Reluarea emisiunii "Ciao, Darwin", alte doua premiere: una pentru Romania 1, alta pentru Antena 1 fac, de asemenea, parte din planurile sale pe 2004. Despre succesul "Surprizelor", "Big Brother" si concurenta intre reality-show, emisiunile-concurs si talk-show, el ne-a acordat un interviu in exclusivitate.

In aceste zile s-a aflat in vizita in Romania cunoscutul om de televiziune Valeriu Lazarov. Profitand de ocazie, i-am adresat o serie de intreba ri referitoare la proiectele sale pentru anul 2004.

Jurnalul National: Care sunt proiectele dvs. in 2004?
Valeriu Lazarov: Vom continua cu emisiunile care se bucura inca de aprecierea publicului. Ma gandesc la "Surprize, Surprize", la "Din dragoste", la "Iarta-ma!". Aceste trei emisiuni sunt in a patra sau a cincea stagiune. Vom continua cu "Ciao, Darwin!", care peste doua sapta mani va incepe a doua stagiune. Pregatim doua premiere: una, pentru TVR, si alta, pentru Antena 1.

Ce fel de emisiuni intentionat i sa promovati, in viitorul apropiat, in Romania?
In viitorul nu indepartat, dar nici foarte apropiat vom prezenta posturilor de televiziune o telenovela romaneasca. Cred ca la vara, unul dintre posturile de televiziune - noi ne gandim la Antena 1 - ar putea prezenta aceasta telenovela.

Este adevarat ca, recent, ati propus televiziunilor roma nesti un nou format, numit "Soti si sotii", care ar urma sa fie prezentat de Cosmin Cernat?
Da, este adevarat! Suntem in faza de pregatire a emisiei "Soti si sotii", la TVR.

De ce credeti ca emisiunea "Surprize, Surprize" este cea mai longeviva productie a dvs. si cat timp credeti ca ea va intregistra aceleasi cote ridicate de audienta?
Eu cred ca emisiunea e longeviva datorita unui format solid, pentru ca e o emisiune adevarata, pentru ca e una a sentimentelor, pentru ca are o functie sociala, pentru ca este facuta de o echipa cu un mare profesionalism si pentru ca este prezentata si condusa de o prezentatoare iubita de marele public.

Este adevarat ca Augusta Dumitrascu va prezenta o emisiune "marca Valeriu Lazarov"?
Augusta lucreaza pentru noi la Madrid. Asa cum este bine cunoscut, este director de dezvoltare internat ionala a proiectelor noastre. In prezent nu exista un format care sa fie pe placul nostru pentru Augusta. Cand va exista, vom vedea cu ce post de televiziune vom promova formatul.

Ce emisiune ati urmari, daca ati fi in Romania?
Din Madrid, cand am timp, prin satelit, urmaresc TVR International si, cum aproape in fiecare zi ma intorc acasa in jur de 22:00-22:30, mai prind inca o parte din emisiunea lui Marius Tuca, care ma amuza foarte tare. Nu pentru ca este o emisiune de divertisment, dar pentru ca Tuca este o persoana care nu renunta la o intrebare pana cand invitatul lui nu ii raspunde, asa cum vrea el, la intrebarea pe care o pune. Si ma amuza cand, din cand in cand, in emisiunea lui Marius Tuca apare si domnul Dinescu. Atunci, temperatura emisiunii se ridica foarte tare.

Ati putea deveni un telespectator fidel al emisiunii "Din dragoste"?
Fara sa vreau sunt deja un telespectator fidel al emisiunii. Am bunul obicei sau prostul obicei de a controla toate emisiunile pe care le producem. Si daca prezenta mea acasa nu coincide cu ora de difuzare a emisiunii, cei de acasa mi-o inregistreaza.

Cat de importanta este pentru dvs. iertarea?
Cred ca, daca nu invatam sa ierta m, suntem pierduti pe lumea asta.

Iertarea poate fi marturisita si acordata in public?
Eu cred ca, in ultimii ani, medicina moderna sprijina ceea ce numim terapia colectiva. In televiziune se poate spune ca se face acest fel de terapie.

Va place sa impachetati emotiile si sa le proiectati pe micul ecran in vazul tuturor?
Eu cred ca nu impachetam emotiile in cutii de conserve. In ultimii 10-15 ani, din fericire, oamenii au pierdut o anumita pudoare si au castigat increderea intr-un anumit gen de emisiuni de televiziune. Ei vin si isi impartasesc emotiile, necazurile, durerile, cu speranta de a descoperi gesturi de solidaritate. Si multe dintre emisiunile noastre, dar in special "Surprizele" ofera aceste gesturi de solidaritate de care au nevoie oamenii astazi.

De ce credeti ca o mare parte din publicul de la "Surprize " este compus din persoane fara scoala si in varsta?
In primul rand, cred ca acesta este un cliseu. Pentru ca nu este exact asa. In al doilea rand, cred ca emisiunea a mostenit o parte din "target"-ul postului. Vreau sa spun ca astazi emisiunea a rupt acest cliseu. Este urmarita si de oameni cu carte, de profil urban si tanar. Persoanele fara carte si in varsta au mai mare nevoie de televiziune decat persoanele cu carte si tinere.

Care este vedeta preferata din compania pe care o conducet i in Romania? Eu vad ca vreti cu tot dinadinsul, prin intrebarea aceasta, sa imi creati un conflict de interese. Va asigur ca vedeta mea preferata se numeste format.

Care credeti ca a fost emisiunea dvs. soldata cu un esec? Dar cea mai de succes?
Un esec? "Sarabanda", la prima noastra stagiune la TVR. Cel mai mare succes as spune "Surprizele", "Din dragoste", "Academia vedetelor ", "Ciao, Darwin!", "Iarta-ma!".

De ce ati renuntat la "Academia Vedetelor"?
Nu am renuntat. I-am dat o vacanta. Vom reveni.

Credeti in realityshow- uri?
Cred in genul "reality-show". Nu in orice reality.

De ce credeti ca, in Romania, "Big Brother" nu a inregistrat succesul repurtat in alte tari?
Pentru ca, in primul rand, nu a fost bine produs. In al doilea rand, pentru ca, dupa parerea mea, castingul a fost gresit, atat la concurenti, cat si la prezentori.

Care credeti ca va fi viitorul reality-show-ului in Romania si in lume?
Reality-show-ul a revolutionat televiziunea, a gasit spatiul pe ecran pentru personaje autentice, pentru povesti de viata zguduitoare. A descoperit ca exista si alti protagonis ti, nu numai vedetele cunoscute. A propus alt gen de emotii, a descoperit, de multe ori, ca realitatea este superioara fictiunii. Eu cred ca reality-show-ul va avea mare viitor, pentru ca s-a consolidat ca gen si pentru ca a demonstrat ca nu este doar o moda trecatoare.

De ce credeti ca "Roata norocului" si alte emisiuni americane nu au avut succes la noi?
Pentru ca eu cred ca, in televiziune, nu se pot face fotocopii. Succesul nu se poate xeroxa. Gandindu-ne la "Roata norocului", care este un concurs cu premii, as vrea sa spun ca banul este important si aici, si in America. Dar filozofia banului nu este aceeasi la Houston si la Brasov.

Va uitati la stiri? Care e diferenta intre stirile de afara si cele din Romania?
Ma uit, din cand in cand, la stiri si vad ca persista inca un aer de provincie in redarea stirilor intr-un ambalaj gen CNN.

Cum comentati continutul uni jurnal de televiziune de la noi, bazat pe crime, accidente si care contine orice altceva mai putin stiri?
Cred ca emisiuni despre accidente si crime care nu sunt stiri pure ar putea sa faca obiectul unui alt tip de emisiuni de actualitati, care nu ar trebui sa fie botezate cu numele de "Stiri".

Poate strica o vedeta o emisiune de succes?
Poate, daca nu se incadreaza in disciplina formatului.

De ce emisiunea Augustei Dumitrascu nu a putut face fata concurentei cu "Teo"?
In opinia mea, emisiunea "Babilonia ", formatul acesteia, a ajuns prea devreme pe piata romaneasca. Dupa aceea, Teo are un "vad" televiziv consolidat si de aceasta cred ca v-ati dat seama pentru ca nici "Madam" nu a reusit sa o "nelinisteasca" pe "Teo". As adauga ca audient a "Babiloniei" a fost net superioara celei a emisiunii "Madam".

Exista un proiect de emisiune propus postului Antena1, ca varianta pentru "Teo" de la Pro TV?
Exista mai multe proiecte pentru segmentul dinaintea "Observatorului ". Antena 1 trebuie sa aleaga un format sau nici un format din cele propuse de noi. In cazul in care Antena 1 va alege un format din cele propuse, in mod sigur, va trebui sa concuram cu toate posturile de televiziune prezente in acest segment orar, nu numai cu "Teo".

Care credeti ca este viitorul televiziunii: divertisment, reality-show, emisiunile concurs, talk-show?
Cred sincer ca balanta se va inclina in favoarea unuia dintre aceste genuri. Ceea ce cred, in mod sigur, este ca divertismentul va evolua si forma actuala de a face divertisment va progresa; realityshow- ul, de asemenea, nu poate sa bata pasul pe loc; cum nu pot sa bata pasul pe loc nici emisiunileconcurs, nici talk-show-urile.

×