x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Viitorul biruie visul cofetarului nebun

Viitorul biruie visul cofetarului nebun

de Roxana Roseti    |    22 Noi 2009   •   00:00
Viitorul biruie visul cofetarului nebun

O mică vizită la domnul George Arion, care se afla în biroul său de la redacţia "Publicaţiilor Flacăra". L-am descoperit cu greu în talmeş-balmeşul care domnea în încăpere. "Ce faceţi? Zugrăviţi?" "Nu. Ne mutăm. Plecăm din Casa Scînteii!".

5390-107327-cameleonul5.jpgPleacă domnul Arion din Casa Scînteii... "Pardon, Casa Presei Libere, unde am avut redacţia de peste 5o de ani. Cea mai veche redacţie din acest complex, care, potrivit unui arhitect, a izvorât din visul unui cofetar nebun!" "Şi n-o să aveţi nostalgii?" "Poate. La urma urmei, aici am venit la serviciu de mai bine de 35 de ani. Dar când mă gândesc că n-o să mai am probleme cu parcarea, că n-o să mai simt miasmele de la canalele fără capac de sub ferestrele mele, şi n-o să mai am câini de planton la uşă, parcă nu mă apucă regretele... Dar nu cred că aţi venit să mă întrebaţi despre mutat!"

"Am auzit că veţi lansa două romane la Târgul «Gaudeamus» din noiembrie." "Aşa e. Ambele la Editura Crime Scene Publishing. Una dintre cărţi este o reeditare, «Cameleonul»." Îmi întinde cartea care tocmai a fost adusă de la tipografie, citesc prezentarea de pe coperta a IV-a: "O casă misterioasă în Bucureşti. Are o înfăţişare jalnică pe dinafară. Înăuntru însă, ea adăposteşte mobilier modern şi o aparatură sofisticată. Însuşi singurul ei locatar e un bărbat enigmatic.

5390-107328-crimesofisticate_coperta.jpgColindă străzile oraşului în travesti. Nimeni nu-i cunoaşte identitatea reală. Nici măcar el nu ştie cine e cu adevărat. De aceea încearcă, prin orice mijloace, cu disperare, să-şi recupereze memoria. Din când în când, deghizat, intervine în desfăşurarea unor evenimente, ca un Batman dâmboviţean. Salvează nişte copii luaţi ostatici, scapă de la moarte un senator, dejoacă planul unui jaf de proporţii, se războieşte cu mafia pieţelor şi cu o sectă ucigaşă. Şi două servicii secrete, român şi american, caută cu înfrigurare să-i dea de urmă...". Uau! Şi al doilea roman? "«Crime sofisticate» se numeşte. Bucureşti - un şir de crime, al căror mobil este imposibil de explicat, produce panică în oraşul de pe malurile Dâmboviţei.

Barintown - un oraş din SUA. Mai mulţi prieteni se strâng, seară de seară, într-o crâşmă ospitalieră. Beau, joacă darts, biliard, table şi compun povestiri pe care le imaginează pornind de la scrierile marelui fizician Stephen W. Hawking. Istorii cu final imprevizibil, la frontiera dintre policier, SF şi horror. Doar atât vă pot spune..." "Sunteţi mai inventiv ca niciodată..." "Îmi pare rău că sunt o gazdă nepoliticoasă, dar ştiţi, cu mutatul..."

"Având în vedere că mutatul vă poartă noroc, deoarece, iată, lansaţi două cărţi, plus alte proiecte pe care am înţeles că nu le divulgaţi deocamdată, se poate spune că viitorul biruie visul cofetarului nebun!" Domnul Arion tace, eu plec, el rămâne în vechiul birou, admirând o fotografie cu frumoasa vilă în care se mută "Publicaţiile Flacăra". Viitorul.

×
Subiecte în articol: portret