x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Zbor deasupra lumii!

Zbor deasupra lumii!

de Sorin Anghel    |    27 Sep 2009   •   00:00
Zbor deasupra lumii!

„Să ai un zbor înalt, să fii vecin cu vulturii!" Acestea sunt cuvinte pe care le spune Florin Spulber, antrenorul lotului naţional de sărituri cu schiurile, elevilor săi. România a câştigat pentru a doua oară consecutiv, cu echipa de copii, Turneul Celor Patru Trambuline.



Gregor Schlierenzauer (Austria), Simon Ammann (Elveţia), Wolfgang Loitzl (Austria), Harri Olli (Finlanda), Dimitry Vassiliev (Rusia), Martin Schmitt (Germania), Thomas Morgenstern (Austria), Anders Jacobsen (Norvegia), Martin Koch (Austria), Anders Bardal (Norvegia). Acesta este TOP 10 mondial la sărituri cu schiurile. Să nu ne mire dacă în ur­mă­torii ani, printrele stelele „icarilor moderni", va apă­rea scris şi numele vreunui român.

Radu Păcurar, An­drei Feldoreanu, Laszlo Dudas, Sorin Mitrofan, George Berendei, Ştefan Blega, Ioana Boeriu, Diana Trâmbiţaş, Bianca Ştefănuţă şi Julia Ştefan sunt copiii care au câştigat pentru România, a doua oară consecutiv, Turneul Celor Patru Trambuline şi au toate şansele ca ei să ajungă să „zboare" în Cupa Mondială.

Deocamdată numele lor nu spun nimic. Vedem în ei însă li­căriri de stele, ce ne dau speranţe că România va avea un sportiv în primii zece din lume la sărituri cu schiurile. Acesta a fost şi obiectivul Federaţiei Române de Schi şi Biatlon şi al companiei petroliere OMV în momentul în care au semnat parteneriatul ce are ca scop transformarea ţării noastre într-o forţă mondială. Anul acesta, în urma Ro­mâniei au stat naţiuni precum Austria, Germania sau Cehia.

„Victoria, pentru a doua oară consecutiv, la Turneul celor Patru Trambuline cu echipa de copii constituie o realizare foarte importantă şi confirmă obiectivele stabilite la începutul anului şi la lansarea programului «OMV Move & Jump»„, a declarat antrenorul coordonator al echipei României, Florin Spulber. În 2008, România a câştigat pentru prima dată Turneul celor Patru Trambuline, iar la începutul acestui an doi ro­mâni s-au calificat în premieră la Jocurile Olimpice de Iarnă şi au dreptul să participe în Cupa Mondială, ob­ţi­nând cele mai bune rezultate din istoria săriturilor cu schiurile din România.

În iulie, FRSB şi OMV au inaugurat lucrările de construcţie la centrul de sărituri cu schiurile de la Râşnov, care va include trei trambuline de sări­turi cu schiurile la standarde internaţionale.

×
Subiecte în articol: aer liber