x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Reportaje Zborul rolelor nebune

Zborul rolelor nebune

de Sorin Anghel    |    13 Sep 2009   •   00:00
Zborul rolelor nebune

Final de sezon pe litoral. Puştimea din underground, amatoare de skateboarding, bike trial, MTB dirt bike, role, BMX street, mountainboarding şi climbing, a participat la The Invincibles Team 2009, cea mai mare competiţie de sport extrem desfăşurată în vara acestui an în România.



Gravity Park din Mamaia a fost gazda evenimentului de cultură urbană marca H20, gaşcă ce a beneficiat şi anul acesta de sprijinul Primăriei din Constanţa. Competiţia de anul acesta a fost una la care au participat şi nume grele din toată Europa, semn că România nu mai reprezintă o destinaţie exotică.

Pe "mixurile" DJ-ilor Bully şi Various Artists, cei 250 de participanţi s-au întrecut în trick-uri care mai de care mai spectaculoase. Fie că au excelat în înălţime la sesiunea de "Climbing" sau au impresionat pe rampele de role, skate şi bike, aceştia au provocat legile gravitaţiei într-o competiţie ce s-a transformat într-un spectacol plin de adrenalină pentru cei 500 de oameni prezenţi pe parcursul zilei. Energia a fost asigurată de Mountain Dew, principalul sponsor al evenimentului şi susţinător al nonconformismului în toate formele de exprimare sportivă.

Sunetul de tobe al trupei Loriko a mărit suspansul ceremoniei de premiere, moment în care câştigătorii au fost invitaţi pe scenă pentru a-şi primi titlul de invincibili şi premiile, a căror valoare totală a fost de 30.000 de euro, în bani şi echipamente sportive oferite de H2O. Juriul, care a evaluat performanţa participanţilor, a fost format din practicanţi de seamă, din România şi din străinătate, ai sporturilor din competiţie. Întrucât concursul s-a adresat atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, acordarea premiilor a ţinut cont de ambele categorii. La role, bucureşteanul Răzvan Popescu s-a impus în competiţia amatorilor, în vreme ce concitadinul său, Cezar Iliescu, a câştigat la profesionişti.

×
Subiecte în articol: aer liber