x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Rubrica de "matrimoniale", sursă de inspiraţie pentru hoţi

Rubrica de "matrimoniale", sursă de inspiraţie pentru hoţi

de Cristina Diac    |    04 Oct 2010   •   00:00

Moda "matrimonialelor" a ajuns şi în România, umplând rubricile de mică publicitate ale ziarelor cu inimi stinghere pulsând să-şi găsească perechea. Autorii anunţurilor sperau, evident, într-o "partidă" bună. Fapt pentru care nu-şi mai sfârşeau oferta ca în vremuri de tristă amintire cu "aştept provincia", ci, dimpotrivă, cu "aştept Occidentul".

Atent citeau rubricile respective nu doar amatorii şi amatoarele de însurătoare, respectiv măritiş: matrimonialele erau sursă de inspiraţie şi pentru hoţi. O experienţă neplăcută a trăit Florina Matei din Bucureşti, informa ziarul Poliţia română. Văduvă de câţiva ani, cu o meserie bună (asistentă de obstetrică-ginecologie), doamna respectivă s-a gândit să speculeze avantajele libertăţii şi a dat la mica publicitate următorul anunţ: "Asistentă medicală, 43 de ani, posesoare autoturism şi apartament, doresc cunoştinţă domn serios, 42-49 ani, în vederea căsătoriei". Pentru amatori a lăsat numărul de telefon al mamei. După câteva zile, norocul a părut să-i surâdă: la numărul indicat în anunţ a sunat un domn cu nume nemţesc, chirurg, 42 de ani, divorţat, soţia şi cei doi copii emigraţi în Germania, posesor al unui Mercedes azuriu, aflat momentan în service. Prezumtivii amorezi şi-au dat întâlnire la Poşta Titan.

După cum scria în anunţ, doamna s-a prezentat cu autoturismul personal, plus o parte a bijuteriilor din dotare, întru impresionarea domnului chirurg. S-a trecut uşor peste micile defecte (cei 42 de ani ai domnului erau în realitate vreo 50, dar compensa printr-o constituţie atletică, n-avea chiar o dantură din reclamele la pasta de dinţi etcetera). Din vorbă-n vorbă, Florina Matei

l-a rugat să-i "facă rost" de două bilete într-o staţiune de odihnă unde să-şi trimită părinţii. Amabil, domnul cu nume nemţesc a promis că se ocupă şi şi-au dat întâlnire peste două zile acasă la doamna. Cererea a fost rezolvată, mai trebuia doar să meargă să ridice biletele. Ca să tranşeze afacerea, domnul solicită 4.700 de lei, pe care îi şi primeşte, iar cei doi amorezi o pornesc din casa doamnei să ia biletele. În drum, viitorul posibil soţ roagă să facă o mică oprire la un bijutier din apropierea Gării de Nord. Fermecat de frumuseţea bijuteriilor purtate de Florina Matei, i le cere împrumut "numai pentru zece minute", cât să le vadă bijutierul şi să-i execute o copie, cadou pentru mama domnului doctor chirurg cu nume nemţesc. Credulă ca o adolescentă, amatoarea de măritiş i le dă, iar individul, evident, dispare cu tot cu bani şi bijuterii. Spre nefericirea asistentei, care a reclamat cazul la Poliţie.

×
Subiecte în articol: acum 20 de ani