x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special S-au stricat doua masini de numarat bani

S-au stricat doua masini de numarat bani

14 Iul 2004   •   00:00

Nici nu a apucat sa ajunga Nica in Bucuresti, incatusat si marcat de "mascati", ca trei avocati antamati de familiile invinuitilor se si aflau pe platoul Politiei Capitalei.

MIRUNA PASA, ION ALEXANDRU

Cele 16 genti si un cearsaf doldora de bani au fost scoase din masina si duse direct in camera de ancheta, de la etajul doi al cladirii politiei. Procurorii de la Parchetul Bucuresti au ajuns si ei si a inceput ancheta. Unul dintre avocati l-a flancat pe Nica tot timpul.

Surse judiciare ne-au declarat: "In prima instanta, Nica a recunoscut ca a fost creierul jafului secolului. Din proprie initiativa, si-a redactat declaratia. Foarte calm, cu voce stinsa, Nica a raspuns la toate intrebarile puse de prim-procurorul Dragos Nestor". Punctul culminant l-a reprezentat momentul in care, intrebat de anchetatori unde este restul de bani, acesta a declarat ca toti banii se aflau in camera in care a fost capturat. De aici, din nestiinta lui, Nica i-a lasat pe anchetatori sa inteleaga ca a fost pacalit de chiar complicii sai, care i-au furat… hotului 1,5 milioane de dolari. Practic, aceasta este diferenta care, in noaptea de luni spre marti a lipsit din monetarul facut de politisti. Interesant este faptul ca in acea noapte s-a inceput numararea banilor recuperati. Reprezentantii firmei CPI International au venit la Politie cu patru masini de numarat bani si cu o masina de legat. Numaratoarea a inceput in jurul orei 1:00 si s-a incheiat la 7:00-8:00 dimineata. In acest timp, doua masini de numarat bancnote s-au stricat.

MODIFICARI LEGISLATIVE. "Jaful secolului" le-a dat de gandit autoritatilor. Se poate intampla oricand in Romania un furt la scara mare. De aceea, ministrul de Interne, Marian Saniuta, a tinut sa precizeze ca urmareste reanalizarea domeniului de activitate al transportului de valori. "De acum inainte vor fi luate masuri speciale in privinta transportului de bani, intelegand in acest sens ca vom lucra si la legea care reglementeaza aceste servicii. Vom analiza si vom propune modificari legislative care sa elimine, pe viitor, producerea unor astfel de evenimente", a aratat ministrul Saniuta. Ciudat, insa contactat telefonic de noi, presedintele Patronatului Societatilor de Securitate din Romania, Ion Popescu, ne-a declarat ca nu a fost informat cu privire la acest fapt.

MODIFICARI

"De acum inainte vor fi luate masuri speciale in privinta transportului de bani, intelegand in acest sens ca vom lucra si la legea care reglementeaza aceste servicii. Vom analiza si vom propune modificari legislative care sa elimine, pe viitor, producerea unor astfel de evenimente" - Marian Saniuta ministrul Administratiei si Internelor

Vecinii n-au vazut, n-au auzit nimic

La imobilul din Snagov, de pe Strada Narciselor, unde a fost gasit Petru Nica este liniste. Toata zona este cuprinsa de liniste. Doar trei jandarmi mai pazesc imobilul. Vecinii si oamenii care lucreaza la casele invecinate spun ca nu au observat nimic suspect in zona in cele sapte zile care au trecut de la comiterea furtului secolului. Unii dintre ei isi amintesc faptul ca joi seara, in jurul orelor 20:00-21:00, la vila din Snagov, in care se pare ca a locuit Nica timp de sase zile, a venit o masina Volkswagen, in care se aflau doi sau trei barbati, din care s-au descarcat mai multe genti in interiorul imobilului. Oamenii cu care am stat de vorba spun ca nu li s-a parut nimic suspect si nu au dat atentie, mai ales ca unii dintre ei chiar nu au sesizat ca din masina respectiva s-ar fi descarcat bani. Nimeni nu-si aminteste sa fi vazut in zona vreun Dodge sau Rover, masina ce ar apartine unuia dintre complicii lui Nica si cu care s-ar fi transportat o parte din bani. Potrivit anchetatorilor, imobilul din Snagov, de pe Strada Narciselor, ar apartine unui cetatean israelian care este insa plecat din tara. Unul dintre vecini isi aminteste ca imobilul ar apartine unui barbat pe nume Shimon, care mai are alte trei case din jur oferite spre vanzare. Pe una dintre acestea, indicata de barbat, este intins un banner care ne informeaza ca respectivul imobil, asa cum ne-a zis respectivul, este al lui Shimon si este de vanzare. La numarul de telefon inscriptionat pe banner a raspuns agentia Muntenia Grup, a carei directoare, doamna Dascalu, ne-a declarat ca agentia pe care o reprezinta nu are nici o legatura cu imobilul in care a fost gasit Nica, iar casa pe care este intins banner-ul apartine unui anume domn Iliescu.

×
Subiecte în articol: eveniment bani nica