x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sarutul frantuzesc

Sarutul frantuzesc

de Marina Constantinoiu    |    06 Sep 2004   •   00:00

Cetateni, circulati, nu-i nimic de aflat aici! Saruturile fierbinti si secrete ale presedintilor au ramas in spatele draperiilor pentru ca presei franceze ii este interzis prin lege sa scrie despre viata privata a demnitarilor. Unii, mai curajosi, au mai aflat cate ceva...



Cineva spunea ca la Paris e imposibil sa nu te indragostesti. Poate doar daca esti in trecere si n-ai timp sa te lasi imbiat de miresmele parfumurilor marilor case sau de fosnetul atatator al desuurilor sexy ale specialistelor in "sarutul frantuzesc"! Au stiut ei, presedintii francezi, ce au stiut, cand au cautat mangaieri in alte paturi decat cele de acasa...

Frumuseti longiline, mutrisoare fine, cu pacatul scurgandu-li-se printre vinisoare, dame elegante, cu istorie amoroasa mai mult sau mai putin bogata. Dintre acestea, cateva au atras atentia ocupantilor fotoliului cel mai important din stat, cel de presedinte al Republicii. Desi, daca stam bine sa ne gandim si sa cautam mai adanc, in istorie, constatam ca, de la Napoleon la Chirac, toti liderii Frantei s-au bucurat din plin de placerile alcovului. Lucru pe care ni-l confirma, de altfel, chiar doi ziaristi francezi celebri: Sophie Coignard si Alexandre Wickham.

In "Omerta franceza", cei doi dezvaluie, printre alte mari subiecte de scandal, cum si-au facut de cap, nestingheriti, "cocoseii-sefi de la Elysee", denuntand faptul ca presa nu a indraznit sa vorbeasca deschis despre aceste lucruri, parca supunandu-se unei legi a tacerii (omerta) de tip parizian.

MITTERRAND-CRAIUL. Asa se face ca, desi toata lumea stia, se pastra totusi tacerea despre relatiile extraconjugale ale presedintelui FranIois Mitterrand. Pana cand a explodat "bomba", in 1994. Revista Paris-Match a fost cea care a scos-o la iveala pe Anne Pingent, ibovnica de lunga durata a fostului sef al statului si, mai mult decat atat, mama fiicei nelegitime a presedintelui: Mazarine. Seamana izbitor cu tatal ei, iar socul provocat francezilor a fost risipit in cele din urma.

Dupa moartea lui Mitterrand, presa britanica vorbea chiar despre un numar de 62 de femei cu care fostul presedinte francez ar fi avut aventuri extraconjugale, in cei 14 ani cat s-a aflat la putere, printre care o gramada de ziariste renumite.

DECLARATIA-SOC. Mitterrand a fost totusi un caz ceva mai aparte. El a recunoscut ca duce o viata dubla. Cand a fost intrebat de un ziarist daca este adevarat ca are o amanta, in persoana specialistei in istoria artei Anne Pingeot, si o fiica nelegitima, Mazarine, care locuiesc intr-un apartament de lux din Paris, pe cheltuiala Guvernului, a raspuns, impasibil: "Da, si ce-i cu asta?".

Pana atunci, Mazarine Pingeot, un secret al Frantei bine pazit, intrase la cel mai bun liceu parizian, sustinuta de niste telefoane insistente de la diverse somitati. Peste tot, la liceu, pe strada, la doctor, tanara Mazarine era insotita de membrii GSPR (Gruparea de Securitate a Presedintiei Republicii). La conacul prezidential de la Souzy-la-Briche, Mitterrand petrecea week-end-urile cu a doua sa familie.

ZIARISTA SI COPILUL. Una dintre numeroasele legaturi amoroase ale presedintelui, ca si oficiala, a fost cu o ziarista suedeza, corespondenta la Paris a unui ziar suedez, Christina Forsne, care sustine ca Mitterrand i-a daruit un fiu. De altfel, ea a scris si o carte despre Mitterrand, in care relateaza aventura lor si rezultatul acesteia, fiul lor, nascut la sfarsitul lui 1998.

Pasiunea pentru femei a presedintelui francez a fost dezvaluita inclusiv de soferul sau personal, autorul unei carti intitulate "Conducand spre stanga", Pierre Tourlier. Acesta sustine ca Mitterrand si-ar fi petrecut o noapte in dormitorul unei regine, al carei nume este tinut secret! "Presedintele mi-a marturisit candva ca unele dintre serile sale sunt precum meniul de restaurant - cu un antreu, un fel principal si un desert", scrie Tourlier despre Mitterrand, barbatul insurat si cu amanta, care-si insela, astfel, nu numai sotia, ci si iubita.


FEBLETEA DOMNULUI JACQUES CHIRAC
Pe cand era premier, in 1974, actualul presedinte francez, Jacques Chirac, era innebunit dupa Jacqueline Chabridon, ziarista la Le Figaro. Cei doi se intalneau la doi pasi de resedinta premierului. Ulterior, cand era primar al Parisului, alta ziarista i-a sucit mintile. O cauta la redactie, prezentandu-se drept "Domnul Nicolas", dar colegii o anuntau ca o cauta Chirac! Cand a murit Printesa Diana, nimeni nu l-a putut gasi pe presedinte, sa-i dea vestea. Sotia sa, Bernadette, ar fi spus, cu amaraciune: "Credeti ca nu stiu unde este sotul meu?".


SECRET CU RANG DE LEGE
Tainuirea secretelor de alcov, la francezi, e lege. In 1970 s-a facut distinctie, prin lege, intre "viata privata si viata publica". "Viata publica", singura la care au acces ziaristii, este doar cea a activitatii de la locul de munca, declaratiile de la conferintele de presa, comunicatele oficiale, initiativele legislative si deplasarile in strainatate. Restul e "viata privata". Inclusiv averea, amanta, nevasta sau copiii.


SYLVIA KRISTEL, AMANTA CA-N FILME
"Emmanuelle", femeia cu trup perfect, care a incins mintile barbatilor mai bine de un deceniu, interpretata, pe ecrane, de actrita de origine olandeza Sylvia Kristel, a repetat ceva scene de film "XXX" si cu presedintele Valery Giscard dâ€TMEstaing. Presa, care a vorbit despre relatiile presedintelui si cu alte actrite, carora le dadea intalnire la un han de tara, sustine ca pe Sylvia o lua cu el chiar in deplasari! Probabil ea a fost "aleasa", dintre multe altele, pentru simplul fapt ca intruchipa senzualitatea 100%, femeia ravnita pe tot mapamondul.

Continuare: Aventuri la Casa Alba

×
Subiecte în articol: special mitterrand