x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Scrisori către Moş Crăciun - 2

Scrisori către Moş Crăciun - 2

de Jurnalul National    |    24 Dec 2007   •   00:00

Draga Mos Craciun ,
Sunt o mamică a unui băieţel micuţ care momentan nu poate să-ţi scrie singurel , dar care promite că la anul să-ţi scrie el o scrisorică frumoasă aşa cum eşti şi tu.

Aş vrea ca anul acesta să vii şi la puiul meu care este o minune , o steluţă pe acest pămănt . Este cuminte şi bun , cuviincios şi respectos.

Te iubeşte tare mult şi te aşteaptă cu mare nerăbdare .Toată căsuţa noastră de la 1 decembrie este ornată numai in cinstea ta , cu mulţi pitici , spiriduşi , globuleţe si beculeţe.

Iţi mulţumim Moş Craciun că exişti şi ne umpli de soare vieţile noaste şi te aşteptăm cu multă bucurie in sufletele noastre.
Pentru băieţelul meu Tudor Vlasceanu






Dragul meu Mos Craciun,
Nu ti-am mai adresat o scrisoare de cand aveam 10 ani, iaca,trecura 60 ani de atunci.Dar astazi ,revin la mintea mea de atunci(stii-batranii si mintea copiilor) si iti scriu sperand intr-un miracol. Imi place mult Jurnalul si imi place sa-l citesc zilnic dar de cand s-a introdus acel cod,cred ca stupid mod de a va proteja!,eu nu mai
pot sa adaug comentariile mele la unele articole atunci cand cred ca parerile mele ar putea fi luate in seama.Desigur,sunt o batrana pensionara si cui ii pasa astazi de batrani?!Totusi,experienta noastra de viata cred ca merita putina atentie.Acest faimos cod,de cele mai multe ori,este trimis f.,f.sters ca nu intelegi nimic din ce iti apare pe ecran.Nu sunt specialista in computere si nu pricep de ce,chiar daca il descifraz corect ,ni se raspunde sa introduc alt cont .Si tot asa pana ma plictisec.Si ,nu stiu de ce se mai dau niste adresa de e-mail ale redactorilor daca ele nu mai sunt actuale caci mie unele mi s-au intors (sa fiu persoana nongrata pt acei adm.ai Jurnalului?).Iar unele mesaje ce le-am trimis Dl.Tuca sau Secretariatuliui ,cu toate ca s-au primit,mie nu mi s-a raspuns. Acu' ,inteleg pe dl.Tuca ca este f.,f.aglomerat dar o avea si D.Sa vreo secretara care ar trebui sa se ocupe de corespondenta dansului. Iar secretariatul nu are in sarcinile sale si aceasta obligatie de a rasp.la scrisorile cititorilor?

Cand un cititor al acestui ziar,la un com.al meu la un art.al dl.Cristoiu despre comunism imi raspundea ca sunt o baba nebuna si ma trimetea sa fac asigurare de inmormantare ca sa nu-mi grevez famila cu cheltuelile unui astfel de moment,adm.setu-lui probabil ca erau in pauza de pranz si coment.a stat pe forum si dupa trei luni.Cand ,probabil,acelasi ...glumet scria despre eroul Australiei ,Steve Irving,ca a fost un mascarici si ca in ziua cand a murit el crocodilii din Australia au facut bairam ,de asemeni,coment.a trecut de vajnicii dvs.administratori.Ma rog! I-am mai suparat pe acesti domni si cand am protestat la anuntul ca aceste comentarii ale cititorilor nu au cenzura si pot fi trimise in ORICE FORMA DE EXPRIMARE,ma gandesc ca se urmarea castigarea de noi cititori,amatori de expresii vulgare si deliciile ce
converg din starea de beatitudine ce le-o da exprimarile de chivute in gura oborului.Ma rog! Liber la marinari! Ziarul lor ,banii lor;nu este asa?

Totusi,Mos Craciun,nu ai putea face o minune sa intru in gratiile acestor administratori?
Jurnalul este un ziar bun,nu f.bun DAR,totusi,bun!Imi face placere sa-l citesc si mi-ar face placere ca Dumneata,Mosule Bun si Drag,sa-mi faci si mie un cadou de Craciun:sa-mi dezlegi misterul cifrului!Te rog sa ti-i cont ca de 60 ani nu te-am suparat cu nicio rugaminte.
Iti multumesc mult de tot si...daca permiti unei femei batrane sa te sarute...

Cecila Sherban,Qld.,Australia

PS Cand mi se...permitea sa trimit coment.,cand incepeam sa-mi scriu numele meu,mai apareau inca vreo patru nume :Fieraru,Hamza si nu mai tin minte pe celelalte doua.Tin sa precizez ca m-am iscalit intodeauna cu numele meu sau ,cel mult,prescurtat:C.Sh.,QLD.Vedeti si la celelalte ziare sau la Google.
Sa te gaseasca Anul care vine ,draga Mos Craciun,tot tanar,sanatos si voios !





Draga Mos Craciun,
Sunt un baietel de 5 ani jumate,SERBAN DUMITRU SUCIU e numele meu,sunt din orasul Sibiu.

Am vrut sa-ti scriu o scrisoare ca in fiecare an pentru a-ti spune ce mi-as dori:eu vreau schiuri si clapari sa pot merge la Paltinis sa invat sa schiez. Mama mea nu doreste sa ma lase pentru ca spune ca o sa cad, o sa ma lovesc. Ea spune ca sunt mic,dar eu tare imi doresc sa schiez pe partie.
Nu-mi place tot cu sania,asa ca te rog vvorbeste tu cu ea sa ma lase ca nu mi se intampla nimic

Eu merg la gradinita invat bine stiu sa scriu sis a citesc

Te iubesc mosule si te astept





Draga Mos Craciun,
Poate sunt cam mare sa-ti scriu dar astazi cand am un sfert de secol am realizat ca a trecut copilaria pe langa mine si nu am reusit sa am visuri de copil. Astazi vreau sa visez,sa ma copilaresc,sa-mi doresc si sa cred in tine.Este poate de vina magia sarbatorilor care ne fac mai sensibili sau poate ca aceasta bucurie esti chiar tu.Da.....O spun cu certitudine asta esti tu "zambetul de pe buze" din Ajunul Craciunului pe care unii il ofera cand primesc un cadou sau altii il ofera pur si simplu ca de sarbatori pluteste bucuria indiferent de suparari....
Iti multumesc draga Mos Craciun pentru zambetul care il am de sarbaori!





Mosule
eu sunt markus peride si fiindca am numai 2 ani jumate am rugat-o pe mama sa imi imprumute adresa ei electronica si putin din agilitatea cu care apasa tastele computerului as vrea ca scrisoarea mea sa nu semene cu vreuna scrisa pina cum tie.desigur, e destul de greu:tu esti vechi in meseria asta si presupun ca ai primit miliarde de scrisori pina azi de la tot felul de tănci care voiau ba avioane,ba dulciuri,ba una,ba alta...

Eu nu o sa iti cer nimic altceva decit putintica rabdare:rabdare pentru mama care uneori e obosita si striga la mine; rabdare pentru mine care sunt cam capos si plin de personalitate si admit greu ca gresesc.

In rest,am de toate: ma iubesc parintii si bunicii,educatoarele de la cresa,tantti Tiţa care ma ingrijeste de cind am fost miiiic miiiic de tot. Sunt sanatos,am pofta de viata (ah,da:putina pofta de mincare in plus nu ar strica,ar fi mama mai multumita!) sunt inteligent si gures;,chiar frumusel spun unii..

Gata! nu te mai tin de vorba acum ! Stiu ca e acea perioada a anului in care esti cel mai ocupat, si ca sa vezi ca m-am straduit sa intru in pielea ta(ca sa fiu cit mai concis in scrisorica) uite si poza.Te pup,si treci pe la noi pe la un ceai!(nu te lansa pe horn,avem centrala de apartament)
Mamus, Baia Mare




Draga Mos Craciun
As vrea sa primesc de Craciun bani sa ma duc cu familia intro excursie sau o zi undeva un camping unde sa pot petrece cu familia o zi frumoasa.
Cu drag Paraschiv Cristea 11 ani





Draga Mos Craciun,
Te astept an de an,din vremea cind eu insami eram copil iar tu veneai in zori in casuta noastra;cam ponosit imbracat,bateai la usa si lasai in mare graba traista plina cu dulciuri si jucarii pe care abia o puteai duce in spinare.Nu prea ne vorbeai si,vazindu-ti mersul greoi si schiopatat(pt ca aveai o pareza),fratii mei mai mari spuneau ca semeni cu unchiul Vasile,dar eu,Mosule,am fost convinsa ca tu esti si am crescut cu aceasta duioasa amintire despre tine...

Acum,la cei 50 de ani ai mei,te astept cu aceeasi mare bucurie si emotie si-ti scriu cu o mare.mare rugaminte:VINO,MOS CRACIUN SI LA NOI, la cei 25 copii si tineri cu handicap din Asociatia "Zbor fara aripi".Mosule,ei sunt copii speciali,cu sufletul curat si sensibil,ce-si doresc tare mult sa simta ca le sintem prieteni.Toti te asteapta cu bucurie!

Elena,Mirela,Mihaela nu pot alerga spre tine pentru ca ele nu pot sa mearga,dar tare mult s-ar bucura sa le iei pe genunchii tai,Mosule,si sa-ti spuna poezii si colinde.Andrei si AnaMaria se intorc de la tratament,in vacanta. Nici ei nu pot merge dar sunt sigura ca-ti pot povesti ce au invatat la
sanatoriu.

Dar Cristina?Cu cita nerabdare te asteapta,Mos Craciun,sa-ti povesteasca prin ce grea operatie pe cord a trecut si cum,mama ei,pt a-i multumi Maicutei ca i-a salvat-o,a infiat o mica mogildeata,pe AnaMaria si acum,singura, le creste pe amindoua... NU NE UITA,MOS CRACIUN,VINO SI LA NOI !

Bogdan(fiul meu) si Adrian stiu sa danseze dar nu-ti pot spune ce-si doresc pentru ca nu prea pot vorbi,au sindrom Down.Noemi nu te mai poate vedea pentru ca de curind a orbit dar te stie si te asteapta cu nerabdare.Andreea si Oriana au ramas micute,au nevoie de pampers si de hrana mai buna....

TE ASTEPTAM CU TOTII,MOSULE ! Suntem la inceput de drum si avem mare nevoie de sprijinul tau!Nadajduiesc din suflet ca ne vei ajuta sa-i bucuram pe acesti copii,asa cum si Mos Nicolae a facut-o.

Te imploram,MOS CRACIUN, VINO si da-ne de sarbatori aripi sa putem zbura si noi alaturi de ceilalti copii,pentru ca,Mosule ESTE TARE GREU SA ZBORI ATUNCI CIND N-AI ARIPI !
Cornea Tudora
www.zborfaraaripi.go.ro






Draga Mos Craciun,
Sunt din Iasi si iti scriu acum pentru prima data in cei 37 de ani de viata pe care anul viitor ii voi implini. In ultimii 10 ani am avut o sigura dorinta pe care in gind i-o trimiteam mosului stind sub creanga de visc: o viata mai buna pentru baietelul meu.

Sunt mama unui copil ce anul viitor, in aprilie, va implini 12 anisori si care sufera de o boala cumplita: AUTISM....

Stiu ca stii ce minunat este copilul meu si cit de mult se lupta sa supravietuiasca alaturi de semnii sai "normali", stiu ca stii ca in fiecare an te asteapta cu nerabdare desi nu a stiut niciodata ce sa-ti ceara si cum sa o faca, stiu ca vezi cit de mult luptam noi, parintii sai, ca viata sa fie la fel ca a celorlalti copii si cit de mult ne dorim ca acest lucru sa se intimple....

Dar anul acesta imi doresc ca asociatia de parinti din care facem parte sa aiba suficienti bani incit sa le putem da acestor copii o sansa la viata independenta, sa puteam avea acel centru de zi in care ne dorim sa fie ingrijiti copiii nostri atunci cind noi nu vom mai fi sa le fim
alaturi....

Iti multumesc si te astept,
Gherca Carmen






Draga MOS CRACIUN,
Ma numesc Pancu Stefana,sunt o eleva din clasa a-III-a la o scoala foarte frumoasa din orasul Botosani.Tocmai am implinit sambata,1 decembrie ,10 ani si parintii mei sau straduit sa imi faca ziua cat mai frumoasa, dar mai am un of.

Nicioidata nu reusesc sa vorbesc cu tine desi in fiecare an iti dau telefon la numarul pe care l-ai spus la televizor ca sa iti spun ce imi doresc. Mai intai vreau sa-iti spun ca invat foarte ,foarte bine,niciodata nu am avut macar un bine in carnetul de note,te rog sa ma crezi,pot sa iti arat daca vrei,iar parintii mei imi spun mereu cat sunt de mandrii de mine.Eu mai am o surioara,pe care o cheama Iulia si are doi ani jumatate. Te iubesc mult si te rog frumos sa imi citesti scisoarea.

Eu iti scriu acum de la mama de la serviciu fiinca acasa din pacate nu avem calculator.

Eu imi doresc (desi am o colectie de trei ani a revistei Barbie nu stiu cum sa o rog ceva-i-am mai scris dar nu mi-a raspuns nici ea),un set de machiaj pentru copii dar adevarat,o bluza cu poza lui Barbie pe ea, un CD cu filme cu ea si o pusculita pentru banii de colind.

Pentru surioara mea,te rog frumos sa ii aduci ceva cu SCOOBY-DOO si un set de animalute din plastic -ii plac la nebunie .

Acum mami nu este atenta la ce scriu eu si de aceea te rog sa ii aduci o pijama frumosa si un parfum cu un miros deosebit,iar lui tati un etui pentru ochelarii cu o batistuta speciala pentru ei.

Te sarut cu drag si sper ,ca de data asta sa imi citesti scrisoarea si mie
.Pa. Stefi.

Am uitat sa iti spun ca poti sa imi scrii la mama la serviciu fiindca eu vin foarte des la ea si vorbesc cu colegii mei si voi gasi raspunsul de la tine PA inca odata.





Draga mos Craciun,
Ma numesc Rusanescu Andrei - Marian , am 3 ani si 10 luni stiu sa numar pana la 10 , stiu toate formele geometrice, stiu toate literele din alfabet, stiu toate marcile de masini, imi plac foarte mult masinile.

Sunt un baietel cret si foarte cuminte.Il iubesc pe mos craciun si in fiecare an il astept cu nerabdare. Anul asta l-am rugat pe mos craciun sa-mi aduca o masinuta care sa mearga pe un drum. Mai am si un fratior Gabriel de 9 luni , anul acesta o sa-l vada pentru prima oara pe Mosu'. Il iubesc mult pe Gabi este fratiorulmeu, cu el ma joc mereu.

Mos Craciun sa fi sanatos sa poti ajunge cu sania trasa de reni la toti
copiii cuminti!
Andrei Rusanescu






Stimata redactie,
In cele ce urmeaza veti citi scrisoarea catre Mos Craciun a fetitei mele, eleva in clasa I la Gimnaziul "Dacia" din Tg.Mures. Scrisoarea aceasta, ca si cele din anii precedenti (ii scrie Mosului inca de acum doi ani, acesta fiind al treilea) inseamna pentru ea foarte mult. A pus mult suflet in ea, si a muncit foarte mult pentru a o scrie, avand in vedere faptul ca pana acum a invatat la scoala sa scrie doar cateva dintre literele alfabetului. Insa ambitia ei a fost foarte mare; si pentru ca a tinut mortis sa-i scrie lui Mos Craciun cu litere de mana, si-a luat caietul special primit cadou in aceasta vara, si, cu modelul in fata... a scris - si frumos, si corectsi ingrijit.

Dar pentru ca nu stim daca scrisoarea va ajunge in timp la redactia Dvs, m-a rugat sa v-o transmit pe mail, urmand sa punem la posta si o copie a scrisorii, pentru ca originalul a fost depus deja in urna special amenajata in cadrul Hypermarketului REAL din Tg.Mures.
Asadar... scrisoarea...

Draga Mos Craciun,
Daca iti mai amintesti, eu sunt Octavia Zegrean din Tg.Mures, iar in data de 18 decembrie implinesc 7 ani. Sunt in clasa I, iar in carnet am numai F.B.

Mos Craciun iubit si bun, te astept si anul acesta sa vii, sper ca ai cu ce; sper ca sania nu iti e la reparat, iar Rudolf sper ca e sanatos. Dupa cum poate stii, nu am fost nici mai rea si nici mai buna decat alti copii. Sun un copil obisnuit, si cu bune si cu rele.

Nu vreau sa fiu obraznica, insa stiind ca timpul tau e pretios, ar fi cazul sa iti spun ce imi doresc da Craciun. Anul acesta imi doresc foarte mult o pereche de patine, pentru ca cele vechi mi-au ramas mici, mi-ar trebui si niste papucei, chiar si o papusa. Insa cel mai mult, mama si cu mine ne dorim un calculator.

Draga Mosule, sper ca nu ti-am cerut prea mult, dar poti fi sigur ca ma voi bucura de orice.
Te pup de mii de ori, cu drag, Octavia.


Aceasta a fost scrisoarea fetitei mele. In ceea ce ma priveste pe mine...eu am incetat de mult sa-i scriu Mosului si nu pentru ca ma consider batrana, desi nu s-ar putea zice ca sunt foarte tanara. Insa de multi ani incoace - de vreo 6 - cadoul meu de Craciun este reactia fetitei mele la vederea cadourilor de sub brad...

Dar daca ar fi sa-i scriu lui Mos Craciun, scrisoarea mea ar suna cam asa:

Draga Mos Craciun,
Iti multumesc din inima ca existi si ca vii in fiecare an cu sacul plin la orice copil, mai mic sau mai mare. Eu am cam trecut de multisor de varsta copilariei, insa nu voi inceta niciodata sa fiu copil si sa ma bucur de copilarie. Si asta datorita tie, Mosule drag si bun. Pentru ca tu ne aduci in fiecare an, in dar, copilaria, ne faci sa ne bucuram de brad si de orice primim in dar: o vorba buna, un gand frumos, un zambet cald si nu in ultimul rand de bucuria copiilor nostri.

Draga Mos Craciun, eu nu-ti cer multe... Daca imi aduci ceea ce mi-ai adus in fiecare an - sanatate - si mai adaugi sanatatea fetitei mele si rezultatele ei de la scoala, voi fi super-multumita...

Nu-mi doresc averi, desi, uneori mi-as dori sa am o situatie financiara mai buna sa-i pot oferi mai multe fetitei mele. Insa imi dau seama ca sunt deplasata si ca daca ii ofer toata dragostea mea si toata caldura sufletului ,copilul meu este cel mai bogat din Univers.

Asa ca: adu-mi, Mosule, te rog, sanatate, liniste si puterea de a-mi creste copilul asa ca pana acum: sanatos, voios, respectuos si cu dragoste de carte si de invatatura.

Sper ca nu iti cer prea mult... A, era sa uit! Pastreaza-mi, Mosule, ca in fiecare an, farama de copilarie...

Iti multumesc si te pup de mii de ori, cu drag, Cristina Roman, mama
Octaviei Zegrean.


Tg.Mures, 7 decembrie 2007
ZEGREAN CRISTINA OCTAVIA
ROMAN ROXANA CRISTINA





Dragă Moş Crăciun,
Iţi scriu eu, Vasile, pe care probabil nu-l mai ştii, că s-a facut om mare şi nu prea mai e cuminte. De aia nici nu iţi cer nimic, că nu merit, poate m-ai văzut cănd eram beat sau mă certam cu Maria, nevasta mea. Asta e, nu mă pot stăpăni. Dar vreau sa-ţi spun că mă găndesc la tine in fiecare iarnă şi asta imi dă o bucurie mare la inimă şi in suflet că uite că mai sunt şi oameni buni care tot iţi dau şi nu iţi cer nimic in schimb.

Azi am muncit; toţi trei, vreau să zic şi ăla mic pe care trebuie să-l ştii că doar e copil şi tu ii ai pe toţi pe listă. Ne-am apucat de dimineaţă să facem biscuiţi cu drojdie, făină, patru ouă şi ce mai bagă Maria in ei. Sunt buni biscuiţii, că e ceva dulce de Crăciun şi unde mai pui că poţi să-i agăţi şi in brad in loc de globuri, adică tot globuri, dar care nu se sparg şi poţi să le mănănci fără să se uite lumea la tine că ce ciudat e ăla care mănăncă globuri.

Ne-a dat Maricica care stă cu noi de cealaltă parte a peretelui bucătariei nişte forme din Italia să-i tăiem ca nişte Moşi şi cerbi din ăia care iţi zboară sania prin cerul de deasupra noastră. M-am găndit că mi-ar fi frică in sania ta, dar e şi normal că eu sunt doar un om obişnuit.

Aşa buni au ieşit şi nu s-au ars de loc, că am zis să-ţi trimitem căţiva şi ţie să-i mănănci dacă ţi-e pofta de ceva dulce, că ştiu că nu te bagi la ciocolata copiilor. Tare m-aş bucura să ştiu că au fost şi pe gustul tău.

Acum m-am emoţionat că ascult colinde, afară ninge şi aragazul arde şi dă căldură. O să beau un pahar de vin. Mi-ar place să beau cu tine, Moşule. Tu nu te saturi de noi, nici de căntecele noastre, in fiecare an la fel şi totuşi din ce in ce mai frumoase. Am cerut dedicaţie la radio "Moş Crăciun cu plete dalbe". M-am chinuit mult să-i prind. Au zis că cine-l căntă, că nu e pe listă. Au răs de mine şi mi-a părut rău de ăla mic care m-a auzit la radio.

Cănd o să vezi biscuiţii, să nu te miri de găurile mici şi strămbe in loc de ochi. Le-a făcut fiu-miu cu degetele. Şi le-a infipt in cocă şi el nu prea ştie că cel mai bine stau ochii in cap. I-a pus şi el după mintea sa. Să răzi, Moşule, de găseşti vreunul la coada cerbului. Şi să te ingrijeşti să tot crească ochii ăştia, eu mă leg să-ţi trimit biscuiţi in fiecare an. Iar cu voia Bunului Dumnezeu, după ce i-om vedea crescuţi, cănd or fi mai rotunzi şi mai la locul lor, să vină alţii strămbi şi mici că tu ştii cum se repetă povestea că de aia e şi aşa de frumoasă.

Păcătos mai sunt, Moşule, iată că tot te rog ceva, deşi nu aş fi vrut. Ai grijă ca biscuiţii noştri să aibă an de an ochi că numai aşa pot sa vadă şi ei ce minune e Crăciunul!
Te pup cu drag,
Vasile






Dragă Moş Crăciun,
Iţi scrie Victor Mihalache, un „copil" de 46 de ani care simte că viaţa este frumoasă dacă ţi-o dedici lucrului cu şi pentru „puii de om" ce au atăta nevoie de atenţie, de joacă şi de educaţie. De cănd mă ştiu scriu scenarii de piese pentru copii, regizez şi joc aproape zilnic, cu o sete nebună, in spectacole pentru cei mici. După ce am făcut parte din colectivele teatrelor „Aşchiuţă", din Piteşti şi „Prichindel" din Bucureşti, de mai bine de doi ani conduc Teatrul „Junior" din Tărgovişte. Soţia mea, Viorica, face parte din colectivul teatrului, iar fiul nostru, Radu-Andrei, elev in clasa a X-a la Liceul de muzică şi arte plastice „Bălaşa Doamna" din Tărgovişte ne sprijină din plin in activităţile cu şi pentru copii. Şi spun asta pentru că de la inceputul acestui an am infiinţat o Şcoală a Micilor Vedete care are acum aproape 100 de cursanţi la filialele din Tărgovişte, Găeşti şi Romăneşti. De asemenea, la postul local de televiziune Columna Wyl TV desfăşurăm o emisiune săptămănală de două ore intitulată „Clubul Victorioşilor", un caleidoscop pentru copii şi adolescenţi. Trebuie să vă spun că este absolut fantastic să fii inconjurat de atăţia copii frumoşi, talentaţi, cuminţi şi…imprevizibili. Cu aceste micuţe vedete am fost prezenţi la: IceChocoLand - 2007 (World Trade Plaza Bucureşti), Festivalul Păpuşilor Vii ( Tărgovişte), Festivalul de umor popular „Gura Satului" (Macea-Arad), Festivalul de umor de la Berevoieşti - Argeş, Kidex (Romexpo Bucureşti), precum şi la multe zile ale oraşelor şi comunelor. Multe premii, apariţii in presa scrisă şi pe micile ecrane au răsplătit şi răsplătesc prestaţiile lor artistice. De menţionat ar fi faptul că Şcoala Micilor Vedete de la Romăneşti este in exclusivitate formată din copii rromi foarte frumoşi şi deosebit de muzicali. Foarte tinerii noştri prieteni din Găeşti sunt literalmente indrăgostiţi de profesorii lor de muzică (Mariana Ionescu) şi de dans (Mimi Grigore), iar părinţii lor căntă coto la cot cu micuţii, astfel incăt ne găndim serios să infiinţăm şi o Şcoală a Părinţilor. La noi se mai studiază bunele maniere ( cu prof. Lucian Grigorescu), actoria (Costin Butăroiu), canto (Viorica Mihalache) şi sunt făcuţi primii paşi in descifrarea tainelor televiziunii, alături de subsemnatul. Şcoala Micilor Vedete din Tărgovişte şi Clubul Victorioşilor sunt formate din copii din toată partea de centru şi de nord a judeţului Dămboviţa. Atăta entuziasm şi lumină degajă toţi aceşti drăguţi copilaşi, atăta zămbet aduc in vieţile spectatorilor şi telespectatorilor, incăt parcă toată veşnicia cerului senin a pogorăt in ei. Mi-ar plăcea să le pot transmite, dragă Moş Crăciun,prin intermediul indrăgitei publicaţii „Jurnalul Naţional", in numele meu şi al colegilor din Teatrul „Junior" cele mai bune urări de sănătate, fericire şi inspiraţie, precum şi un sincer La Mulţi Ani! Iar pe tine, dragă Moş Crăciun, să ştii că vom continua să te ajutăm şi să te reprezentăm atunci cănd ne ceri acest lucru. Şi să mai ştii că eu cred in tine cu tărie şi că iţi mulţumesc pentru starea de bine pe care ne-o aduci in suflete in fiecare an!
Victor Mihalache





Draga Mos Craciun,
Stiu ca nu mai sint copil, cunosc foarte bine identitatea ta, dar mai stiu ca in copilarie te-am asteptat de atitea ori.si tot de atitea ori imi faceam procese de constiinta ca poate, nu fusesem indeajuns de cuminte.dovada stand "ploaia" de daruri pe care le primeam.

Draga Mos Craciun.eu vreau sa te rog anul acesta sa-mi aduci strazi mai largi, sa putem circula civilizat ( si sa poti si tu circula cu renii tai fara sa te prinzi in blocaje;), vreau sa aduci zambet pe chipurile crispate si ingindurate ale oamenilor ,care, fara voia lor, sint "academicieni" in ale socotitului putinilor bani primiti la salariu, vreau sa stavilesti iuresul in care se avinta tot mai multi oameni, in goana lor dupa imbogatire rapida,garbovind si mai mult pe ceilalti.doresc sa nu mai plece romanii din casa si tara lor, decat in concediu..vreau sa nu mai maninc E-uri, pentru ca, de fiecare data cind consum ceva, ma gindesc, oare ce organ sau parte a corpului mai afecteaza acel produs.vreau ca atunci cind iesim seara pe strada sa nu privesc inapoi peste umar cu teama.vreau cand ma duc la doctor sa ma fac bine, nu sa ma fac rau si mai vreau, copiii mei sa invete la scoala,nu la orele de meditatii, platite cu bani dar si cu mult of.si. vreau Mosule, in lupta noastra din viata de zi cu zi, sa nu mai fim roboti ,sa avem timp sa recitim un Nichita Stanescu, sa putem spune relaxati
"Frunza verde de albastru, ma doare un cal maiastru" .

Eu,ca om simplu,nu vreau multe de la tine.poate ca, daca mi-ai da asa.. o
speranta in mai bine, voi spune in sinea mea..uite, exista Mos Craciun!!?
Daniela.





Dragă Moş Crăciun,
Nu ţi-am scris niciodată pănă acum, poate pentru că nu am ştiut cum sau poate pentru că m-am maturizat prea repede şi am uitat să cred in tine. Am văzut, de-a lungul copilăriei mele, impostori care purtau o mască şi iţi furaseră numele, dar cumva, nici unul nu a reuşit să mă păcălească; abia acum am inţeles de ce: tu reprezinţi binele pe care il putem face celorlalţi, multiplele căi prin care putem aduce zămbetul pe chipul celor dragi, arătăndu-le căt de mult ii iubim.

Este primul an in care iţi cer ceva şi ştiu că nu mă vei dezamăgi: linişte, armonie, iubire şi căţiva stropi de fericire inchişi intr-o cutie fermecată, in care să poată fi păstraţi pentru totdeauna.

Te imbrăţişează cu drag un suflet etern de copil, Loredana!





Draga Mos Craciun,
Eu sunt un copil mai mare. Intotdeauna mi-ai adus ce mi-am dorit dar de data asta poate ca scrisoarea mea o sa-ti para putin ciudata. De cativa ani in orasul nostru nu mai ninge... Stii tu ca un Craciun fara ninsoare e trist.

In orasul nostru totul e trist : lumea e mereu agitata, nepasatoare si lipsita de zambet. Te rog fa sa ninga. Stii acum de curand s-a organizat la noi aici, in Bucuresti, ceva frumos ( un brad) si au venit mii de oameni poate chiar sute de mii de oameni sa-l vada.

Indiferent de cat de greu a fost sa ajungem cu totii la brad, uitandu-ma la oameni am vazut ceva deosebit ce nu poti vedea in fiecare zi aici : oamenii zambeau.

Cred ca daca tu ma vei ajuta vor zambi din nou. Si apoi copiii vor innebuni de bucurie si o vor zbughi afara cu saniile... Cand eu eram copil ningea in fiecare iarna... nu te rog decat sa intorci inapoi lucrurile la normal in ceea ce priveste vremea pentru ca apoi sa se rasfranga asupra sufletelor tuturor. Sa zambim toti inocent in ninsoare.... Iti multumesc anticipat Mos Craciun daca vei reusi sa aduci astfel un strop de fericire fiecarui om.
Laura Sandru





Draga mos Craciun,
Eu sant Malina si am 8 ani.Am fost foarte cuminte anul acesta,am luat numai note bune,am fost buna cu prietenele mele si le-am imprumutat toate papusile mele cele noi sa se joace,chiar inainte de-a ma juca eu cu ele.Mama spune ca am simptome de stres si ca sunt perfectionista si ca iau scoala prea in serios,dar asa sunt eu.(Uneori nu dorm prea bine ca sa nu intarzii la scoala)

De curand am facut o analiza de rezonanta magnetica si am rezistat foarte bine in timp ce stateam inchisa in tub si-mi bubuiau timpanele si chiar ii zambeam mamei in oglinda ca sa o incurajez.

Te-am asteptat tot anul si nu m-am indoit ca o sa vii.Stiu ca sunt multi copii in lume,dar crezi ca vei putea sa-mi aduci si mie un dar frumos impachetat,care sa miroasa a Polul Nord?
Te astept cu nerabdare!
Te pup si-ti multumesc,
Malina





Draga Mos Craciun,

Cea mai mare dorinta a mea este sa am zapada in aceasta iarna.

A nins candva la noi, dar pentru ca a iesit imediat soarele, s-a topit toata zapada si nu a mai ramas nici urma de fulg de nea.

De aceea, te rog sa aduci macar putina zapada de la Polul Nord. Am nevoie de ea ca sa ma bat cu bulgari cu sora mea, sa ma dau cu sania impreuna cu ea, sa fac 10 oameni de zapada si un castel urias cu donjon, in care eu sa fiu Cavalerul Oglinzilor. Pe sora mea o voi face Regina Oglinzilor. Sa stii ca am chiar si costumatie de cavaler. Iar Anei ii voi face chiar eu o coroana de carton. In varf, ii voi pune o pana aurie.

Voi arunca cu ghiulele din bulgari de zapada in inamicii mei, pomii din curtea casei bunicii mele.

M-am gandit ca la donjon sa ii pun stegulet. Mama mi-a promis ca o sa imi dea panza rosie pentru acesta.

Zi de zi, ma voi juca numai in donjonul meu. Sper sa nu inghet, caci adevaratii cavaleri nu racesc. In plus, o sa imi pun niste manusi, ca orice cavaler.

Voi organiza turniruri si ma voi lupta cu oamenii de zapada. Am sa ii mai las si pe ei sa castige, din cand in cand. Pe cei pe care ii voi rapune, ii voi inlocui cu altii, proaspat facuti.

Pe post de strajer, il voi aseza pe tatal meu iar cand ii va fi frig ii voi da sa bea ceai de menta cald. Contez pe mama sa imi fiarba ea ceaiul.

Pentru ca tatal meu este arhitect, tot el ma va ajuta sa fac planurile pentru castel. In jurul sau, am sa sap un sant de apa, fara apa, ca sa nu se topeasca zapada. Sper sa ma descurc destul de bine.

As mai avea nevoie si de niste turturi pe post de sageti. Ca sa nu ii ranesc pe oamenii de zapada, am sa le fac scuturi din frunze uscate.

Bucatile de gheata le-as putea folosi la turnul donjonului, in loc de caramizi.

Asa ca vezi, draga Mos Craciun, o sa ma distrez foarte bine daca imi vei aduce zapada. As putea face o multime de lucruri.

Si ca sa se bucure si alti copii din alte tari, te rog sa le imparti cu bucurie zapada si lor. Gasesti tu o solutie si pentru copiii din desert...

Aceasta scrisoare ti-a fost trimisa de Luca, un baietel de 6 ani si jumatate. De fapt tu ma cunosti, eu ti-am mai scris.

Pentru ca am scris cam multe, la revedere, ne vedem la anul viitor.
Iti urez calatorie placuta si un incojur frumos al Pamantului.
Inca o data, te rog sa gasesti o solutie pentru caldura din desert. Sa ai grija sa nu lesini si tu de caldura, caci acolo e o canicula cam rea si tu esti obisnuit cu frigul.
Craciun fericit!






Mi-e dor de tine, dragă Moş Crăciun!
Un an adun mici rugăminţi lumeşti
Iar cănd incerc şi eu să ţi le spun,
Imi zici că-ţi pare rău, dar te grăbeşti.


Abia sosit, ţi-e găndul să pleci iar,
Nici de-o cafea nu-ţi faci vreodată timp.
Ce-ar fi să vii de patru ori măcar,
Odată-n fiecare anotimp?!


Cu mai mulţi ani in urmă mi-ai promis
Că-mi vei aduce, cănd o să mai cresc,
Un dar ce-n veci nu poate fi descris,
Mai scump ca orice lucru pămăntesc.


E minunată promisiunea ta!
Sunt fericită! Mi-ai lăsat in somn
Cel mai de preţ cadou din tolba ta,
Un Făt Frumos ce-i doar al meu căt dorm!
alias George Popovici





Draga Mos Craciun ...
In fiecare an ma gandesc cata bucurie aduci tu multor copii, dar si oamenilor mari. Nu mai sunt la varsta copilariei, dar nu am uitat inca sa simt magia sarbatorilor de iarna.

Stiu ca aproape toti copii si oamenii iti cer sa le aduci ceva, dar eu doresc sa-ti multumesc pentru tot ceea ce mi-ai adus in timpul anului, precum si in aceasta perioada. Doresc sa iti multumesc pentru oamenii minunati pe care ii am alaturi de mine, sotul meu, parintii nostri, fratii mei, bunicii nostri, nasii si finii nostri, matusi si unchi, si nu in ultimul rand colegii si prietenii care ne-au fost alaturi.

Totodata, doresc sa-ti multumesc pentru toate cadourile primite de-a lungul vietii si pentru sentimentul minunat care ma incearca de sarbatori, cand stiu ca tu "vei veni negresit".

Acum te las sa citesti scrisorelele copiilor din intreaga lume si sa te pregatesti pentru a le indeplini dorintele.

Sper sa ne vedem si la anul sanatosi si bucurosi.
AncaBarbos





Buna ziua Mosule,
Ma numesc Bianca Alexandra Angheli, am 10 ani si sunt eleva in clasa a IVa la scoala generala nr.307 din Bucuresti. Ma bucur tare mult ca am unde sa-ti scriu pe internet. Ti-am scris in fiecare an cate o scrisoare si am pus-o la posta si am primit cam tot ce am dorit de la tine. Am vazut ca si tie ti-au placut, prajiturelele sau cozonacul, paharul de lapte si le-ai consumat cu mare pofta. Anul acesta nu stiu foarte tare ce sa-ti cer si sunt suparata un pic. Multi colegi de la mine din clasa numai cred in existenta ta si spun ca Mos Craciun sunt parintii. Eu nu cred ca este adevarat acest lucru. Pe mine numai dezamagit niciodata si cred tare mult in tine si voi crede mereu. Doresc ca familia mea sa fie sanatoasa caci ii iubesc tare mult pe parinti si bunici, sa fie liniste si multa zapada. In privinta cadourilor te las pe tine sa alegi de data asta. Si iti trimit in dar o poezie, nu este scrisa de mine, dar este foarte frumoasa.

Iata:

Mos Craciune,
In atătia ani de-a răndul,
Mi-ai citit in taina găndul.
Si, in noaptea de Craciun,
Mi-ai trimis un inger bun.
Multe daruri mi-ai adus,
Cănd dormeam in visuri dus!...
Uite, ce te rog acum:
Sa te-abati putin din drum
Si, din sacul fermecat,
Parte buna sa le faci
Si copiilor saraci.
Si mai fa-le-o bucurie:
Scapa-i, zau, de saracie!
Păine sa le pui pe masa,
Veselie da-le-n casa...
Apoi, te-as ruga fierbinte,
Adu-ti si de mine aminte:
De mai ai vreo jucarie,
Poti sa mi-o aduci si mie.

Multumesc. Cu drag Bianca




Draga Mos Craciun
M-am nascut de 3 ani intr-o lume frumoasa,cu soare si plina de surprize,care va mai dura asa cativa ani,datorita parintilor mei ,care ma ocrotesc si ma incanta cu toate descoperirile pe care le fac zilnic.

Sant unul din copii norocosi pentru aceasta.Voi creste si imi voi da seama ca defapt nu totul este la fel ca in copilarie.Voi da piept cu viata si voi incepe sa inteleg ca nu toti oamenii sant ca mama si ca tata.

Asa ca Draga Mos Craciun, te rog sa aduci in fiecare an cu tine mai multa pace,corectitudine, intelepciune si bun simt pentru cei ce ne conduc, mai multa bunatate si educatie pentru cei din jurul meu,sa nu mai fiu nevoita sa aud de copii brutalizati,omorati sau neglijati,sa nu mai vad animale chinuite cu bestialitate,sa nu mai vad batrani uitati de copii lor,femei chinuite sau femei si barbati iresponsabili.Sant multe care ma infioara si vreau Mos Craciun,cu puterea si bunatatea ta,sa cobori in visul fiecaruia si sa faci cate o minune mica,sa luminezi spiritul si gandirea fiecarui on de rand, iar de toti copii sa ai mare grija.

Cat despre jucarii, trimite cat mai multe celor care sant mai amarati ca mine si daca totusi mai poti,casuta pentru papusi pe care mi-o doresc am s-o astept daca Tu crezi ca am fost cuminte anul asta.

Te iubesc,te astept Mos Craciun si nu uita pe nimeni!
Oana-3 ani(prin purtatorul de cuvant:mami)





Draga Mos Craciun,
Te astept cu nerabdare,sint o fetita cuminte si ascultatoare,locuiesc in Constanta,invat la Scoala " Nouvelle Generation",cu rezultate foarte bune,clasa a 4-a.
Iti urez multa sanatate,
IOANA CRISTACHE






Dear Santa Claus,
My name is Brenda, and I am going to turn nine years old in December 22. I am in fourth grade tag class.My family is from Romania,and I speak romanian but I dont know how to write in Romanian.

Sometimes I can read Romanian words.I have a little brother who is 7 and a half years old and his name is Anthony and he is in second grade tag class.I live in New York with my mom and my grandma and my brother.

We bought a mansion in Ohio and we will relocate maybe in March.All I want for Christmas is for YOU to be healthy and not to catch a cold or get tired of giving presents away.

I wish you a Happy Holiday and Merry Christmas!
Thank you, Regards,
Brenda from NY





Draga Mos Crăciun
Ne-am intălnit pentru prima dată acum 8 ani şi de atunci, te aştept impreună cu părinţii in fiecare an iar tu nu ne-ai dezamăgit.

Anul acesta am hotărăt să nu-ţi cer nimic in mod deosebit si să te las pe tine să decizi ce vom primi sub brad.

De ce iţi scriu ?
Pentru că aş vrea să-ţi mulţumesc pentru toate cadourile tale frumoase de pănă acum, pentru bucuria din fiecare dimineaţă de Crăciun, pentru că ne aduni pe toţi la masă, părinţi şi bunici, pentru casa care miroase a brad, a portocale, a sarmale şi a cozonaci şi nu in ultimul rănd pentru că ne faci să fim mai buni şi mai frumoşi.
Te iubesc şi te rog să nu mă uiţi nici anul acesta.
Cu mult drag, Asi.

 Click pe imagine

Â

×