x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Se pregăteşte un nou „tun” : înstrăinarea complexului Astoria de la Snagov

Se pregăteşte un nou „tun” : înstrăinarea complexului Astoria de la Snagov

de Veronica Micu    |    09 Iul 2008   •   00:00
Se pregăteşte un nou „tun” : înstrăinarea complexului Astoria de la Snagov

13:40 • Societatea Feroviară de Turism va pierde un alt activ imobiliar din cauza datoriilor. După ce a pierdut Hotelul Astoria din Capitală pentru o datorie de 17.000 de euro, a venit rîndul Complexului Astoria din Snagov. Acesta va fi evaluat, astăzi, în vederea vînzării de către executorii judecătoreşti, pentru o datorie de 2 milioane de lei noi către Primăria Snagov.

Societatea Feroviară de Turism va pierde un alt activ imobiliar din cauza datoriilor. După ce a pierdut Hotelul Astoria din Capitală pentru o datorie de 17.000 de euro, a venit rîndul Complexului Astoria din Snagov. Acesta va fi evaluat, astăzi, în vederea vînzării de către executorii judecătoreşti, pentru o datorie de 2 milioane de lei noi către Primăria Snagov.


EXECUTARE SILITĂ. Hotelul Astoria din Capitală a fost scos la licitaţie pe 10 iunie şi vîndut pentru o sumă cotată ca fiind mult sub preţul real, doar pentru că Societatea Feroviară de Turism, care îl administrează, nu a găsit în conturi 60.000 de lei, să plătească o datorie pentru servicii juridice. Creditorul a apelat la un executor judecătoresc, care a scos la licitaţie hotelul, iar clădirea a fost achiziţionată rapid de o companie imobiliară, pentru 2,5 milioane de euro, adică pentru un sfert din valoarea evaluată a clădirii. Ministerul Transporturilor încearcă să recîştige hotelul în justiţie, susţinînd că la mijloc e vorba de o fraudă. Pe fir au intrat şi procurorii DNA care suspectează că afacerea nu ar fi fost posibilă fără complicitatea unor şefi din societate. Societatea Feroviară de Turism are datorii şi la primăria din Snagov. Suma se ridică la aproximativ două milioane de lei, iar pentru recuperarea lor primarul din Snagov a cerut executarea silită a Complexului Astoria din localitate. Sindicaliştii de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă au avertizat deja că şi acest complex va fi vîndut la fel ca şi Hotelul Astoria din Capitală, adică mult sub preţul său real. Complexul Astoria din Snagov a mai fost implicat într-un scandal în 2003, când pentru amenajarea acestuia s-a cheltuit o sumă uluitoare: aproape 20 de milioane de euro! În acea vreme, director al CFR era Mihai Necolaiciuc. Acesta este acum dat în urmărire internaţională şi a fost inculpat de DNA chiar pentru costurile uriaşe cu care a renovat acest complex.

×
Subiecte în articol: special snagov astoria