x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sfârşitul de ianuarie este pe placul copiilor

Sfârşitul de ianuarie este pe placul copiilor

de Veronica Bectas    |    27 Ian 2012   •   13:16

Ultimele zile ale lui Gerar sunt din ce in ce mai ghiduse. Multa zapada, poate prea multa ar spune unii, filme de animatie si ateliere. Acestea din urma sigur le vor starni entuziasmul, avand de ales intre a se initia in tainele televiziunii sau sa porneasca in cautarea fosilelor de dinozauri. Un joc care se poate transforma, incetul cu incetul, intr-o mare pasiune. Pentru cei mari, urmeaza trei zile dedicate expozitiilor de arta, iar daca sunteti preocupati de sanatatea dumneavoastra, atunci trebuie sa petreceti cateva ore la Expo Bio. Sau poate va fi interesant sa va aduceti aminte de zilele copilariei si sa faceti schimb de obiecte- Troc Ad Hoc la Timisoara. Aduceti orice obiect doriti si ochiti un altul in loc. Unde mai pui ca va puteti testa abilitatile de negociator…

Bio sau iberic? Produsele bio, naturale sau organice sunt 'vedetele' unui eveniment ajuns la cea de-a zecea editie. Expo Bio (27-29 ianuarie, Timisoara), va ofera produse alimentare, apicole, de curatenie si cosmetice care nu au in componenta aditivi sub substante chimice. De asemenea, in cadrul targului vor fi expuse jucarii, aparatura casnica si carti de specialitate. Si tot in Timisoara sunteti invitati la o degustare de tapas si vinuri spaniole- 'Tapas, vino y amigos'- , intr-o locatie care reproduce atmosfera electrizanta a unei coride.

Expozitii
Pana la data de 17 februarie va fi deschisa la Cluj Napoca expozitia 'Un secol de publicitate in Romania'. 100 de ani (1901- 2000) caracterizati succint prin intermediul afiselor publicitare, un studiu al evolutiei artei, economiei si societatii in general, de-a lungul secolului XX.

Opt elevi din clasa a XI a a Liceului de Arte Plastice din Cluj Napoca sunt autorii unei expozitii mai putin obisnuite. 'Natura statica cu aberatii' (deschisa publicului pana la data de 3 februarie) propune lucrari grafice in care realitatea iese din tipare, devenind excentrica si anormala. O expozitie care va va pune pe ganduri.

Al VI lea Salon International al artistilor fotografi romani si maghiari de pretutindeni vine la Bucuresti cu o selectie de fotografii grupate sub tema 'Arta strazii'. Evenimentul, gazduit de Centrul Cultural al Republicii Ungare la Bucuresti pana la data de 7 februarie este realizat cu sprijinul Clubului Fotografic Nufarul din Oradea.

Teatrul Odeon din Bucuresti va invita la o expozitie de fotografii emotionante ce surprind bucuria, naivitatea si optimismul copiilor ce se lupta cu boli grave, cum este cancerul. Lucrarile artistului fotograf Alex Galmeanu fac parte din campania 'Zambet pentru viitor' si sunt expuse pana in ultima zi a lunii ianuarie.

Ateliere
Din 27 ianuarie si pana la 12 februarie, copiii din Bucuresti pot participa la cursurile scolii de televiziune. Indrumati de catre profesori si folosind echipamente de televiziune reale, ei vor deveni pentru cateva zile operatori, moderatori, regizori, producatori sau corespondenti. Si, cine stie, poate isi vor descoperi o noua pasiune. In aceeasi perioada, copiii pasionati de descoperiri senzationale se pot inscrie intr-o expeditie arheologica - Kids’ Dino Dig, devenind paleontologi. Scopul lor este scoaterea la lumina a scheletului unui temut dinozaur. Tot cu aceasta ocazie va fi organizata si o expozitie de fosile.

Sambata se va desfasura la Fundatia Calea Victoriei din Bucuresti un atelier de nutritie, condus de medicul nutritionist Ruxandra Maria Plesea. La sfarsitul celor 7 sedinte participantii vor sti cum sa transforme fiecare masa intr-una sanatoasa, echilibrata, dar si gustoasa.

Schimb
Timisorenii se pot intoarce sambata acasa cu obiectele mult dorite care nu costa nimic daca sunt luate din Troc Ad Hoc. Intre orele 17 si 19 vizitatorii pornesc la 'vanatoare'. Se aleg obiectele, se negociaza aprig si se face schimbul. Veniti cu ce obiecte vreti- carti, telefoane, jucarii, bijuterii, haine sau te mai miri ce- si plecati cu altele mult mai frumoase, dupa cat de convingatori sunteti.

Aradenii pot face si ei schimb, de aceasta data de carti. Proiectul 'Schimb de carti' ajunge duminica la Arad si are ca tema ' File colorate'. Faceti schimb de idei, sentimente si pagini insufletite.

Film
Astazi, la Casa de Cultura a Municipiului din Oradea pot fi vizionate peliculele castigatoare la cea de-a sasea editie a Festivalului International al Filmului de Animatie, Anim’Est 2011.

Nunti
Tinerii aflati in cautarea nuntii perfecte sunt asteptati sa viziteze targurile de nunti organizate la Cluj Napoca – Salonul Mireselor (26-29 ianuarie, EXPO Transilvania)- si Bucuresti- Expo Ideal Mariaj (27-29 ianuarie, Romexpo). Vor fi expuse rochii de mireasa, costume si accesorii, decoratiuni florale, bijuterii, meniuri personalizate, oferte pentru inchirierea restaurantelor, limuzinelor sau masinilor de epoca, dar si cursuri de dansuri de societate.

×