x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Sicriul cu trupul lui Michael Jackson nu a fost depus la Forest Lawn

Sicriul cu trupul lui Michael Jackson nu a fost depus la Forest Lawn

08 Iul 2009   •   00:00
Sicriul cu trupul lui Michael Jackson nu a fost depus la Forest Lawn

După ceremonia publică de omagiere a megastarului american, trupul neînsufleţit al regretatului cântăreţ nu a fost transportat nici la cimitirul Forest Lawn, nici la ferma Neverland. Locul în care Michael Jackson a fost sau urmează să fie înmormântat nu a fost dezvăluit presei.

Jurnaliştii site-ului tmz.com, de altfel printre primii care au transmis şi informaţia despre moartea starului american, au aflat de această dată că în certificatul de deces al lui Michael Jackson, cimitirul Forest Lawn apare la rubrica "antreprenor pompe funebre", pentru că trupul a fost îmbălsămat în acel loc, însă restul informaţiilor sunt păstrate în mare secret de familia Jackson.

Acelaşi certificat de deces al starului indică faptul că cimitirul Forest Lawn a fost ales ca locaţie "temporară" pentru păstrarea trupului neînsufleţit. De asemenea, la rubrica "ocupaţia defunctului" apare scris "muzician", la rubrica "profesie" a fost marcat "artist", iar la rubrica "numărul anilor de activitate" se menţionează cifra 45. La rubrica "rasă" a fost completat cu "neagră". Potrivit informaţiilor listate pe certificat, se pare că acesta a fost completat de La Toya Jackson, una dintre surorile lui Michael. La rubrica "reşedinţă" nu apare Holmby Hills, ci vila din Encino a părinţilor starului.

La puţin timp după încheierea ceremoniei publice organizată la Los Angeles, în onoarea lui Michael Jackson, ce a fost urmărită de sute de milioane de fani din lumea întreagă, misterul care l-a înconjurat toată viaţa a revenit şi a cuprins de această dată locul în care "Regele muzicii pop" îşi va dormi somnul de veci.

Ceremonia de omagiere a vieţii celebrului cântăreţ a fost la înălţimea aşteptărilor fanilor, care au văzut urcând pe scena din Staples Center mulţi apropiaţi ai artistului, membrii ai familiei sale, precum şi o mulţime de celebrităţi venite pentru a aduce un omagiu muzical regretatului artist.

La sfârşitul ceremoniei, elicopterele posturilor de televiziune, care urmăreau convoiul funerar după ieşirea familiei Jackson din Staples Center, au pierdut urma dricului în care se afla sicriul starului, deoarece limuzinele din convoi s-au despărţit rapid, pentru a-i duce pe membrii familiei Jackson la un hotel de lux din cartierul Beverly Hills.

Nimic nu putut să garanteze că ultima destinaţie a starului a fost Forest Lawn. Contactaţi de reprezentanţii presei, responsabilii cimitirului, renumiţi pentru discreţia lor, au insistat asupra faptului că ei nu fac niciodată declaraţii despre serviciile funerare ale celebrităţilor care sunt înmormântate la Forest Lawn.

Şi poliţia din Los Angeles a refuzat să facă orice fel comentariu, iar pastorul Al Sharpton, un apropiat al familiei Jackson, a declarat pentru CNN că nu cunoaşte nici el alte amănunte despre funeraliile starului.

Speculaţiile despre locul de veci al lui Michael Jackson au explodat în ultimele ore. Site-ul TMZ.com, citat de Mediafax, susţine că sicriul nu a fost depus la Forest Lawn şi că dricul din convoiul de limuzine negre a fost doar o strategie pentru a păcăli fanii şi jurnaliştii.

Alte surse presupun că trupul lui Michael Jackson ar fi fost deja incinerat, iar cenuşa sa a fost împrăştiată pe teritoriul fermei sale Neverland, în partea de nord-vest a oraşului Los Angeles.

Luni, va avea loc o nouă audiere la Curtea Superioară din California, care va dezbate viitorul celor trei copii ai lui Michael Jackson - Paris, Prince Michael şi Prince Michael II -, a căror tutelă provizorie a fost acordată de justiţia americană lui Katherine Jackson, mama celebrului cântăreţ.

Mama primilor doi copii, Deborah Rowe, cu care starul a fost căsătorit între 1996 şi 1999, a anunţat că ar putea să deschidă o acţiune în justiţie pentru a recupera custodia fiilor săi.

În plus, încă nu se cunosc cauzele exacte ale morţii starului, decedat pe 25 iunie, din cauza unui stop cardiac. Anchetatorii americani se interesează în prezent de rolul pe care ar fi putut să îl joace medicamentele prescrise starului în provocarea stopului cardiac care a cauzat decesul acestuia.

Rezultatele toxicologice ale primei autopsii vor fi cunoscute peste câteva săptămâni. (V.A.)

×