x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special SNA confirmă - Jurnalul Naţional, numărul 1!

SNA confirmă - Jurnalul Naţional, numărul 1!

de Ruxandra Predescu    |    02 Noi 2007   •   00:00
SNA confirmă - Jurnalul Naţional, numărul 1!

900.000 de cititori in fiecare zi! Cel mai recent Studiu Naţional de Audienţă confirmă supremaţia Jurnalului Naţional pe piaţa cotidienelor de calitate din Romănia pentru al zecelea val de auditare consecutiv!Â


Marţi, 30 octombrie a.c., Biroul Romăn de Audit al Tirajelor (BRAT) a livrat cele mai recente date de audienţă pentru presa scrisă din Romănia sub forma Studiului Naţional de Audienţă (SNA) Focus. Acest studiu confirmă pentru a zecea oară consecutiv: Jurnalul Naţional este numărul 1 in topul cotidienelor de calitate din Romănia.

Cel mai recent val SNA Focus a fost realizat pentru perioada 17 iulie 2006 - 15 iulie 2007 pe un eşantion de 20.820 de persoane, considerat reprezentativ pentru populaţia Romăniei cu vărste cuprinse intre 16 şi 64 de ani şi care trăieşte in mediul urban. Conform studiului realizat de BRAT, Jurnalul Naţional are o audienţă de 900.000 de cititori in fiecare zi. Acesta este cel de-al zecea val de audienţă consecutiv in care Jurnalul Naţional este confirmat ca lider incontestabil in clasamentul ziarelor de calitate din Romănia. Şi Gazeta Sporturilor, celălalt cotidian al Trustului Intact, işi păstrează supremaţia in răndul ziarelor de sport, cu 738.000 de cititori in fiecare zi.


In ceea ce priveşte publicaţiile săptămănale economice, revista Săptămăna Financiară (229.000) a inregistrat o creştere a audienţei, cu 2.000 de cititori, in timp ce Capital (293.000), principalul său concurent, pierde semnificativ din audienţă, respectiv 26.000 de cititori.


ALTE CIFRE. Suplimentele Jurnalului Naţional sunt cele mai citite suplimente de profil, cel mai bine clasat fiind Jurnalul TV, cu 526.000 de cititori in fiecare ediţie, păstrăndu-şi astfel locul 1 in clasamentul ghidurilor TV - suplimente ale ziarelor de calitate, iar suplimentul de luni a inregistrat o creştere de audienţă, demonstrănd in acest fel că cititorilor le place să citească, dar şi să asculte Ediţii de Colecţie.


Profilul celor care preferă ziarul nostru

Cititorii Jurnalului Naţional au un profil de invidiat pentru orice publicaţie, 63,2% fiind localizaţi in Bucureşti şi in localităţi cu peste 100.000 de locuitori. Cea mai mare parte a celor care aleg să citească Jurnalul Naţional au vărste cuprinse intre 14 şi 44 de ani şi sunt absolvenţi de liceu, şcoală postliceală sau facultate (70,3%), peste un sfert (27,5%) avănd venituri ce depăşesc 250 de euro (cifre in creştere). Din acelaşi studiu SNA Focus rezultă că ziarul nostru este citit aproape in egală măsură de femei (49,8%) şi de bărbaţi (50,2%), iar ca domenii de activitate, in top sunt cititori care activează in domenii precum mass-media, comunicaţii/telefonie/poştă şi cel juridic, conform indicelui de afinitate.




×
Subiecte în articol: special jurnalul national