x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Soţia lui Ungureanu a luat 80.000 de euro de la OMV pentru „consultanţă medicală”

Soţia lui Ungureanu a luat 80.000 de euro de la OMV pentru „consultanţă medicală”

de Daniel Ionaşcu    |    08 Feb 2012   •   21:00
Soţia lui Ungureanu a luat 80.000 de euro de la OMV pentru „consultanţă medicală”

Daniela Ungureanu, sotia premierului desemnat Mihai-Razvan Ungureanu, a castigat un contract de 'consultanta medicala' in valoare de 355.933 lei, aproximativ 80.000 de euro, potrivit declaratiei de avere postata in data de 14 iunie 2011 pe site-ul Serviciului de Informatii Externe.

De mentionat ca, potrivit aceluiasi document, Daniela Ungureanu a castigat din salariu 44.773 lei din postura de angajat la Institutul Clinic de Boli Digestive si Transplant Hepatic Fundeni, la care se adauga 954 de lei de la Institutul Clinic Fundeni.

Declaratia de interese nu mentioneaza ca sotii Ungureanu sa detina vreo firma sau sotia sa fie persoana fizica autorizata. Astfel, se poate deduce ca Daniela Ungureanu a primit banii 'pe persoana fizica'. Ceea ce aduce un alt semn de intrebare, si anume daca a platit TVA pe suma colectata.
Concernul austriac OMV nu a raspuns pana la inchiderea editiei la intrebarile Jurnalului National pentru clarificarea acestei situatii.

Precedent
Nu este prima oara cand grupul austriac se afla in aceasta pozitie. Presa relata in 2009 ca firma KVB Economic, controlata de Silvian Ionescu si Sulfina Barbu, castigase o licitatie organizata de Petrom pentru un contract de consultanta pe pro­bleme de mediu. Pe atunci, societatea celor doi membri ai PDL urma sa consilieze Petrom in pri­vinta problemelor de mediu exact in acelasi timp cand Slvian Ionescu conducea Garda de Mediu. Ulterior, Agentia Nationala de Integritate (ANI) a fost sesizata, insa Petrom a anuntat ca acel contract nu a mai fost semnat, iar Ionescu a iesit din compania respectiva.

Cat plateste Romania ca sa fii seful spionilor
Mihai Razvan Ungureanu a castigat in 2010 o suma de 66.147 lei de la conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE), la care se adauga 28.574 de lei de la Universitatea Bucuresti. Familia detine un apartament de 42 metri patrati in Iasi si o casa de 283 metri patrati la care se adauga trei terenuri: doua intravilane in Nistoresti si Voluntari plus un extravilan in Slobozia. la acestea se adauga circa 14.000 de euro in doua conturi si aproximativ 30.000 de lei in alte patru. Familia mai are de returnat si doua credite, unul de 84.000 de euro si 54.000 de lei. Ungureanu a declarat ca isi va da demisia din fruntea SIE in cazul in care Guvernul va fi investit.

×
Subiecte în articol: special