x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Soțul Anei Birchall, în agenda pedofilului american Jeffrey Epstein

Soțul Anei Birchall, în agenda pedofilului american Jeffrey Epstein

de Ion Alexandru    |    01 Oct 2019   •   08:39
Soțul Anei Birchall, în agenda pedofilului american Jeffrey Epstein
Sursa foto: Rick Friedman/Corbis via Getty Images

În august 2019, miliardarul american Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula sa. Iar presa americană a publicat agenda conținând contactele controversatului miliardar, acuzat de pedofilie, în această agendă apărând și numele lui Martyn Birchall, soțul ministrului român al Justiției, scrie Grupul de Investigații Politice. Partenerul de viață al Anei Birchall este, la rândul său, om de afaceri, este născut în Marea Britanie, însă deține businessuri și proprietăți imobiliare în Statele Unite ale Americii.

Jeffrey Epstein, în vârstă de 66 de ani, fusese pus sub acuzare de autoritățile de peste Ocean, pentru crearea și coordonarea unei rețele de trafic sexual cu minore, victimele participând la petrecerile private organizate de miliardar pentru partenerii săi de afaceri sau chiar oameni politici. El a fost arestat în cursul lunii iulie a anului curent, urmând să fie trimis în judecată pentru fapte petrecute în perioada 2002-2005. Iar, dacă ar fi fost găsit vinovat, Epstein ar fi riscat până la 45 de ani de închisoare.

După arestarea sa, presa americană a publicat mai multe pagini din agenda privată de contacte ale controversatului afacerist, listă pe care se regăsește și numele lui Martyn Birchall, cu date de contact la New York. Conform Grupului de Investigații Politice, acesta este nimeni altul decât soțul Anei Birchall, ministru a Justiției în Guvernul României. “Faptul în sine că soțul ei a făcut parte din rețeaua de prieteni și cunoștințe a pedofilului nu înseamnă că Martyn Birchall a participat la petrecerile infame organizate de Jeffrey Epstein. Ana Birchall ar trebui să clarifice însă care a fost legătura dintre soțul ei și Epstein”, mai arată Grupul de Investigații Politice.

 

Proprietăți la New York

Interesant este că Martyn Birchall, soțul Anei Birchall, este cetățean britanic, dar care derulează afaceri în SUA, la New York, unde deține, împreună cu ministrul Justiției de la București, două proprietăți imobiliare care, conform ultimei declarații de avere depuse de Ana Birchall, aduce familiei ministrului venituri anuale din închirieri de 58.162,5 dolari. Este vorba despre o casă cu suprafața de 250 metri pătrați și despre un apartament cu suprafața de 180 metri pătrați.

Martyn Birchall a realizat, anul trecut, venituri în România, în cuantum de 102.000 de dolari, în calitate de colaborator al firmei Pestforce SRL, însă soțul Anei Birchall deține acțiuni sau administrează mai multe companii românești. Este vorba despre Carpathian Candle SRL, Certinvest SA, Technical Demolition Services SEL, Petersham Group SRL, Ener-G Tehnologii Energetice SRL, Enalt Engineering & Consulting SRL, Anfield Paisley Advisors SRL și Pestforce SRL. De asemenea, potrivit unor surse, Martyn Birchall este implicat în filiala din România a companiei britanice Earth & Envrionmental Consultants LTD, care activează în Kurdistanul irakian, Guyana și Irak.

 

Miliardarul, în cercul de apropiați ai familiei Clinton

Jeffrey Epstein, miliardarul american acuzat de pedofilie în agenda căruia au fost găsite contactele lui Martyn Birchall, a fost găsit spânzurat pe 9 august 2019, în celula sa. În vârstă de 66 de ani, controversatul afacerist era un apropiat al fostului președinte SUA Bill Clinton și donator al Clinton Foundation. Presa de peste Ocean a dezvăluit că Epstein i-a pus lui Bill Clinton la dispoziție avionul său privat, un Boeing 727, cu care acesta s-a deplasat, în mai multe rânduri, în străinătate.

 

×
Subiecte în articol: ana birchall