x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

23 Noi 2008   •   00:00

ÎN CAPITALĂ / Expoziţie de pictură la Cercul Militar
Galeria Artelor a Cercului Militar Naţional găzduieşte, până la 4 decembrie, expoziţia "Pictori de azi la Balcic", ce prezintă rezultatele ultimei tabere de pictură din staţiunea bulgară. Tabăra face parte din proiectul "Pictori de azi la Balcic", promovat de Elite Art Club Unesco.  (C.D.)



PIAŢA CONSTITUŢIEI / Protest al poliţiştilor
Circa 200 de membri ai sindicatelor Poliţiştilor şi Vameşilor "Pro Lex" şi Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual "Forţa Legii" au protestat ieri în Piaţa Constituţiei, potrivit Mediafax. Deşi ploua, sindicaliştii şi-au citit revendicările, au cântat şi recitat poezii, iar după o oră şi jumătate şi-au încheiat mitingul. Sindicaliştii cer creşterea salariului poliţiştilor şi personalului contractual cu 30%, acoperirea deficitului de personal în Poliţia Română, adoptarea modificărilor la Statutul poliţistului prin OUG (varianta convenită cu sindicatele), acordarea normei de hrană şi sporului de dispozitiv poliţiştilor comunitari, statut special pentru poliţiştii comunitari.

BUCUREŞTI / Week-end vintage
Toţi cei care îşi doresc piese vintage autentice sunt aşteptaţi la un eveniment de profil, care a început ieri la Gaia Boutiqueclub şi continuă şi azi, în aceeaşi locaţie. Astfel, între orele 14:00-22:00, designeri cu colecţii inspirate de tema Vintage Couture prezintă o expoziţie cu vânzare ce se doreşte a fi o experienţă unică. Evenimentul se desfăşoară într-o atmosferă ce îmbină moda, designul vestimentar inovator şi muzica.

EFORIE NORD / Observator seismologic
Observatorul seismologic de la Eforie Nord a fost inaugurat ieri, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ un milion de euro, în timp ce terenul a fost pus în mod gratuit la dispoziţie de Consiliul Local Eforie, relatează Mediafax. Directorul Institutului Naţional pentru Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat că acest observator va monitoriza activitatea seismică de la Himalaya la Roma, dar va fi capabil să depisteze şi activităţi vulcanice şi tsunami. El a precizat că prin intermediul acestui observator, specialiştii seismologi vor fi anunţaţi cu 200 de secunde înainte de producerea unui tsunami şi cu câteva zeci de secunde înainte de producerea unui cutremur important.

LONDRA / Amnistie pentru imigranţii ilegali
Primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat că va comanda un studiu privind impactul unei posibile amnistii pentru imigranţii ilegali din capitala britanică, evocând venituri considerabile din taxe şi precizând că există obstacole legale şi financiare pentru expulzarea în masă, relatează BBC, preluat de Mediafax. El a sugerat că cei cărora li se va permite să rămână ar trebui să aibă permis de rezidenţă de cel puţin cinci ani. Aceştia ar trebui să-şi poată demonstra angajamentul "faţă de societate şi economie". "Trebuie să fie o perioadă substanţială de când sunt în ţară", a spus el.

×
Subiecte în articol: eveniment