x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

12 Apr 2009   •   00:00

12 aprilie 2009



MEDIU / Verde pentru "Casa Verde"
Programul "Casa Verde", organizat de Ministerul Mediului, va începe în maximum două săptămâni, a anunţat ieri ministrul de resort, Nicolae Nemirschi. Programat iniţial să înceapă din ianuarie 2009, "Casa Verde" a fost amânat în mai multe rânduri din cauza unor probleme majore de organizare. "Ghidul programului a fost refăcut din temelii, iar acum suntem pregătiţi să dăm drumul acestui important proiect", a spus ministrul Nemirschi. Prin acest program, românii vor putea achiziţiona, beneficiind de subvenţii de la stat, o serie de echipamente neconvenţionale de producere a energiei, între care panouri şi baterii solare.

JUSTIŢIE / Benyatov şi Stancev, în proces
Curtea de Apel Bucureşti a decis ieri ca dosarele în care sunt acuzaţi Vadim Benyatov şi Stamen Stancev să fie judecate în cadrul aceluiaşi proces, deoarece privesc aceleaşi fapte, ei fiind trimişi în judecată în cazul privatizărilor strategice, relatează Mediafax. Totodată, instanţa urmează să se pronunţe mâine asupra cererii procurorilor ca acest nou dosar să fie trimis la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pe rolul căreia va fi judecată cauza în care sunt acuzaţi foştii miniştri ai Economiei şi Comunicaţiilor, Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy, alături de alte persoane.

AFGANISTAN / Ofiţerul mort,  înmormântat ieri
Ofiţerul Iuliu Vasile Unguraş, mort în Afganistan, a fost înmormântat ieri în cimitirul din Dej, lângă mormântul mamei sale, după o ceremonie care a inclus şi salve de onoare, trase de militarii de la UM 01511, potrivit Mediafax. Peste 200 de persoane au participat la ceremonia funerară. După ceremonia religioasă, generalul maior Dan Ghica Radu, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, a înmânat familiei un tablou cu ofiţerul decedat, decoraţia din partea preşedintelui României şi drapelul de luptă.

×
Subiecte în articol: eveniment