x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Suceava - Votul in grupuri a fost interzis

Suceava - Votul in grupuri a fost interzis

12 Dec 2004   •   00:00

ALEGERI 2004
Cei aflati in tranzit prin judetul Suceava sau cei care s-au aflat intr-o alta localitate decat aceea in care sunt inscrisi in listele electorale permanente nu au mai putut vota oriunde, ci doar in 16 din cele 508 sectii de votare care au functionat pe raza judetului.
NICU AMURARITEI

Doua dintre acestea s-au aflat in municipiul Suceava, in Gara Itcani si la Universitate. Pentru a nu exista suspiciuni cu privire la corectitudinea votului presedintele BEJ Suceava, Bogdan Cozgarea, a recomandat presedintilor sectiilor de votare sa nu permita votul in grupuri organizate. In linii mari, scrutinul de ieri s-a desfasurat fara incidente. Au existat insa unele sesizari venite din partea Aliantei D.A. Suceava.

AMENINTARE. Responsabilul cu ziua de vot al "aliatilor" suceveni, Bogdan Cristache, a informat ca primarul PSD al comunei Straja, Vasile Juravle, l-ar fi amenintat pe reprezentantul Aliantei D.A. in sectia de votare 431, Ovidiu Sofrau, ca in zilele urmatoare va suporta consecintele faptului ca a lucrat pentru PNL-PD. "L-a amenintat ca nu stiu ce ii face maine, ca o da afara pe sotia lui din serviciu", a declarat Cristache. El a precizat ca Alianta D.A. (PNL-PD) Suceava va depune plangere penala impotriva primarului din Straja. Primarul din Straja, Vasile Juravle, neaga ca l-ar fi amenintat pe reprezentantul Aliantei D.A. din sectia de votare nr. 431, insa a precizat ca l-a atentionat sa nu mai foloseasca "un limbaj neadecvat fata de ceilalti membri din sectie". "La primul tur l-a jignit pe presedintele sectiei de votare, pe care l-a facut comunist. Din acest motiv i-am atras atentia sa nu se mai repete ceea ce a facut in urma cu doua saptamani. Cat despre acuzele ca i-as fi amenintat sotia, nici acestea nu sunt adevarate, avand in vedere ca ea lucreaza la scoala, si eu nu am nici o influenta", a spus primarul din Straja.

Alianta D.A. (PNL-PD) Suceava a sesizat de asemenea faptul ca presedintele PSD Carlibaba, I. Sandru, ii pune pe oameni sa jure cu mana pe Biblie ca-l voteaza pe candidatul Uniunii PSD+PUR, Adrian Nastase. "Presedintele PSD Carlibaba, de profesie padurar, merge cu Biblia prin sat si obliga oamenii sa jure cu mana pe cartea sfanta ca vor vota cu Nastase", a declarat responsabilul cu ziua de vot al Aliantei D.A. Suceava, Bogdan Cristache. El a adaugat ca Alianta a mai sesizat si faptul ca primarul PSD din Poiana Stampei sta in fata sectiei de votare si sfatuieste alegatorii sa voteze cu Adrian Nastase.

×
Subiecte în articol: eveniment suceava