x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Supervedetele

Supervedetele

06 Iun 2008   •   00:00
Supervedetele

Cristian Chivu şi Adrian Mutu reprezintă piesele de rezistenţă ale actualei generaţii tricolore, dar şi singurii români din prim-planul fotbalului european. Chivu a ieşit campion cu Inter Milano, iar Mutu e calificat în preliminariile Ligii Campionilor cu Fiorentina.



Cristian Chivu şi Adrian Mutu reprezintă piesele de rezistenţă ale actualei generaţii tricolore, dar şi singurii români din prim-planul fotbalului european. Chivu a ieşit campion cu Inter Milano, iar Mutu e calificat în preliminariile Ligii Campionilor cu Fiorentina.

Influenţa celor două vedete incontestabile în lotul pregătit de Victor Piţurcă a fost remarcată, în stilul său inconfundabil, de preşedintele LPF, Dumitru Dragomir: “Mutu şi Chivu sînt cei mai importanţi. Fără ei doi sîntem copiii ploii!”.

Cei doi sînt şi “stăpînii” vestiarului, împreună cu Bogdan Lobonţ şi cu Cosmin Contra, acesta fiind şi careul de influenţă al unei generaţii pentru care Euro 2008 poate însemna intrarea în istoria fotbalului românesc. Fără a-şi scoate prea mult în evidenţă prietenia, cei doi se înţeleg de minune, iar “frăţia” dintre ei a reprezentat unul dintre atuurile calificării la Euro 2008. Marea lovitură ar putea apărea, însă, în această vară, după turneul final, cînd liderii actualei generaţii ar putea deveni colegi la Internazionale Milano. Presa italiană vehiculează că Massimo Moratti negociază aducerea pe San Siro a antrenorului Fiorentinei, Cesare Prandelli. Dar, Mutu mai are oferte foarte serioase din Bundesliga, de la Schalke 04 şi de la Bayer München.

COLEGI? Jurnaliştii italieni anticipează că, dacă mutarea se concretizează, Mutu va ajunge şi el la Inter, alături de tehnicianul care îi este un al doilea părinte. În interviurile acordate televiziunilor sau ziarelor importante din Europa, cei doi se analizează reciproc. “Vorbim foarte des la telefon şi ne cunoaştem aproape cu ochii închişi. Cred că cele mai importante caracteristici ale lui Adi sînt agresivitatea pozitivă şi ambiţia de a demonstra cît este de puternic. El înscrie şi face diferenţa. Poate să decidă un meci de unul singur. Este cu adevărat bun şi veţi vedea asta la Campionatul European”, a declarat Chivu într-un interviu acordat pentru Sky Sport.

CARACTERIZARE. La rîndul său, Adrian Mutu şi-a caracterizat şi el colegul şi căpitanul de la naţionala României. “Chivu este unul dintre cei mai buni cinci fundaşi din lume. Cred că un cuplu de fundaşi centrali Chivu – Cannavaro ar fi cel mai bun din lume. Cannavaro a fost ales cel mai bun jucător al lumii, iar Chivu este printre cei mai buni apărători de pe glob”.


Cristi Chivu, aproape de nuntă

Cristi Chivu pare să-şi fi găsit cu adevărat aleasa inimii, după relaţii întrerupte brusc, cu Andreea Raicu sau cu Maria Marinescu. La finele anului trecut, la Milano, la 24 noiembrie, căpitanul naţionalei s-a logodit cu Adelina Elisei, prezentatoarea Ştirilor Sportive de la Antena 3. Nunta urmează a avea loc în această vară, la puţin timp după Euro.

5,5 milioane de euro pe an cîştigă Cristi Chivu la Internazionale Milano, echipă cu care are contract pînă în 2012


Adrian Mutu, a treia oară tată

Adrian Mutu a lăsat în urmă tumultuosul său trecut monden şi de aproape trei ani este căsătorit cu superba venezueleancă Consuelo. Cei doi au două fetiţe, Adriana şi Maya, ultima sosind pe lume în urmă cu aproape o lună, la o clinică privată din Miami. Din căsătoria anterioară, cu Alexandra Dinu, vedeta tricolorilor mai are un copil, pe Mario.

1,8 milioane de euro pe an cîştigă Adrian Mutu la Fiorentina, cu care mai are contract pînă în 2009  


PRIMUL ADVERSAR. Antrenorul Franţei, Raymond Domenech (foto), şi-a definitivat lotul doar după amicalul de la Grenoble, 2-0 cu Ecuador, cînd a trebuit să renunţe la şapte jucători. Victimele au fost Philippe Mexes, Djibril Cisse, Mathieu Flamini, Mikael Landreau, Alou Diarra, Hatem Ben Arfa şi Julien Escude. În schimb a prins convocarea debutantul Bafetimbi Gomis (Saint-Etienne), 22 de ani, cel care a înscris ambele goluri în poarta Ecuadorului.

GHINIONIŞTII. Planurile lui Victor Piţurcă au fost date peste cap de accidentările lui Ovidiu Petre şi Dănuţ Coman. În locul portarului rapidist a fost chemat Eduard Stăncioiu, aflat în vacanţă în Italia, şi care devine astfel singurul jucător din lot al campioanei CFR. Ulterior s-a renunţat la Ciprian Deac şi la Florin Bratu. “M-am despărţit cu lacrimi în ochi de echipa naţională. Mă bucur că am fost chemat la lot. Le urez succes băieţilor şi sper să se întoarcă cît mai tîrziu de la Euro”, a declarat Bratu cînd a părăsit cantonamentul de la Mogoşoaia.

DESTIN. Antrenorul reprezentativei Italiei, Roberto Donadoni, a declarat că soarta echipei sale va depinde în mare măsură de meciul cu România. “Toate echipele din grupă au un nivel bun. Dar destinul nostru se va decide la meciul cu România”, a spus Donadoni.

PROBLEME. Selecţionerul Olandei, Marco van Basten, nu a riscat să-l folosească pe Robin van Persie, atacantul lui Arsenal Londra, în amicalul cu Danemarca, pentru ca accidentarea acestuia să nu se agraveze. “Este un jucător special care ne va fi extrem de util în meciul cu Italia”, a spus selecţionerul batav.

×
Subiecte în articol: chivu mutu ediţie specială