x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Suspect capturat

Suspect capturat

de Libiu Mateescu    |    01 Feb 2009   •   00:00

RECIDIVIST  •  GORDUNOV, ELIBERAT PENTRU GLAUCOM!
Principalul suspect în cazul dublului omor de joi seara de la casa de schimb valutar Candy, din Braşov, a fost reţinut de poliţişti ieri-dimineaţă.

După o desfăşurare de forţe fără precedent, aproape 500 de poliţişti, jandarmi, dar şi ofiţeri ai SRI, SPP şi alte servicii de informaţii, Serghei Gordunov, basarabean de origine, a fost reţinut pentru faptul că era dat în urmărire internaţională, corespundea semnalmentelor şi mai executase asemenea atacuri armate asupra unor patroni ai unor case de schimb valutar din Constanţa şi Eforie.

Se pare că informaţiile furnizate de SRI Braşov au fost esenţiale în capturarea suspectului. Deşi a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru tentativele sale de asasinat, Gordunov a fost eliberat în mod iresponsabil din penitenciarul Craiova, pe motivul pueril al necesităţii unei operaţii de glaucom, la 16 mai 2008, după care a dispărut subit. Arma folosită la Braşov se pare că este un pistolet Makarov, de 7,65 mm.

ANTECEDENTE. A reapărut la Braşov, oraşul unde a stat pentru câteva luni în anul 2004, pe Strada Scriitorilor, anul în care a împuşcat în cap un om de afaceri din Eforie, tot patron de casă de schimb valutar. A reuşit în scurt timp să se împrietenească cu patronii bulgari ai firmei Saralex Grup SRL, care domină schimbul valutar de pe Strada Republicii şi Mureşenilor, aflaţi în război deschis cu patronul casei de schimb Candy.

S-a făcut cunoscut în lumea interlopă braşoveană, ca fiind un om extrem de periculos. "Moldoveanul ăsta era tovarăş cu bulgarii de pe Republicii. Trecea tot timpul, prin 2004, pe la ei după bani. Ăştia (bulgarii – n.r.) au 90% din casele de schimb din centrul oraşului şi aplică comisioane de 9%-19%, la schimb, mascate, prin care îi prostesc pe oameni. Nu le face nimeni nimic pentru că sunt protejaţi de instituţii. Noi, cei care avem celelalte case de schimb, cu comision 0%, suntem periodic ameninţaţi de bulgari. Aveţi grijă ce scrieţi, că ăştia nu glumesc" ne spune administratorul unei case de schimb valutar, din vecinătate.

CONTRADICŢII. Dacă ministrul de Interne, Liviu Dragnea, constata că suspectul Gordunov a fost reţinut şi condamna uşurinţa cu care a fost eliberat pe motive medicale din penitenciarul Craiova, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, procurorul Ramona Diaconu, declara că, dimpotrivă, nici o persoană nu a fost reţinută.

Gordunov se potriveşte perfect portretului robot întocmit de IPJ Braşov, iar surse din Parchetul Curţii de Apel Braşov ne-au confirmat că se va emite o ordonanţă de reţinere pe numele basarabeanului, ce va fi prezentată judecătorilor Tribunalului Braşov, cel mai târziu în cursul zilei de azi.  

×
Subiecte în articol: brasov eveniment schimb