x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Tarafuri şi fanfare

Tarafuri şi fanfare

de Carmen Anghel    |    22 Mai 2008   •   00:00
Tarafuri şi fanfare

În întîmpinarea Festivalului de tarafuri şi fanfare de la 24 şi 25 mai, astăzi vă oferim un CD special cu muzica de la ediţia de anul trecut a festivalului organizat de Jurnalul Naţional. Ascultaţi ca să vă aduceţi aminte de cele două zile de petrecere românească din toamna trecută!

Aniversare

A sosit şi vremea celei de-a doua ediţii a Festivalului Tara­furi şi Fanfare! Evenimentul, organizat de Jurnalul Naţional cu sprijinul unor prieteni de nădejde, îşi propune ca şi de această dată să aducă bucurie, veselie şi mai ales muzică românească autentică în curtea minunatului Muzeu al Satului din Bucureşti. Anul acesta, Jurnalul Naţional săr­bătoreşte 15 ani de existenţă. Ce cadou mai frumos ne-am fi putut dori decît acela de a fi împreună cu prietenii noştri fideli – cititorii? Aşadar, vă invităm la 24 şi la 25 mai la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”, de la prînz pînă spre seară, să petrecem româneşte! Să ascultăm muzică bună, să jucăm, să ne plimbăm pe uliţa copilăriei.


Vor întreţine atmosfera cu sîrbe, hore, balade, poveşti de dragoste, poveşti despre haiduci 16 formaţii – tarafuri şi fanfare – alese pe sprînceană, muzicanţi care vin din aproape toate zonele ţării, ba chiar şi de peste hotare. Peisajul sărbătorii româneşti va fi completat de prezenţa meşterilor populari, care vor veni să ne încînte cu produsele lor, atît sufletul, cît şi dorinţa, ca de copil, de a gusta din bucatele de pe vremea cînd mergeam la bunici: de la miere şi turtă dulce la afumături sau… un vinişor. Vă aşteptăm la Petrecerea Jurnalului Naţional, la cea de-a doua ediţie a Festiva­lului Tarafuri şi Fanfare. Ca să vă încălziţi, vă oferim CD-ul “Tarafuri şi fanfare”, pe care veţi regăsi o parte din spectacolul care a fost Festivalul “Ta­rafuri şi Fanfare” 2007.

Vă aşteptăm să sărbătorim împreună 15 ani de Jurnalul, cu tarafuri şi fanfare!


VIDEO

 

×
Subiecte în articol: ediţie specială fanfare