x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Tatiana Stepa a murit în această dimineaţă

Tatiana Stepa a murit în această dimineaţă

de Loreta Popa    |    07 Aug 2009   •   00:00
Tatiana Stepa a murit în această dimineaţă

Cunoscuta interpretă de muzică folk Tatiana Stepa a decedat în această dimineaţă la un Spitalul Militar Central din Bucureşti. Vedeta a suferit în jurul orei 6.00 o puternică comoţie cerebrală pentru ca în jurul orei 8.00 să fie deconectată de la aparate. Vedeta, care suferea de cancer de col uterin, avea doar 46 de ani.În urmă cu o săptămână Tatiana Stepa a fost una dintre vedetele festivalului de muzică folk "Folk You". Printre piesele sale cele mai cunoscute se numără "Copaci fără pădure", "Dă, Doamne, iarnă", "Galbenă gutuie", "Femeia de lut" etc.



Conform doctorului Ioan Sârbu, "Tatiana Stepa a venit în februarie la Spitalul Militar Central din Bucureşti, unde s-a constatat că boala era extinsă în organism. În data de 4 august, ea a fost internată de urgenţă, pentru că boala afectase mai multe organe".

Tatiana a început să cânte încă de la grădiniţă. În copilărie, ea a urmat cursuri de balet, vioară şi pian. A studiat vioara opt ani, ca instrument principal. A absolvit "Liceul de Arhitectură" din Bucureşti, care a fost şi primul loc unde a auzit muzică folk. Pentru că a studiat vioara mulţi ani, nu i-a fost greu să înveţe să cânte la chitară. În septembrie 1982, pe stadionul din Făgăraş, a debutat în Cenaclul Flacăra, cu un cântec intitulat "Şi-am să-mi fac o doină", rămânând în componenţa cenaclului până în anul 1985.

Din 1992 şi până în anul 1996, Stepa a fost membră a Cenaclului "Totuşi Iubirea", participând la sute de spectacole. După interdicţia din 1985 a Cenaclului Flacăra şi a ei ca artistă, a lucrat vreme de 11 ani în mina Lupeni, apoi, ca tehnoredactor de carte, la Bucureşti.

Din anul 1996 şi până în prezent, Tatiana Stepa a susţinut sute de spectacole pe majoritatea scenelor marilor oraşe din România, Italia, Germania, Franţa, Republica Moldova, Bulgaria. A compus muzică atât pe versuri proprii, cât şi pe ale unor poeţi din literatura universală şi română: Federico García Lorca, Serghei Esenin, Adrian Păunescu, Lucian Blaga, Elena Farago.



×
Subiecte în articol: observator deces tatiana stepa