x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Trafic de fete pe filiera Politie - Ciuperca

Trafic de fete pe filiera Politie - Ciuperca

07 Feb 2004   •   00:00
Trafic de fete pe filiera Politie  -  Ciuperca

Dezvaluirile incendiare aparute in "Jurnalul National" despre mafia patronata de Politia din Slobozia au declansat un scandal fara seaman.

Persoanele care au suferit de pe urma afacerilor murdare ale mafiotilor din oras, ajutati de oamenii legii, s-au hotarat sa rupa tacerea. Lantul dezvaluirilor de ieri continua si astazi si demonstreaza ca afacerea cu fiinte umane s-a dezvoltat de ani buni. MONICA ANDREI EDUARD PASCU

Povestea fetei rapite si duse cu forta intr-un bordel din Italia de mafia din Slobozia a scos la iveala noi amanunte. Reporterii "Jurnalului National" au continuat si ieri sa vorbeasca cu matusa si nepoata acesteia. Pentru a ramane in anonimat o vom numi generic Maria.
"Viata nepoatei mele a stat intr-un fir de par. Dupa ce cu greu am reusit sa o scoatem din ghearele proxenetilor, am aflat de la ea ca in Italia, mai exact intr-un bar din Verona, sunt mai multe fete din Slobozia care sunt sechestrate si obligate sa practice prostitutia de catre Piciu si acolitii lui din oras. Din cate am auzit de la nepoata mea, toata aceasta afacere este condusa de fratii Ciuperca, respectiv de Ion si Constantin. Unul dintre ei racoleaza fete din Slobozia si le trimite printr-o firma din Galati fratelui sau aflat in Italia", ne-a povestit matusa Mariei.

A intrat in Italia fara viza
Un lucru este cert, exportul de fete nu se putea desfasura fara suportul Politiei.
"Trebuia sa-mi iau pasaportul pe 5 februarie 2004. Eu l-am primit pe 21 ianuarie. Iar a doua zi eram deja in autocar in drum spre Italia. Tot timpul am fost insotita de Ion Ciuperca, iar de cate ori sunam acasa el era langa mine si nu puteam sa dau prea multe detalii mamei mele. Am iesit prin Vama Cenad pe 23 ianuarie, am intrat in Ungaria pe la Kiszombor, am intrat in Austria pe la Vama Nickesdorf in aceeasi zi", ne-a spus fata. Interesant este cum fata a intrat in Italia atat timp cat pe pasaport nu se afla viza de intrare.

Poate Ambasada Italiei ne ofera amanunte!
"Cand am ajuns in Verona am fost dusa direct intr-un bar de noapte unde se facea strip-tease. Erau multe fete din Slobozia, n-am retinut decat pe Bianca, Raluca si Nicoleta. Pe unele dintre ele le stiu din vedere. N-am vrut sa ma duc cu nimeni, am inceput sa tip si sa le spun ca vreau la mama. Am fost batuta si sechestrata".
Intr-un moment de neatent ie al fratilor Ciuperca, fata a reusit sa ia legatura cu mama ei si sa-i povesteasca prin ce trece. Disperata, familia a incercat sa urmareasca firul pe care Maria a ajuns in Italia. Primul la care s-au gandit a fost omul de afaceri Pompiliu Stanciu, patronul restaurantului "La Sere", locul frecventat de mai-marii orasului, de la polit isti pana la prefect.

Versiunea lui Pompiliu
"Pe mama fetei o cunosc de 20 de ani. Era veterinar la Amara. Am cunoscut-o pe fata prin intermediul mamei. N-am nici o legatura cu plecarea fetei. N-am nici o lega- tura cu traficul de carne vie. Am vrut sa ajut si am picat de mafiot. Pe unul dintre fratii Ciuperca (zis Piciu) il cunosc pentru ca vine la mine si mananca. Stiu ca el conduce tot timpul un BMW cu numere de Italia", ne-a spus omul de afaceri. El spune ca singurul lui amestec in aceasta poveste este cel de intermediar.

"M-a luat in brate si a inceput sa planga"
"Am luat legatura cu Oana, o fata pe care o cunosc de ani de zile. Stiam ca este in Italia si i-am cerut ajutorul. " Ieri am reusit sa luam lega tura si cu Oana care a venit in Slobozia pentru a-si pune la punct niste acte. A acceptat cu greu sa vorbeasca pentru ca la randul ei ii este frica de mafie.
"Eu stau in Italia la prietenul meu. N-am nici o legatura cu cei de aici. Am fost sunata pe telefon de un barbat care mi-a cerut 500 de dolari in schimbul fetei. Trebuia sasi recupereze investitia facuta pe ea, banii de pe drum, pasaport, mancare. Am refuzat. Pana la urma au lasat-o in gara la Verona, de unde a luat un taxi spre Milano, acolo unde eram eu. Era speriata. M-a luat in brate si a inceput sa planga. Atat stiu", ne-a spus Oana, cea care a adus-o pe Maria in tara.
Pana cand persoanele implicate in aceasta afacere de trafic de persoane nu vor raspunde in fata legii, familia Mariei va sta intr-un stres continuu. Amenintata din toate partile, atat de politie, cat si de mafie, Maria a fost ascunsa de ochii lumii. Ea a acceptat sa se destainuie doar reporterilor "Jurnalului National".

Povestea Nicoletei, premianta care face trotuarul in Italia
Printre fetele care au ajuns pe aceeasi filiera in Italia se numara si Nicoleta. Numele ei a fost pronuntat pentru prima oara de Maria, fata rapita si sechestrata timp de mai multe zile intr-un bar din Verona. Nicoleta se afla in Italia de sase luni. A plecat ca dansatoare, insa se pare ca a ajuns sa fie exploatata sexual de fratii Ciuperca, membri ai lumii interlope din Slobozia.
N-am putut sa luam legatura cu ea, dar am stat de vorba cu cineva din familie. Au fost surprinsi ca i-am cautat si cand au aflat povestea Mariei au inceput sa tremure. Nu le venea sa creada ca Nicoleta a ajuns pe mana unor mafioti.
"Ne-a spus ca pleaca dansatoare. La inceput am fost surprinsi. Invata foarte bine, era premianta si urma sa dea examen la Facultatea de Istorie. A renuntat la studii pentru ca noi suntem o familie foarte numeroasa si fara posibilitati. A plecat sa stranga bani pentru a o ajuta pe mama ei. Nu era genul de fata de oras. Nu lipsea de acasa, iar daca intarzia peste ora 21:00, tatal lor era foarte sever. Din cate stiu, suna de doua-trei ori pe saptamana, dar nu da multe amanunte. Cred ca nu poate. Spune ca totul este bine si ca a strans 2.000 de euro", povesteste interlocutorul nostru. In ultima discutie pe care a avut-o cu familia, Nicoleta a spus ca se va intoarce in tara peste doua saptamani.

×
Subiecte în articol: special italia intr-un ciuperca