x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Trei piste care conduc la ipoteza că Dincă a avut complici

Trei piste care conduc la ipoteza că Dincă a avut complici

de Ion Alexandru    |    07 Aug 2019   •   07:40
Trei piste care conduc la ipoteza că Dincă a avut complici

Jurnaliștii Antena 3 au realizat un experiment, pentru a reconstitui incendierea unei carcase de porc, în condițiile descrise de asasinul Gheorghe Dincă, folosind un butoi similar. După trei ore de ardere, la temperatură de peste 400 de grade Celsius, carcasa animalului a devenit cenuşă și oase calcinate. Rezultatul confirmă, în parte, declarațiile făcute de Dincă, însă, din acest moment, posibilitatea ca acesta să fi avut cel puțin un complice se conturează din ce în ce mai serios. În cazul Alexandrei lipsește, de la fața locului, partea cea mai importantă a corpului. Capul. Care, la temperatura generată în cazanul din curtea “casei groazei” nu poate fi distrus. Mai mult, doar o parte din dinți au fost găsiți la fața locului, ceea ce creează ipoteza că, după ardere, cineva a luat craniul și l-a ascuns în altă parte. De asemenea, există încă două semne majore de întrebare cu privire la acțiunea solitară a lui Dincă în timpul sau ulterior acestor activități macabre.

 

Un cazan similar celui din curtea lui Dincă, un grătar, mai multe cărămizi, multe lemne, carton bituminos și vaselină. Acestea sunt ingredientele folosite de jurnaliștii Antena 3 pentru a reconstitui, conform celor descrise de asasin, incendierea unui cadavru. A fost folosit un porc, în greutate de aproximativ 40 de kilograme, însă fără cap. După trei ore, la o temperatureă de peste 400 de grade Celsius, timp în care mirosul de ars era insuportabil pe o rază destul de mare, carcasa animalului a ajuns la stadiu de pulbere și de oase calcinate.

Problema este că, în cazanul original, din curtea lui Dincă, anchetatorii au găsit resturi de oase calcinate, cenușă și 21 de dinți. Nu toți dinții care se găsesc în cavitatea bucală a unui om. Un specialist criminalist ridică, pemtru “Jurnalul”, din acest punct de vedere, o chestiune extrem de importantă. În lipsa craniului de la fața locului, se presupune că restul dinților au rămas în mandibulă, cel mai probabil măselele. Craniul nu se distruge complet sau aproape deloc la o astfel de temperatură, iar creierul resistă chiar și la teperaturi mai ridicate. Este posibil, potrivit acestui scenariu, ca aceste părți ale cadavrului Alexandrei să fi fost extrase de la locul faptei și transportate, ascunse, într-un alt loc. De către cine? Având în vedere că, potrivit comunicărilor DIICOT, după ora 13.00, Gheorghe Dincă nu a mai părăsit domiciliul.

 

Mașina gri din curtea asasinului

Acest pri semn de întrebare este dublat de al doilea, despre care “Jurnalul” a scris în edițiile precedente. Reaminti că, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Până la ora 12.14, în ziua de 25 iulie, autoturismul Renault, de culoare gri, al lui Gheorghe Dincă s-a aflat parcat în centrul Municipiului Caracal. Iar, în interalul 11.13 – 11.29, Alexandra i-a descris unui polișist care a contactat-o de pe numărul privat, pe telefonul lui Dincă, exact ce vede în curtea casei în care era ținută sechestrată. A descris gardul de culoare roșie, un nuc, un brad, o autoutilitară cu platfirmă plină cu fiare vechi, mai muli câini-lup și un autoturism gri. Imposibil să fi fost mașina lui Dincă. Dacă descrierea este corectă, ce mașină și, mai ales, a cui era și cum a ajuns acolo?

Raportul expertizei genetice preliminare efectuată de Institutul Național de Medicină Legală asupra fragmentelor osoase ridicate din cazanul lui Dincă relevă faptul că a reușit identificarea, cu o precizie de 99%, existența AND-ului Alexandrei. Alexandru Cumpănașu, unchiul victimei, nu crede în acest rezultat, motiv pentru care vrea să comande o contraexpertiză medicolegală la un institute din străinătate. Contraexpertiză care, în acest moment, nu este posibilă, până la finalizarea urmăririi penale.

 

Mai multe persoane au contactat famiia Luizei. Doar Dincă este inculpat

Iar acestea nu sunt singurele indicii care pot genera o pistă conform căreia, în cazul Alexandra, asasinul nu a acționat singur. În legătură cu cealaltă victimă, Luiza, abia luni anchetatorii au reupit să prindă un fir. Într-o pădure de lângă Caracal, la indicațiile lui Gheorghe Dincă, polițiștii au descoperit un sac în care se aflau fragmente de oase arse, calcinate. și cenușă, despre care asasinul spune că sunt rămășițele pământești ale Luizei. Avocatul familiei victimei, Tonel Pop, se îndoiește că, în acel sac, sunt oasele Luizei. Deoarece asasinul nu a comunicat numele victimei, ci doar persoana pe care ar fi ucis-o într-o anumită perioadă, perioadă care nu corespunde cu data dispariției și presupusei ucideri a Luizei.

Ieri, Tinel Pop a dezvăluit că nici în cazul răpirii Luizei, Gheorghe Dincă nu a acționat singur. “Din declarațiile date se întrevede că mai multe persoane au sunat familia Luizei. Familia a încercat să fie avertizată în sensul că <>, după care s-a revenit și s-a zis că <>. A reieșit că mai multe persoane au sunat de pe numere diferite, or noi avem un singur inculpat, domnul Dincă. Se coroborează cu ce spune domnul Dincă, că nu a sunat de mai multe ori. Se coroborează declarația lui Dincă cu a părinților, că mai multe persoane au sunat să amagească familia, să stea liniștită, să nu reclame la poliție sau la Parchet, să nu o caute. Telefoanele au fost imediat după ce Luiza a fost răpită, sechstrată, luată”, a anunțat avocatul Tonel Pop.

Reprezentantul familiei Luizei se teme că Gheorghe Dincă a pregătit o strategie, consiliat fiind din punct de vedere juridic, în timp real, de persoane necunoscute. Acesta afirmă chiar că asasinul vrea să pledeze în sensul aplicării victimelor a unor lovituri cauzatoare de moarte și astfel să se închidă cazul. Tonel Pop speră că anchetatorii să nu se mulțumească cu faptul că au fost găsite două cadavre și să nu elimine pista rețelei de trafic de carne vie și, în niciun caz, să nu închidă dosarul până nu se verifică dacă există și alte victime ale alestui personaj sinistru din Caracal.

Secția de Procurori a CSM a demarat un control intern la DIICOT și la celelalte unităi de parchet din teritoriu, pentru a verifica modul în care se lucrează în dosarele privind traficul de persoane. Alexandru Cumpănașu cere audierea la Parchet a tuturor parlamentarilor de Olt

 

 

×
Subiecte în articol: gheorghe dincă