x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Va omor acum, pe loc!"

"Va omor acum, pe loc!"

20 Feb 2004   •   00:00
"Va omor acum, pe loc!"

Filip, politist ialomitean: "Vreau sa rulez banii"

Dupa Aretina Filip, intra in scena sotul ei, comisarul:

Filip Gheorghe: Nu vreau nici o recunoastere. Vreau sa fiti parolisti pe banii mei. Nu vreau nici o scuza si nici o acuza. Nu ma intereseaza ca sunt sau nu vanzari. Vreau sa-mi dati banii. In rest, nu vreau nimic. Dvs. priviti lucrurile din punctul dvs. de vedere. Iar pe mine nu ma intereseaza problema dvs.

Anisoara Politic: Ce-ati putea face dvs.? Noi nu avem banii. Si atunci?

FG: Stati un pic...

AP:: Pai stau. F.G: Pe mine nu ma intereseaza. Sa zicem ca va iau apartamentul si va dau afara.

AP:: Mie nu mi-ati dat nimic, asa ca nu va dau nimic.

FG: Daca imi faceti asa eu nu mai am ce discuta cu dvs.

AP:: Trebuie sa aveti putina intelegere.

FG: Domnule, ati avut ianuarie, februarie, martie, aprilie. Vreau sa rulez banii. Vreau sa fac altceva. La 31 decembrie trebuia sa-mi dea banii. Am ajuns sa-mi cersesc banii? Banii mei? E culmea! Chiar ma credeti un nemernic? Uitati-va la mine! Nu vin cu nici o amenintare pentru ca nu-mi plac amenintarile.

AP:: Poti sa fii ministru ca mie nu mi-e teama!

FG: Cum adica domne, pe banii mei sa nu-ti fie teama? Doamna, se poate sa-mi dati banii? Mai puteti sa-mi dati banii?

AP:: Domnu’ Filip, sigur ca da. Mi-e si jena de dvs.

FG: Pe mine nu ma intereseaza vanzarile dvs. Nu ma intereseaza ce faceti dvs. Daca maine faceti o afacere de 100 de miliarde, pe mine nu ma intereseaza, domne! Cer decat banii mei. Eu imi cer banii. Domne, dar sunt intr-o criza! Nu pot sa mai fac nimic! Eu am copii morti in Bucuresti. Nu pot sa fac nimic, intelegeti! Imi cer 1.600.000 sa-i duc la o scoala si nu pot sa-i duc! Chiar am ajuns cu banii mei sa fiu un fraier?

AP:: Domnu’ Filip, noi ce vanzari facem sunt pentru dvs...

FG: Eu nu mai am incredere! Nu mi-i dati nici macar cu taraita! Fiti seriosi, domne! Dati dovada de seriozitate!

AP:: La sfarsitul lunii, toti banii de pe vanzari sunt ai dvs.

FG: Si daca dvs. faceti vanzari de 1 leu, mie imi dati 1 leu? De fiecare data veniti cu argumentul ca nu reusiti sa faceti vanzari. S-au tot stabilit termene si mereu cad de galusca!

AP:: Nu, domnu’ Filip! Nici nu puteam sa gandim asa de dvs.!

FG: Lua-m-ar dracu’ sa ma ia! Eu nu am nevoie de asta, ca sunt eu colonel! Nu! Dar pot sa actionez pe alta cale, domne! Il dau pe Filip la o parte, ca-i colonel, si va demonstrez prin alte metode, nu neaparat metode de forta, ca pot sa-mi scot banii! Ma duc la Judecatorie, ma duc oriunde. Eu nu mai am incredere in dvs., nu intelegeti? Eu nu sunt papagal in orasul asta! Eu nu sunt nici tampit, nici prost! Sa va dea Dumnezeu sanatate, ramaneti cu banii!

"Doamna, daca nu-mi faceti banii repede, va distrug!"

Pasajul pe care-l reproducem in continuare reprezinta o runda de negocieri condusa de Filip. Discutia a avut loc in biroul Anisoarei Politic. Aceasta, speriata de amenintarile repetate pe care le primea de la Filip, s-a decis sa inregistreze tot ce discutau. Nebanuind ca este inregistrat, Filip a trecut la amenintari infioratoare. La data cand rostea replicile reproduse de noi, Filip era ofiter al Politiei Romane.

FG: Spuneti-mi cat imi dati ca sa....

AP:: Am 30 milioane???

FG: Nu, nu... nu-i iau! Ascultati ce va spun! O sa scot banii astia cu scosul unghiilor! Ascultati ce va spune Filip! Trec la amenintari, deja! Ascultati ce va spune Filip! Dvs. va bateti joc de banii mei? Stiti ce va fac? Daca nu va voi scoate unghiile, sa numi ziceti mie Filip! Va jucati cu mine?

AP:: Doamne, iarta-ma! E Saptamana Mare!

FG: In primul rand ma dau la o parte si spun ca nu recunosc nimic! Cheltui 300 de milioane si spun ca nu-i am, dar daca nu va fac... ascultati ce va spun! Este bataie de joc!

AP:: Domnu’ Filip, eu merg si la biserica...

Filip: Puteti sa mergeti oriunde! Va bateti joc de Filip? Stiti ce fac? Cheltui toti banii si dau la doi moldoveni... Pot sa pun mana pe icoana ca o sa fac asta...

AP:: Domnu’ Filip, daca dvs. credeti ca noi avem banii... putem sa strangem...

Filip: Ce sa strangeti, doamna? Ascultati ce va spune Filip! Daca nu pun recuperatorii....

AP:: Domnu’ Filip...

Filip: Nu va e rusine un pic asa... Cu mine nu mai aveti ce discuta din momentul asta! Doamna o sa va fac rau pana la Dumnezeu! Ascultati ce va spun!

AP:: Raul se face usor, domnu’ Filip!

Filip: Stiti ce v-as face acum? V-as lua si v-as da cu capul sa va omor! Ascultati ce va spun! In Saptamana asta Mare v-as lua acum de cap sa va omor!

AP:: Domnu’ Filip!!!

Filip: Doamna, asta va fac! Ascultati ce va spun eu aici! Pun eu oameni de va fac!!!

AP:: Dar noi va dam banii! N-am zis ca nu va dam banii!

Filip: Dati-mi banii, ca altceva nu vreau! Doamna, nu ma suparati! Ca va dau acum cu capul! Va omor acum pe loc! Imi vine sa va fac orice! Cu 30 de milioane credeti ca scapati? Cat aveti sa-mi dati?

AP:: 300 de milioane.

Filip: Pai, si cand mi-i dati? Doamna, nu va e rusine, ca sunteti femeie batrana? Iau scaunul si va dau cu el in cap acum!

AP:: Domne, credeti ca am bani si nu vreau sa va dau?

Filip: Doamna, daca nu imi faceti banii repede va distrug! Nu va las pe unu’! Puteti sa va dati cu fundu-n vant! Eu vreau toti banii! Imi angajez recuperatori! Ascultati ce va spun! Daca maine vin si nu-mi dati banii, eu asta fac! Daca maine nu-mi dati 3.000 de dolari, va trimit recuperatorii! Stati sa vedeti ce va face Filip! Asa arata fata nevazuta a Politiei din Ialomita.

Resedinta de judet colcaie de camatari si recuperatori, pe care nu-i deranjeaza nimeni. Si cine ar putea s-o faca din moment ce capii Politiei se indeletnicesc chiar ei cu practici ale crimei organizate?
Ministerul de Interne a anuntat un control de fond la IPJ Ialomita. Nu stim ce ar putea sa verifice mai intai inspectorii ministrului Rus si pe cine ar putea recomanda sa ramana in Politie.
Cancerul lucreaza in interiorul acestei institutii de ani de zile.
Afacerile ilegale ale politistilor sunt greu de scos la lumina deoarece oamenii legii lucreaza dupa regulile mafiei.

Contactat telefonic, Filip Gheorghe ne-a declarat ca nu are de recuperat nici un ban de la familia Politic.

×