x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Văcăroiu: "La Registratura de la Cotroceni nu era nimeni"

Văcăroiu: "La Registratura de la Cotroceni nu era nimeni"

de Carmen Vintila    |    20 Apr 2007   •   00:00
Văcăroiu: "La Registratura de la Cotroceni nu era nimeni"

Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a susţinut aseară că s-a oferit să-i ducă imediat preşedintelui Curţii dosarul cu documentele privind suspendarea lui Băsescu, dar că Vida i-a cerut în plus şi stenograma şedinţei.

"Dânsul m-a întrebat dacă îi aduc imediat documentele, şi i-am zis că nu este nici o problemă. Conform Constituţiei, este o cerere pe care o face preşedintele de şedinţă, în care se precizează cum s-a derulat şedinţa, cum s-a votat, se anexează decizia de suspendare, procesul-verbal cu rezultatul votului. Dânsul mi-a spus că nu e suficient, că trebuie să îi dăm stenograma cu toate discuţiile", a spus Văcăroiu. Potrivit acestuia, nu numai Curtea Constituţională a fost găsită închisă, ci şi Registratura de la Cotroceni.

"Am avut o discuţie imediat după încheierea şedinţei de plen. M-a sunat preşedintele Curţii, domnul Vida, şi ne-am pus de acord cu dosarul pe care îl trimitem la Curte (...). Ne-am făcut datoria şi am trimis, conform prevederilor din Regulament şi Constituţie, şi preşedintelui toate documentele, hotărârea şi modul cum s-a procedat în această şedinţă şi nici la Registratura de la Cotroceni nu era nimeni, în jurul orei cinci-şase seara", a declarat aseară Văcăroiu, pentru Antena 3.

În final, Văcăroiu a anunţat că Parlamentul va trimite în această dimineaţă Curţii Constituţionale documentele privind suspendarea preşedintelui, pentru a se da cât mai repede avizul şi a se iniţia interimatul funcţiei. Ulterior, el a afirmat că a fost întrebat de Băsescu când va veni să-şi preia funcţia de preşedinte interimar.

×
Subiecte în articol: eveniment