x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Verestoy Attila, cel mai bogat senator al României, a încasat cea mai mare leafă de senator! Vezi ce avere are UDMR-istul

Verestoy Attila, cel mai bogat senator al României, a încasat cea mai mare leafă de senator! Vezi ce avere are UDMR-istul

20 Sep 2012   •   08:04
Verestoy Attila, cel mai bogat senator al României, a încasat cea mai mare leafă de senator! Vezi ce avere are UDMR-istul

Senatorii Romaniei incaseaza indemnizatii nete lunare de 4.994 de lei, la care se adauga diurna pentru deplasarea in teritoriu (1954,8 lei) si diurna pentru deplasarea in Bucuresti (1824,28 lei), excluzand cheltuielile de cazare.

Conform datelor publicate de Econtext, singurii senatori care au incasat, integral, aceste sume, in luna iunie 2012, sunt UDMR-istul Verestoy Attila si PSD-istul Ion Rotaru. In total, fiecare dintre cei doi a fost platit cu suma de 8.773,28 lei.

Verestoy Attila este intre cei mai bogati 50 de cetateni romani si, totodata, cel mai bogat senator al Romaniei, cu o avere estimata la 75 de milioane de euro, in anul trecut, de revista Capital. In 2011, Verestoy Attila si-a consolidat averea, castigand 2,5 milioane de euro doar din plasamentele bursiere.

Verestoy Attila se afla in strainatate si nu a putut fi contactat pentru a explica ce face cu sumele incasate de la Senatul Romaniei.

Alti senatori au incasat fie indemnizatii mai mici, fie diurne de deplasare mai mici. O serie de senatori nu au incasat ori si-au donat diurnele / parti din indemnizatii si diurne. Sumele cele mai mici au fost incasate de social-democratul Titus Corlatean (zero lei incasati de la Senat), liberalii Mircea Diaconu (1431,64 lei incasati in luna iunie), Nicolae Robu (2.571 lei) si conservatorul Dan Voiculescu (3.981 lei). Titus Corlatean este ministru in Guvernul Ponta, Mircea Diaconu a fost ministru, reluandu-si activitatea de senator dupa demisie, Nicolae Robu a devenit primar al Timisoarei, iar Dan Voiculescu a demisionat din functia de senator la data de 25 iunie.

In medie, cei 133 de senatori au incasat 6.767 lei – de patru ori castigul mediu net din economie.

Vezi aici clasamentul senatorilor Romaniei in functie de indemnizatiile si diurnele incasate in luna iunie 2012.
×