x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Votează împotriva corupţiei şi dă-i papucii Elenei Udrea, eveniment de colectare a papucilor uzaţi pentru «sinistrul» Dezvoltării Regionale şi Turismului"

"Votează împotriva corupţiei şi dă-i papucii Elenei Udrea, eveniment de colectare a papucilor uzaţi pentru «sinistrul» Dezvoltării Regionale şi Turismului"

03 Feb 2012   •   19:00
"Votează împotriva corupţiei şi dă-i papucii Elenei Udrea, eveniment de colectare a papucilor uzaţi pentru «sinistrul» Dezvoltării Regionale şi Turismului"

Si in fata Teatrului National, si vis-a-vis, la Fantana, spiritul civic s-a manifestat pentru a 22-a zi consecutiv.
Codul galben de ninsori si viscol a ajuns si in Piata Universitatii, nu a fost primit cu entuziasm de manifestanti, dar nici cu ostilitate. Sub valul ninsorii si a rafalelor de vant, protestatarii au dovedit inca o data ca le pasa mai mult de vremuri decat de vreme.

Incalzindu-se cu o cana de ceai fierbinte sau adapostindu-se din cand in cand in pasaj, zeci de oameni au scandat lozinci, au purtat pancarte si au fluturat dapele tricolore.

Ca si in zilele precedente au continuat sa fie afisate lozinci sau bannere ironice, inspiratia sau inventivitatea creatorului fiind premiata de zambetul sau de privirile admirative ale celorlalti manifestanti.
Cel mai bine primit din acest punct de vedere a fost manifestul "Romanii ii dau papucii Elenei Udrea".
Scris pe o foaie A4, manifestul invita la un "eveniment de colectare a papucilor uzati pentru «sinistrul» Dezvoltarii Regionale si Turismului".

"Manifest
Eveniment de colectare a papucilor uzati pentru «sinistrul» Dezvoltarii Regionale si Turismului
Ne-am saturat de vorbe goale, de subdezvoltare generalizata si de «cocosi» opulenti!
Nu stim prea bine ce vrem, dar stim foarte bine ce nu vrem!
Si nu o mai vrem pe Elena Udrea!
Am dori sa stim daca noi, astia de aici din Piata, insemnam mai mult decat niste cuburi de gheata pe fundul unui pahar de whisky.
Am dori sa stim ca arbitrul-jucator ne intelege si ar face orice ca sa-si conserve caldura sezutului in iarna asta friguroasa.
Romani, veniti si votati plecarea Elenei Udrea!
Un papuc, o opinca, o cizma, un pantof, o sanda, o gheata, un soson, un galos sau un gumar, cu cat mai multe incaltari, cu atat mai multe voturi!
Avem nevoie de un milion de voturi pentru ca petele portocaliu-maronii sa dispara din dezvoltarea regionala.
"Votarea" va dura o saptamana iar data la care va incepe este duminica, 5 februarie. Punctul de colectare este chiar rondul de la Universitate.
Voteaza impotriva coruptiei si da-i papucii Elenei Udrea!".

Pe la ora 21, din cauza ninsorii, manifestantii s-au retras in Pasajul Universitatii, unde s-au postat in fata intrarii la Metrou scandand "La Universitate e viata de noapte!". (C.S)

×