x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Andreea Vass îşi "toarnă" mama la ANI. Vezi ce a scris.

Andreea Vass îşi "toarnă" mama la ANI. Vezi ce a scris.

de Dan Constantin    |    22 Iun 2011   •   21:00
Andreea Vass îşi "toarnă" mama la ANI. Vezi ce a scris.

Paul Maria Andreea este numele exact al doamnei blonde Andreea Vass, cea care agita talk-show-urile, sustinand pana in panzele albe poli­tica regimului Basescu-Boc. A renuntat la farafasticurile stiintifice si ataca la baioneta adversarii, se prezinta ca o campioana a liberalismului, dusmanca nemuncii, a statului social care impiedica tarisoara sa progreseze.

Imbufnata cand nu e bagata in seama, sare neintrebata peste mode­rator, nu-si lasa companionii de dezbatere sa vorbeasca. Intr-un cuvant, pe multi ii calca pe nervi. Adrenalina blondei se transmite in studiourile tv, trece ecranul si portocaliada ii bifeaza meritele. Evita subiecte sensibile, se enerveaza cand este intrebata de afacerile sotului – Paul Cristian – care este un important jucator pe bursa. Cand un ministru a dezvaluit ca doamna consilier s-a amestecat intr-o afacere imobiliara, care seamana a trafic de influenta, a facut spume la gura, sustinand ca sprijina proiectele, pe oamenii de afaceri, conform functiei. Aceasta e poza din tabloul ei pe care o completeaza cu fericirea casniciei afisata pe blog si cu "insemnele" bunastarii din declaratia de avere. Doua case (nu se stie care dintre ele i-a fost sparta, incident peste care s-a asternut tacere de mormant), doua masini (Mercedes si Mitsubishi Outlarder), actiuni (chiar si la ALRO). Veniturile cele mai consistente nu s-au "abatut" din salarii. In 2009, nunta cu dar a fost manoasa – tablouri si obiecte de arta cu valoare estimata de 12.000 de euro, plus cadouri in bani (RON, EURO, USD) socotite la 28.700 euro. Strigare buna, vorba nasului, sa traiasca, sa mai dea! Tot in afara serviciului a mai prestat consiliere locala la europarlamentarul Th. Stolojan, pentru care a incasat net 55.224 RON. Boc plateste mai putin – "doar" 31.879 RON, iar lectoratul de la ASE e vai mama lui – 19.892 RON. De unde dovada ca munca cu capul e prost platita in Romania. Surpriza neplacuta vine de la sot, care in 2009 a incasat din numeroasele lui investitii bursiere abia 3.320 de lei dividende si nici 5.000 de lei din salarii. Poti crede ca bietul Paul Cristian ia bani de buzunar de la Andreea Maria, dupa declaratia de avere…

Declaratia de interese a consilierului de stat o baga insa in belea pe Marioara Vass, mama Andreei Maria. La capitolul (pacatos) de contracte obtinute in timpul exercitarii functiilor si finantate de la bugetul de stat sau local apare faptul ca pa­rin­tii doamnei Paul au incheiat cu Pri­maria Bobota din judetul Salaj doua asemenea contracte. Firma MAVAS M&G SRL Bobota, care are ca administratori pe Marioara Vass si pe Geza Vass (mama si tatal An­dreei Maria), a obtinut prin licitatie lucrari la Scoala Gh. Sincai din Bobota si la Scoala Gimnaziala din Dersida, finantate de Primaria Bobota. Pro­blema pentru care ANI ar avea ceva de spus apare din momentul in care vedem ca pe lista consilierilor lo­cali din Bobota apare si Marioara Vass, consiliera din partea PDL. Ar pu­tea fi considerata aceasta afacere fa­cuta cu Primaria locala un conflict de interese? Credeti ca ANI va reac­tiona? Ar fi o mare nedreptate facuta doamnei Paul Andreea Maria, sa nu i se ia in seama scrierea, fie ea si din declaratia de avere si de interese.

Paul Andreea Vass are una dintre cele mai cautate declaratii de avere si de interese. Ocupand functia de consilier al primului-ministru, ea avea obligatia sa depuna aceste documente la vedere, pe site-ul institutiei. Nimeni nu poate sa acuze Guvernul ca nu ar da dovada de transparenta! Pentru a ajunge insa la documentele catorva demnitari ai nevoie de rabdare si ceva perseverenta. Asadar – Pas 1: cautare pe gov.ro. Dai clik, mergi la primul-ministru, clik, aju­ngi la "aparatul propriu al primului mi­nistru". Deschizi si dai de acte normative care legifereaza functionarea acestui aparat. Incerci la "cabinetul primului-ministru" – nimic; apoi la "corpul secretarilor de stat si ai consilierilor". Fara rezultat, "corpul" e mort, inactiv. Poate prin "registratura"? La fel. Umbli prin site ca omul ratacit printr-un oras strain. Indicatorul te conduce spre drumuri infundate. In "Palatul Victoria" dai de istoricul cladirii, nu si de vietuitoare. Incerci mai jos, gasesti un spatiu mort, lung, lung. Dupa "marele alb", daca ai pasiunea scufundarii in Groapa Marianelor, ajungi in baza paginii. Alt hatis: institutii. Ai acolo toate parghiile regimului. Presedintele Romaniei, Senat (acum mai putin "loial"), Camera Deputatilor (vot ca la pian cu doua maini), Curte Constitutionala, Consiliul Concurentei, Ministere si, amestecat printre ele, Secretariatul General al Guvernului. Incerci, ca daca nici aici, unde? Dai iar de o varza albastru-verzuie, prinsa cu o funda portocalie (altfel cum?). Te agati de "interes public" si apare luminita de la capatul tunelului: Declaratii. Clik pe "demnitari" si gasim "tinta". Ultima, pe o lista de 5 demnitari in care figureaza Paul Andreea Maria. A fost simplu, nu?
Puteti sa va convingeti si dvs. ca transparenta are si ea cotloane, ascunzisuri, capcane.

×