x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Olimpicii, premiaţi la anu'

Olimpicii, premiaţi la anu'

de Vlad Ionescu    |    14 Noi 2009   •   00:00
Olimpicii, premiaţi la anu'
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

Deşi a trecut mai bine de un an de la Olimpiadă, sportivii dinamovişti nu şi-au primit încă banii pentru medaliile câştigate la Beijing. Există totuşi speranţe ca restanţele să se achite în 2010.



Scrimeri, canotori, atleţi şi alţi sportivi ai clubului Dinamo care au cucerit medalii la Campionatele Mondiale şi Europene din acest an s-au întâlnit ieri cu ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga. Acesta i-a anunţat că performanţele lor vor fi răsplătite cu aproximativ 500.000 de lei, premiile urmând să fie acordate săptămâna viitoare. "Am încredere că promisiunile vor fi respectate. Deja încep să se vadă câteva semnale. Am primit banii de la MTS şi, atât timp cât ni se promit bani în faţă, va fi bine", a declarat sabrerul Rareş Dumitrescu, câştigător al medaliei de aur cu echipa la Campionatele Mondiale de scrimă.

CRIZA E DE VINĂ
Marea problemă a sportivilor din "Ştefan cel Mare" este că ei nu au văzut încă nimic din banii pe care trebuiau să-i primească pentru medaliile de la Beijing, care însumează 1,7 milioane de lei, adică în jur de 400.000 de euro. Elisabeta Lipă, preşedintele clubului Dinamo, pune această întârziere pe seama crizei economice, dar este optimistă că restanţele se vor achita cât mai repede. "Dacă am un regret, acela este că după un an şi ceva nu am reuşit să achităm obligaţiile financiare faţă de sportivii care ne-au reprezentat la Olimpiadă. Având în vedere situaţia economică în care ne aflăm, sunt ferm convinsă că se vor găsi resurse ca în cel mai scurt timp să se achite şi aceste obligaţii. Aşa cum a spus şi domnul ministru, chiar dacă nu va mai fi în funcţie, va face eforturi ca sportivii să intre în posesia acestor prime. Probabil că va suplimenta bugetul pentru primul trimestru al anului viitor. Este foarte greu să ceri să ţi se dea acum, când în lunile noiembrie şi decembrie plecăm opt zile în concediu fără plată, când avem familii, obligaţii, vine Crăciunul. Nu poţi să ceri bani şi să spui că nu te interesează cei din jur", a explicat fosta canotoare.

×
Subiecte în articol: sport