x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport 25.000 € pentru blat

25.000 € pentru blat

de Daniel Stan    |    05 Apr 2008   •   00:00
25.000 € pentru blat

Suma urma să ajungă la Aurel Marinescu, impresarul lui Dorinel Munteanu, care îi promisese patronului lui FC Vaslui că-i asigură victoria în partida cu UTA prin intermediul a cinci jucători arădeni.

FC VASLUI - Adrian Porumboiu aduce acuze grave


Suma urma să ajungă la Aurel Marinescu, impresarul lui Dorinel Munteanu, care îi promisese patronului lui FC Vaslui că-i asigură victoria în partida cu UTA prin intermediul a cinci jucători arădeni.

După renunţarea la Dorinel Munteanu, principalul finanţator al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a făcut joi seară, în emisiunea “Fanatik”, dezvăluiri grave la adresa impresarului tehnicianului, Aurel Marinescu.

 

PROPUNERE. Acesta este preşedintele PNG filiala Caraş-Severin, partid condus de patronul Stelei, Gigi Becali, fostul arbitru anunţând chiar la finele disputei directe, câştigată de “roş-albaştrii”, scor 1-0, că Marinescu şi Munteanu au făcut “cărţile” pentru gruparea din Ghencea. De data aceasta, Porumboiu a relatat un episod petrecut în decembrie anul trecut, înainte de partida UTA – FC Vaslui: “Marinescu m-a sunat şi mi-a spus să îi dau 25.000 de euro pentru cinci jucători ai săi de la UTA şi îmi va asigura victoria. Banii urma să îi ia la final, dacă îi ieşea rezultatul”. Omul de afaceri a continuat: “I-am zis «Băi, nenorocitule, eu nu mă ocup cu aşa ceva, sunt om de onoare!». Apoi m-am întâlnit cu finanţatorul arădenilor, Nicolae Bara, şi i-am povestit tot ce s-a întâmplat”.

 

CONFIRMARE. Patronul lui UTA confirmă cele spuse de Porumboiu: “Da, este adevărat ce a declarat. Din păcate, nu am continuat ancheta. Nu îl cunosc pe acest Marinescu, dar mi-am amintit de acest nume după scandalul de la finalul meciului Vaslui – Steaua. O să mă ocup personal să aflu care sunt cei cinci fotbalişti”. Impresarul incriminat neagă această poveste: “Propun să merg împreună cu domnul Porumboiu la testul poligraf în faţa întregii ţări, să vadă lumea cine este Adrian Porumboiu. La UTA am un singur jucător, pe Florin Dan, iar cu Hidişan am doar o înţelegere verbală”. Meciul UTA – FC Vaslui s-a jucat la 8 decembrie, în etapa a 18-a, şi s-a încheiat 1-1, goluri Bălţoi (’34), respectiv Buhăescu (’89).

 

Tunurile pe Dorinel

După ce fostul antrenor al vasluienilor, Dorinel Munteanu, a declarat că Adrian Porumboiu a făcut regia la meciul cu Steaua cu două-trei săptămâni înainte, fostul arbitru s-a dezlănţuit. “Mun-teanu era prelungirea lui Gigi Becali la mine. E total lipsit de bun-simţ. A luat 10.000 de euro pentru victoria cu Timişoara, avea aceeaşi primă dacă învingea pe Craiova şi 75.000 de euro dacă bătea pe Steaua. Păi, mie îmi ardea de regii pe banii ăştia? Chiar aşa de neruşinat este? Regia a făcut-o el”, a tunat Porumboiu. Acesta a mai adăugat referitor la plecarea lui Dorinel: “Demisia lui nu a fost pe cale amiabilă. Nici nu am vorbit cu el. L-am dat afară şi gata. Asta e, o să-l plătesc în continuare, nu am ce face, dar să nu-l mai văd”.

 

Debutează Emil Săndoi

Noul antrenor al lui FC Vaslui, Emil Săndoi, va debuta pe banca tehnică a moldovenilor la partida de mâine, din deplasare, cu Gloria Buzău, programată la ora 16:30. Buzăul se află într-o situaţie delicată şi va fi un meci pe viaţă şi pe moarte. Noi avem de îndeplinit un obiectiv, un loc de Cupa UEFA, şi doar acest aspect ne interesează. Ne gândim doar la victorie”, a declarat tehnicianul, care până în vară este şi selecţionerul naţionalei de tineret.


 

 

 

Liga 1, etapa 27

 

Ieri

Poli Iaşi – FC Unirea    2-3

A. Cristea (’6), Paruolo (’83) /

Mara (’9, 59), Onofraş (’15)

 

Azi

Ora 15:30 (Telesport)

“U” Craiova – Gloria Bistriţa

Arbitri: I. Serea - O. Şovre, Fl. Păunescu

Ora 16:30 (Kanal D)

Oţelul – Dinamo

Arbitri: A. Constantin - M. Savaniu, I. Onicaş

Ora 18:30 (Naţional TV)

Poli Timişoara – “U” Cluj

Arbitri: R. Petrescu – Cr. Nica, C. Fecioru

Ora 20:45 (Antena 1)

Farul – Rapid

Arbitri: A. Bogaciu - Ed. Dumitrescu, C. Savu

 

Mâine

Ora 16:30 (TVR 1)

Gloria Buzău – FC Vaslui

Ora 18:30 (Naţional TV)

CFR Cluj – Pandurii

Ora 19:00 (Telesport)

Ceahlăul – UTA

Ora 20:30 (Kanal D)

Steaua – Dacia Mioveni

 

 

 

×
Subiecte în articol: sport vaslui porumboiu