x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Diamantul" lui Sechelariu a inceput sa straluceasca

„Diamantul" lui Sechelariu a inceput sa straluceasca

22 Mar 2004   •   00:00
„Diamantul" lui Sechelariu a inceput sa straluceasca

Andrei Cristea a fost omul meciului, jucatorul dorit insistent de Ioan Becali la Rapid marcand trei goluri in poarta oltenilor. Primarul Dumitru Sechelariu a declarat ca atacantul va ramane la Bacau cel putin pana in vara.

Partida de la Bacau a adus fata in fata doua echipa care calcasera cu stangul in prima etapa, precum si doi antrenori cu mentalitati diferite. „Neamtul" Ionut Lupescu s-a impus clar in fata italianaului Nicolo Napoi, Craiova fiind o umbra a echipei de altadata.

DETERMINARE. Dupa meciul de la Bistrita, „Kaiserul" declara ca in partida cu Craiova se vor vedea caracterele. Antrenorul gazdelor a schimbat sistemul de joc, folosind trei fundasi in zona centrala, l-a titularizat pe inventivul Narcis Raducan la mijloc si l-a eliberat pe Apostol pentru ofensiva. Cea mai buna miscare a lui Lupescu a fost folosirea lui Cristea in atac, dupa ce la Bistrita jucase mijlocas stanga. „Diamantul" a facut un joc foarte bun, aratand ca a reusit sa treaca peste momentele de neliniste create in iarna de posibilul sau transfer.

SATISFACTIE. Pentru primarul Dumitru Sechelariu, evolutia lui Cristea a insemnat o satisfactie in plus, dupa ce a refuzat sa il cedeze la Rapid, in ciuda insistentelor presedintelui Ioan Becali. Mai mult, evolutia celui mai curtat jucator bacauan a fost urmarita din tribuna de trimisii lui Strasbourg, Sahtior Donetk si Dinamo Kiev. „Ma bucur ca Andrei a reusit sa treaca peste perioada agitata din ultima vreme. El va ramane la Bacau, pentru ca mai are multe de aratat. Chiar daca au fost emisari ai cluburilor straine in tribuna, Cristea nu este de vanzare pana in vara", a spus Sechelariu. SPRIJIN. Dupa remiza cu Otelul din Banie, era de asteptat ca Universitatea sa dea o replica mai darza la Bacau. Numai ca, dupa plecarea lui Rada si Stancu, antrenorul italian Nicolo Napoli nu a reusit sa gaseasca o formula acceptabila de echipa. Dupa acest usturator esec presedintele executiv al oltenilor, Pavel Badea, a declarat ca Napoli se bucura de sprijin in continuare. Surse din cadrul clubului sustin ca italianul va fi demis daca echipa nu va obtine un rezultat bun la Bistrita, in etapa viitoare.
PAUL ANDONE - Bacau


Cristea nu regreta ca a ramas

Andrei Cristea era bucuros pentru „tripla" reusita. „E cel mai bun meci al meu si sunt nebun fericire. Dupa evolutia dezastruoasa de la Bistrita mi-am revenit. Ma bucur ca am pus si eu umarul pentru prima victorie a domnului Lupescu ca antrenor. Nu mi-a parut rau pentru ca am ramas la Bacau. Sunt convins ca, daca voi evolua la fel in continuare, clubul va obtine o suma importanta pentru transferul meu", a declarat tanarul international.

Chivorchian: „Bacaul poate mai mult"

Presedintele lui FCM Bacau, Gheorghe Chivorchian (foto), s-a aratat multumit de victoria obtinuta de echipa sa, dar spune ca nu se poate vorbi inca de faptul ca Bacaul a scapat de retrogradare. „Nu ma asteptam, recunosc, la o victorie atat de categorica. M-am temut de acest joc, pentru ca echipa trebuia sa depaseasca tracul cu care a jucat la Bistrita. Acum trebuie sa aratam ca suntem pe drumul cel bun, sa avem constanta in evolutii. Andrei Cristea a aratat de ce se afla in vizorul unor cluburi importante din Europa si sunt convins ca el poate mai mult. Nu pot sa spun ca Bacaul nu se gandeste la retrogradare, pentru ca acest -7 ne frige. Jocul etalat cu Craiova ne indreptateste sa credem ca vom fi, in continuare, in Divizia A", a spus boss-ul bacauanilor.

„Papura si Stanga fac echipa!"

La finalul jocului de la Bacau, mai multi componenti ai Universitatii s-au plans, sub anonimat, de modul in care este facuta echipa la meciuri. „In teren intra numai cine vrea Papura si Stanga! Daca celor doi le convine de fata unui jucator joaca, altfel, nu! Un exemplu este cel cu Daouda in centru. Napoli a dorit sa-l foloseasca pe dreapta, dar Papura a cerut sa joace la marcaj!", a comentat unul dintre jucatori. Acesta a mai spus: „Napoli nu are nici un cuvant de spus. Papura si Stanga iau deciziile in locul lui". Italianul Napoli a fost destul de rezervat in acuze vizavi de fotbalistii pe care-i pregateste: „Este un cosmar pe care nu-l voi uita repede. Nu cred ca exista jucatori care sa nu ma doreasca. Acum ma gandesc cum sa-i recuperez psihic pentru meciul de la Bistrita".

De precizat ca Ionut Lutu a stat in tribuna, alaturi de suporteri, cartea verde a „Piticului" neajungand inca din Cipru, de la Apollon Limassol. E posibil ca actele sa-i soseasca zilele acestea, pentru a putea fi bun de joc contra Gloriei. (Mario Morcov)


Napoli ramane si la Bistrita

Dupa infrangerea de la Bacau, Nicolo Napoli pare ca are zilele numarate pe banca tehnica a Universitatii, desi oficialii craioveni, prin vocea presedintelui Pavel Badea, il sustin: „Napoli are incrderea noastra".

CLAUZA. Surse din cadrul gruparii oltene afirma ca italianul are stipulata o clauza in contract, conform careia daca pierde doua meciuri consecutiv se poate renunta la serviciiile sale. In aceste conditii, partida de la Bistrita de saptamana viitoare se anunta a fi decisiva pentru Napoli, in conditiile in care patronul Dinel Staicu a vrut sa-l demita dupa un meci amical. Obiectivul se anunta cu atat mai greu de atins, in conditiile in care, la Bacau, Papura si Stanga au incasat cate un cartonas galben, care-i aduce in stare de suspendare pentru meciul cu Gloria.

VINOVATII. Dupa jocul de la Bacau boss-ul oltenilor a declarat: „Nu comentez in nici un fel. Am pus un presedinte care trebuie sa decida. Mai multe lucruri vor fi anuntate saptamana aceasta". La randul sau, Pavel Badea a spus ieri: „Am discutat cu domnul Staicu si am ajuns la concluzia ca vinovati de esecul acesta usturator sunt jucatorii. Lipsa de concentrare in aparare a fost cheia insuccesului. Nu este insa momentul sa se ia masuri impotriva jucatorilor. Se anunta o saptamana agitata".

VARIANTA. „Cand echipa pierde, e normal ca antrenorul sa fie vinovat. Dar ce poti sa mai spui cand iei doua goluri direct din aut?", s-a intrebat dupa joc Nicola Napoli. Voci din interiorul clubului sustin ca favorit pentru a-l inlocui, in cazul unui esec la Bistrita, ar fi tot un italian, Walter Zenga. Acesta se afla de doua in Romania, spunand ca a venit sa stea o saptamana. (Mario Morcov)

×
Subiecte în articol: sport napoli bistriţa bacau echipa