x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Printii" in finala

„Printii" in finala

06 Mai 2004   •   00:00
„Printii" in finala

AS Monaco s-a calificat in finala Ligii Campionilor, dupa egalul 2-2 (3-1 in tur), de pe terenul lui Chelsea si va intalni, pe 26 mai, pe FC Porto.

CATALIN FAINISI
Englezii au simtit timp de trei minute cum e sa joace ultimul act al celei mai importante competitii de pe continent. In minutul 44, Chelsea conducea cu 2-0 dupa reusitele superbe ale lui Gronkjaer (’22) si Lampard (’44). Drama colegilor lui Mutu, absent in partida de aseara, a inceput sa se contureze insa in al doilea minut al prelungirilor primei reprize, cand argentinianul Ibarra a inscris cu mana pentru Monaco, gest neobservat de arbitrul suedez Anders Frisk.

INCREDIBIL. Goana nebuna dupa gol a „albastrilor" nu s-a materializat decat de doua ori, desi au avut numeroase ocazii de a majora diferenta, atat in prima parte a intalnirii, cat si in a doua. Ultimul cui in sicriul antrenorului lui Chelsea, Claudio Ranieri, a fost batut de „matadorul" Fernando Morientes, care a inghetat tabela la 2-2 in minutul 60 si i-a propulsat pe monegasci intr-o finala istorica, la care nici nu visau la inceputul sezonului.

Primire triumfala pentru FC Porto

Jose Mourinho a castigat cu Porto campionatul, Cupa UEFA, iar acum este in finala Ligii Campionilor, unde va intalni pe AS Monaco. "Am pregatit meciul de pe IEl Riazor " in cele mai mici detalii. Inainte de Deportivo am eliminat echipe mari, iar acum cred ca putem castiga trofeul. Pe 26 mai, la Gelsenkirchen, va fi o seara fantastica. Mai ales daca te gandesti ca eram obisnuiti sa vedem o asemenea finala la televizor", a declarat portughezul care ii va lua locul lui Claudio Ranieri la Chelsea. Mourinho si elevii sai au revenit la Porto imediat dupa meci. Jucatorii au ajuns pe stadionul "Do Dragao" la ora 3:00 dimineata, fiind intampinati de peste 2.500 de suporteri. Din cauza afluentei fanilor, autocarul care i-a transportat pe portughezi a avut mari dificultat i pe traseu, parcurgand ultimii 200 de metri pana la arena in 20 de minute.

Cupa UEFA: Obligate sa dea gol

Cele patru semifinaliste din Cupa UEFA sunt obligate sa inscrie in aceasta seara pentru a ajunge in finala de pe 19 mai de la Göteborg. La un pas de castigarea titlului in Spania, Valencia poate obtine astazi biletele pentru ultimul act, doar daca invinge pe Villarreal. Pentru formatia lui Rafa Benitez ar fi a treia finala europeana din ultimii cinci ani, in timp ce pentru adversara sa calificarea ar reprezenta o performanta unica. In cealalta semifinala, pe „Velodrome" se intalnesc Olympique Marseille si Newcastle.
×
Subiecte în articol: sport finala