x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Puriul" vrea sa se razbune

„Puriul" vrea sa se razbune

14 Apr 2004   •   00:00
„Puriul" vrea sa se razbune

Universitatea si Rapid se vor duela intr-un meci aflat sub semnul „rapirii" lui Ionut Rada si Stancu de catre Ioan Becali, dar si al demiterii lui Rednic. Partida va fi transmisa in direct de TV Romania 1, de la ora 17:00.

Inaintea meciului de astazi, dintre Universitatea si Rapid, starile de spirit din cele doua tabere sunt total diferite. Oltenii, care, de la venirea fostului rapidist Mircea Rednic, au castigat toate meciurile, au un moral ridicat. De partea cealalta, giulestenii sunt in piuneze. Dan Petrescu are 6 jucatori accidentati, plus pe Ionut Irimia suspendat. La asta se adauga si starea de spirit foarte proasta a echipei, cauzata de rezultatele sub asteptari din primele etape ale returului.

FALSI. Cu toate ca Rapidul s-a indepartat de castigarea campionatului, avand sanse reduse de a prinde chiar si un loc pentru Cupa UEFA, presedintele Ioan Becali si antrenorul Dan Petrescu afiseaza o stare de optimism. „Continuam lupta pentru titlu. Speranta moare intotdeauna ultima. Fotbalul romanesc are nevoie de oameni ca mine si ca Dan Petrescu, care sa joace numai pe teren. Eu cred in steaua lui Dan Petrescu in continuare", a spus Becali, care s-a aratat deranjat de criticile care i-au fost aduse dupa remiza cu FCM Bacau.

AMBITIE. Pentru Mircea Rednic, partida cu giulestenii are o conotatie aparte, „Puriul" castigand cu Rapid cinci trofee. „Vreau sa fac un meci mare si spectaculos. Nu vom juca la rezultat. Este un examen foarte important pentru ca vrem sa vedem cum stam fata de formatiile din Capitala. Daca Dan Petrescu a pregatit meciul cu Craiova si in ziua de Pasti, eu pot spune ca pregatesc jocul cu Rapid inca de atunci de cand am semnat cu Universitatea", a declarat antrenorul „Stiintei", Mircea Rednic.

Sorin Anghel, Mario Morcov


Dan Petrescu sta in tribuna

Antrenorul Rapidului, Dan Petrescu, va urmari partida de astazi din tribuna. „Bursucul" nu va putea lua loc pe banca de rezerve a formatiei sale dupa ce la partida cu FCM Bacau, scor 1-1, a fost trimis in tribuna. La finalul primei reprize cu moldovenii, antrenorul Rapidului a patruns in suprafata de joc, injurandu-l pe arbitrul Gheorghe Farcas. „Meciul a fost decis de greselile de arbitraj", a spus ieri Petrescu, care nu s-a prezentat la Comisia de Disciplina a LPF, care l-a suspendat o etapa.

„Bursucul" deranjat de critici

Criticile care i s-au adus dupa rezultatele neconvingatoare din primele etape ale returului l-au iritat pe Dan Petrescu. „Am pierdut un singur meci din cele sase disputate in aceasta primavara si nu inteleg care este problema. Sa nu uitam si de faptul ca arbitrajele nu ne-au ajutat deloc. Rapidul are nevoie de stabilitate. Cu cat vor fi mai multe schimbari cu atat va fi mai rau. Eu nu am venit aici sa obtin succese prin orice mijloace. Eu voi juca numai pe teren. Daca nu se poate asa, atunci voi pleca si imi voi cauta de lucru in alta parte. Sa nu uitam ca Andone a pierdut anul trecut 8 meciuri consecutiv si i s-a dat credit, iar acum se vad rezultatele, echipa sa fiind pe primul loc", a spus Petrescu.

„Stiinta" ataca podiumul

Ultimele rezultate obtinute de Universitatea i-au facut pe olteni sa viseze la un loc pe podium. Aceeasi stare de euforie l-a cuprins si pe antrenorul Mircea Rednic. „Sunt foarte multumit de atitudinea jucatorilor, de felul cum se exprima la antrenamente si de vointa lor de a juca. Daca vor continua asa si vom bate Rapidul, avem voie sa ne gandim la locul 3 si implicit la Cupa UEFA. Pentru asta ne trebuie si o victorie in Stefan cel Mare", a declarat „Puriul", care pe vremea cand antrena in Giulesti nu a pierdut nici un meci pe terenul lui Dinamo.

George Copos criticat

Dupa remiza de pe teren propriu cu FCM Bacau, scor 1-1, patronul Rapidului, George Copos, a criticat gestul facut de Ioan Becali in iarna, atunci cand l-a demis pe Mircea Rednic, desi in acel moment echipa avea sanse atat la cucerirea titlului de campioana, cat si la castigarea Cupei Romaniei. „Nu este normal ca patronul sa nu aiba incredere in antrenor. Nu inteleg aceasta atitudine. Eu cand am venit la Rapid mi s-a spus sa duc echipa intr-o cupa europeana. Asta sa fie clar si pentru Copos si pentru suporteri", a reactionat, un pic lezat, Dan Petrescu.

„Peste 3 ani vom fi in sferturile de finala ale unei cupe europene"

Chiar daca formatia pe care o conduce a prestat un joc modest, consecinta fireasca a transferurilor pe care le-a facut in pauza de iarna, presedintele Rapidului, Ioan Becali, este in continuare increzator. „Ne vom ocupa de educatia acestor jucatori. Chiar daca jocul nostru acum nu straluceste, noi vom avea incredere in ei in continuare, iar roadele se vor vedea mai tarziu. Peste un an-doi, cel mult trei, acesti copii vor ajunge sa joace intr-un sfert de finala de cupa europeana", a declarat plin de optimism Ioan Becali.

×
Subiecte în articol: sport petrescu dan