x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Vama" revine din vara

„Vama" revine din vara

15 Apr 2004   •   00:00
„Vama" revine din vara

George Copos pregateste in secret readucerea la Rapid a lui Dinu Gheorghe, omul care a condus din umbra gruparea giulesteana timp de 7 ani.

Fostul sef al vamilor a fost fortat sa „uite" de Rapid o data cu venirea la club a lui Ioan Becali, caruia nu i-a convenit sa imparta atributiile de conducere. Ruptura l-a deranjat ulterior pe patronul „visiniilor", care, conform unor surse apropiate giulestenilor, este decis sa indrepte lucrurile din vara.

CEARTA. Instalarea lui Ioan Becali in functia de presedinte a adus de la sine si ruptura dintre impresar si Dinu Gheorghe. De altfel, martori oculari sustin ca, la momentul respectiv, intre cei doi a avut loc si o cearta pe un ton destul de ridicat. Principalul motiv al discutiilor in contradictoriu ar fi fost decizia lui Ioan Becali de a-l schimba pe antrenorul Mircea Rednic.

SFATURI. La cald, Copos a preferat sa lase lucrurile cum au picat, insa a continuat sa discute telefonic, nu numai cu Dinu Gheorghe. Mai mult, se pare ca, la sugestia lui Mircea Lucescu, principalul actionar al giulestenilor a decis sa-l reactiveze pe Dinu „Vama", daca nu intr-o functie de conducere, atunci in cea de consilier personal.

Daniel Stan


FC Predeal, un nou „satelit" pentru Rapid

Daca in privinta formatiei Electromagnetica, totul s-a lamurit, in sensul in care divizionara B a redevenit „satelitul" Rapidului, se pare ca oficialii giulesteni mai pregatesc o pepiniera. Este vorba de formatia clasata pe locul 3 in Seria4 din Divizia C, FC Predeal, trupa ce detine mari sanse de promovare, avand un singur punct in spatele liderului. Cum Dinu Gheorghe sustine financiar gruparea prahoveana, in proiectul de viitor al giulestenilor intra si o posibila asociere cu FC Predeal. In discutii a fost si Tricolorul Breaza, unde patroni sunt Constantin Anghelache si Mircea Lucescu, insa Ioan Becali nu ar agrea varianta.


Sfatuitor de taina

Dupa ce a rupt relatiile cu Rapid, dar nu si cu George Copos, Dinu Gheorghe s-a retras o perioada din lumea fotbalului. Prin numirea lui Razvan Lucescu ca antrenor principal la FC Brasov, el a revenit in circuit. Avand in vedere relatia de prietenie de o viata cu Mircea Lucescu, „Vama" nu putea refuza propunerea de a tine aproape de Lucescu jr. De altfel, s-a zvonit chiar despre o posibila cooptare in staff-ul administrativ al gruparii de sub Tampa, asta dupa ce si Dinamo l-ar fi dorit in conducere. „Am iesit din fotbal si nu ma mai intereseaza vreo functie", spunea, la momentul respectiv, Dinu Gheorghe, care, in ciuda acestei declaratii, este zarit in permanenta la meciurile Brasovului.

Copos are o varianta „bomba"!

Principalul actionar al Rapidului este cunoscut ca un om care actioneaza in baza primului impuls. Ultima „surpriza" de acest gen a lui George Copos a fost „rocada" pe banca tehnica de la finalul turului, cu Mircea Rednic in rol negativ si Dan Petrescu in cel pozitiv, dar mai ales numirea lui Ioan Becali in functia de presedinte. La doar patru luni, omul de afaceri pare a regreta aceste mutari si, daca despre fostul impresar inca nu a luat atitudine, a facut-o vizavi de tehnician, declarand public ca nu este multumit de rezultate. Faptul ca l-a sunat imediat pe „mantaua de vreme rea" Mircea Rednic, in prezent sub contract cu „U" Craiova, nu mai mira pe nimeni. Adevarata „bomba" este pregatita de Copos pentru la vara. Conform unor surse apropiate patronului „visiniilor", Mircea Lucescu se afla pe lista de achizitii, mai ales in conditiile in care omul care a pus bazele noului Rapid si a adus titlul in Giulesti dupa 32 de ani a intrat in dizgratia conducatorilor de la Besiktas Istanbul, dupa ce s-a indepartat serios de obiectiv, anume pastrarea titlului de campioni. Si in aceasta situatie, Copos „se bate" cu rivalii de la Dinamo, care la randul il asteapta pe Mircea Lucescu in Stefan cel Mare.

×
Subiecte în articol: sport mircea lucescu dinu gheorghe