x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A devenit basc prin adoptie

A devenit basc prin adoptie

19 Dec 2004   •   00:00

Fostul international roman a evoluat aseara, in calitate de adversar, cu Getafe, pentru ultima data pe terenul lui Real Sociedad, echipa care l-a transferat de la Universitatea Craiova in 1995.

DRAGOS STOICA, VICENTIU NEAGOE

DESPARTIRE. Craioveanu (foto dreapta) s-a aflat aseara pentru ultima oara pe Stadionul "Anoueta" in calitate de jucator
Singurul fotbalist roman care mai evolueaza in prezent in Primera Division, Gica Craioveanu, si-a luat aseara ramas bun de la stadionul din San Sebastian, unde a debutat in prima liga iberica. Transferat in vara anului 1995 de Real Sociedad, fost golgeter al Universitatii Craiova, acum la Getafe, Craioveanu a revenit aseara la San Sebastian, in penultima etapa a turului campionatului spaniol. "Nu as sarbatori niciodata un gol marcat impotriva celor de la Real Sociedad. Daca as face asta la San Sebastian, ar fi o lipsa de respect pentru publicul din acest oras, care mi-a oferit atat de multe. Am mai jucat acolo ca oaspete in doua randuri, iar suporterii m-au primit foarte bine", a declarat atacantul.

OPTIMIST. Referitor la situatia actualei sale echipe, Getafe, Craioveanu s-a aratat optimist: "Nu stam chiar atat de rau, in ciuda infrangerilor pe care le-am suferit in ultimele partide. Mi-as dori foarte mult sa joc contra Realului. Daca as putea alege un meci in care sa evoluez, aceasta ar fi prima optiune, deoarece va fi ultima data cand as putea juca pe Anoeta si mi-as dori sa-mi pot lua ramas bun de la spectatorii din San Sebastian".

DIN DIVIZIA C IN PRIMERA
Gheorghe Craioveanu s-a nascut la Hunedoara, pe 14 februarie 1968, incepand fotbalul la Constructorul Slatina. La varsta de 21 de ani, Craioveanu a schimbat Divizia C cu esalonul secund, ajungand la FC Drobeta Turnu Severin, unde antrenor-jucator era Ilie Balaci. Dupa numai sase luni, atacantul a fost transferat la "U" Craiova, cu care avea sa-si treaca in cont prima mare performanta, eventul in 1991. Pana in 1995, Craioveanu a disputat 129 de meciuri pentru "Stiinta", alaturi de care a mai cucerit Cupa Romaniei in 1993 si a marcat 61 de goluri. Atacantul a castigat titlul de golgeter doi ani consecutiv, in 1994 cu 22 de goluri, iar in 1995 cu 27 de reusite. In nationala a bifat 25 de meciuri si a marcat 4 goluri. Craioveanu si-a anuntat retragerea pentru vara anului viitor, el urmand sa ramana in conducerea lui Getafe, in functia de vicepresedinte, postura din care se va ocupa de transferuri.

FIDEL
Gica Craioveanu a fost transferat de Real Sociedad in vara lui 1995, fotbalistul jucand 90 de partide pana in 1998, timp in care a marcat 26 de goluri: "Cand vin la San Sebastian, simt ca ma intorc acasa, pe terenul pe care m-am nascut in fotbalul spaniol. Am foarte multi prieteni aici si cred ca San Sebastian este cel mai frumos oras. In plus, am spus intotdeauna ca Real este echipa mea de suflet".
×
Subiecte în articol: sport craioveanu san sebastian