x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A fost recunoscută practicarea unei noi ramuri de sport. Avem oficial MMA în România

A fost recunoscută practicarea unei noi ramuri de sport. Avem oficial MMA în România

de Adi Munteanu    |    05 Iun 2020   •   09:21
A fost recunoscută practicarea unei noi ramuri de sport.  Avem oficial MMA în România

Ministerul Sportului a recunoscut oficial practicarea în România a ramurii de sport MMA – Arte Marțiale Mixte. Ordinul ministrului Ionuț Stroe a fost semnat pe 27 mai și a fost publicat în Monitorul Oficial. Este a treia tentativă de oficializare a acestei discipline sportive după demersurile făcute în 2013 și 2016. 


Artele marțiale mixte, denumite uneori lupta în cușcă, este un sport de luptă cu contact complet, bazat pe atacuri, luptă și lupte la sol, alcătuite din diverse sporturi de luptă și arte marțiale din întreaga lume și reunește mai multe stiluri de luptă precum Box, Kickboxing, Muay Thai, Judo, Lupte Libere sau BJJ (Brazilian Jiu Jitsu). Este considerat un sport dur, însă adună foarte mulți practicanți și spectatori fanatici.


Deocamdată singurul club recunoscut internațional, UFC (Ultimate Fighting Championship) și Bellator, cele mai prestigioase competitii profesioniste din lume este Absoluto MMA din București, care a adunat deja peste 100 de medalii la gale internaționale, inclusiv în „Templul Luptelor”, MGM din Las Vegas.
Printe sportivii români care s-au implicat în dezvoltarea acestui sport sunt Ionuț Atodiresei, Daniel Gheorghiță, Claudiu Alexe, Ciprian Sora, Daniel Ghiță, Cătălin Moroșanu (foși luptători Lokal Kombat) împreună cu Ciprian Chiru, Ciprian Cărăușu, Radu Paul (posesori de centură neagră MMA), sau Tudor Mihăiță (primul româna care a obținut centura neagră în Jiu Jitsu Brazilian).

 

Luptătoarea româncă Cristina Stanciu a luptat la Las Vegas și a rămas neînvinsă devenind campioană intercontinentală la categoria ușoară. În curând ar putea deveni și campioană a României.


 

×