x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport A refuzat 2 milioane $ - Walter Zenga, nici la Belgrad, nici in Qatar

A refuzat 2 milioane $ - Walter Zenga, nici la Belgrad, nici in Qatar

de Mihai Igirosanu    |    18 Mai 2006   •   00:00
A refuzat 2 milioane $ - Walter Zenga, nici la Belgrad, nici in Qatar

Castigator al titlului si Cupei cu Steaua Rosie Belgrad, fostul antrenor al Stelei, Walter Zenga, s-a aflat zilele acestea in Qatar, acolo unde a fost foarte aproape sa semneze cu echipa Al Sadd.

Presa belgradeana, citata ieri si de cea italiana, a anuntat deja ca fostul mare portar al Interului si al Squadrei Azzurra va parasi Steaua Rosie, informatia fiind confirmata de directorul general al clubului. Mai mult, conducerea gruparii din capitala Serbiei a inceput cautarile pentru un nou antrenor, fiind vehiculat deja numele succesorului lui Zenga: Alberto Zaccheroni.

TRATATIVE. Intrat in vacanta pentru doua saptamani, italianul a fost anuntat in presa de marti drept noul antrenor al clubului Al Sadd. Seicii clubului din Qatar i-au oferit un contract pe doi ani si un salariu incredibil, de aproximativ doua milioane de dolari pe sezon. Desi totul parea sa fie in regula, site-ul "middleeastfootball" a anuntat ieri ca tranzactia a cazut, Walter Zenga informandu-i pe liderii lui Al Sadd ca refuza fabuloasa oferta.

CONTRACT. Dupa incheierea celor doua saptamani de vacanta, Zenga va reveni la Belgrad, acolo unde va negocia cu presedintele Stelei Rosii, celebrul Dragan "Pixi" Stoijkovici, rezilierea contractului care se intinde pana in primavara anului 2007. N-ar fi exclus ca, in urma discutiilor dintre cei doi, fostul antrenor al Stelei sa continue pe banca celebrei grupari sarbe.

RALUCA DECIDE
Conform apropiatilor lui Zenga, unul dintre principalele motive din cauza caruia antrenorul italian a declinat banoasa propunere a clubului din Qatar il constituie nemultumirea sotiei sale, Raluca Rebedea, care s-a opus mutarii. Aceasta a provocat si iminenta despartire a lui Walter de Steaua Rosie, prin declaratiile neinspirate acordate in presa belgradeana despre "viata foarte plictisitoare" din capitala Serbiei. Se pare ca Raluca n-a fost de acord sa incerce experienta araba, dorindu-si ca partenerul ei de viata sa antreneze ori in campionatul italian, ori din nou in cel din Romania. Aceleasi surse mai dezvaluie ca Zenga tine foarte mult la parerile Ralucai, astfel ca traseul sau ca antrenor depinde in mare masura de gusturile romancei. In alta ordine de idei, Walter si Raluca vor ajunge saptamana viitoare si in Bucuresti.

MULTE VARIANTE
In cazul foarte posibil al unei despartiri de Steaua Rosie Belgrad, Walter Zenga mai detine cateva oferte spre care isi va indrepta atentia. Presa italiana a anuntat ca italianul ar fi dorit de doua cluburi din Serie A, Livorno si Cagliari, dar si de una dintre echipele care se pregatesc sa promoveze din Serie B. De asemenea, Zenga este dorit si in campionatul nostru, fiind agreat de cativa dintre actionarii lui Dinamo, dorit la Poli Timisoara, dar si curtat insistent de noul patron al clubului FC Arges, Cornel Penescu. Acesta din urma este decis sa-l convinga pe Zenga sa antreneze echipa pitesteana in sezonul urmator. "Ma voi intalni in curand cu impresarul lui Zenga sau chiar cu el insusi", a anuntat Penescu. "Visul meu este sa antrenez in Italia, pe Inter!", a declarat Zenga intr-un interviu acordat recent pentru "La Stampa".
×
Subiecte în articol: sport zenga walter zenga walter