x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Absent si Pancu?

Absent si Pancu?

17 Aug 2004   •   00:00

Parca niciodata echipa nationala nu a fost urmarita de atata ghinion ca la debutul preliminariilor pentru Mondialul din 2006.

MIHAI IGIROSANU, PAUL ANDONE

Dupa accidentarile lui Chivu, Ganea si Marica, selectionerul Anghel Iordanescu risca sa il piarda si pe Pancu.

ACCIDENTARE. El s-a accidentat duminica seara la meciul pe care echipa sa, Besiktas, l-a sustinut, in deplasare la Ankara contra lui Genclerbirligi. "Pancone" a simtit o intepatura chiar la incalzire, dar a tinut mortis sa joace. In minutul 16 al partidei el a facut semn spre banca de rezerve a echipei sale, fiind inlocuit cu Ibrahim Akin.

SOSIRE. Ieri-dimineata, Pancu a venit in tara si era foarte afectat de faptul ca prezenta sa in meciul de maine cu Finlanda este in dubiu: "Nu ne temem de ei, chiar daca nu mai e echipa de altadata. Si inainte de jocul cu Germania erau o gramada de probleme, si i-am invins. Sper ca si acum sa se repete istoria".

DIAGNOSTIC. La aeroport, Pancone a fost asteptat de medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu, acesta ducandu-l pe mijlocas direct la cabinetul sau pentru un control amanuntit. In urma acestuia, diagnosticul a fost intindere la muschii aductori, fiind foarte probabil ca Pancu sa piarda partida cu Finlanda. Cu toate acestea, selectionerul Anghel Iordanescu a insistat ca jucatorul sa ramana in cantonament, incercandu-se recuperarea acestuia.

"NICU", APT

Selectionerul Anghel Iordanescu se confrunta si cu numeroase alte probleme. Daca Lobont, Mutu, Iencsi si Soava au fost mai mult prin tribuna decat pe gazon, in meciurile oficiale ale echipelor lor, nici accidentarile nu ii ocolesc pe tricolori. Astfel, pe langa cele mai sus amintite, Marius Niculae venise cu o entorsa la glezna, dar atacantul lui Sporting Lisabona va fi recuperat pana la ora meciului. Convocat in locul accidentatului Marica, Sabin Ilie are si el o contuzie de la un antrenament al Rapidului, dar nu se pune problema ca el sa nu fie bun de joc. In schimb, "Generalul" nu va putea conta pe serviciile lui Cristian Dancia de la Torpedo Moscova. Fundasul stanga s-a accidentat la partida din campionat de duminica pe care a disputat-o impotriva lui FK Moscova.

VINA

"Este si greseala lui pentru ca putea sa nu inceapa meciul dupa ce a simtit acea ciupitura la incalzire. Dar a vrut cu tot dinadinsul sa joace si accidentarea s-a agravat. Acum, sansele ca Pancu sa fie pe teren cu Finlanda sunt minime" - Pompiliu Popescu, medic echipa nationala

Interviu - Jari Litmanen: "Nu pot da un pronostic"

Prezenta lui Jari Litmanen, capitanului nationalei Finlandei, in confruntarea cu Romania este incerta. Duminica seara, la primul antrenament al nordicilor, efectuat pe stadionul Dinamo, jucatorul de 33 de ani al lui FC Lahti s-a pregatit separat.
COSMIN SMOCHINA

  • Jurnalul National: Jari, ai facut un antrenament usor. Nu esti inca refacut?

    Jari Litmanen: Din pacate, deocamdata nu sunt apt in totalitate, dar cred ca voi juca totusi impotriva Romaniei.

  • Ce parere ai despre echipa lui Iordanescu?

    Aveti o formatie tanara si puternica, dar noi suntem decisi sa incepem cu dreptul aceasta campanie de calificare. Nu-mi cereti un pronostic, pentru ca nu-l pot da. Dar am mare incredere in colegii mei.

  • Pe cine cunosti mai bine din nationala Romaniei?

    Pai cred ca toata lumea ii stie pe Mutu, Lobont si Chivu. Sunt niste jucatori foarte valorosi si este bine pentru noi ca ultimul nu joaca.

  • Stii ca in 1973 v-am invins cu 9-0?

    (Rade) Nu. Chiar asa a fost? Nu pot sa cred!

  • Chiar n-ai auzit de acest rezultat?

    Bine…, atunci erau alte vremuri, alt fotbal, alta echipa. Acum este cu totul altceva. Sa nu credeti ca istoria se va mai repeta! O sa vedem ce-o sa fie miercuri.

    LOT NORDIC

    Selectionerul Finlandei, Antti Muurinen, i-a convocat pentru partida de maine pe: Peter Enckelman, Jussi Jaaskelainen, Antti Niemi (portari); Markus Heikkinen, Sami Hyypia, Miika Koppinen, Toni Kuivasto, Petri Pasanen, Janne Saarinen (fundasi); Jari Ilola, Peter Kopteff, Pekka Lagerbolm, Aki Riihilahti, Mika Vayrynen, Aleksei Eremenko jr. (mijlocasi); Kolkka, Mika Nurmela, Jari Litmanen, Mikael Forssell si Jonatan Johansson (atacanti). La primul antrenament au participat doar 9 jucatori: Niemi, Eremenko, Forssell, Johansson, Kolkka, Kopteff, Litmanen, Nurmela si Riihilahti, care au vizitat ieri-dimineata Palatul Parlamentului.

    Scor de maidan in anul 1973

    In pofida situatiei dificile pe care o traverseaza echipa nationala, lovita de accidentari si inactivitatea catorva oameni de baza, traditia impotriva Finlandei ne este favorabila. In 6 intalniri directe cu nordicii, "tricolorii" au obtinut 4 victorii si doua egaluri.
    MIHAI IGIROSANU

    Administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a fost capitanul echipei nationale in octombrie 1973, cand "tricolorii" au invins Finlanda cu 9-0 la Bucuresti, inregistrand cea mai mare diferenta de scor din istoria de 82 de ani a reprezentativei noastre.

    MECI. In prezenta a 30.000 de spectatori, pe fostul "23 August", Romania dispunea cu 9-0 de finlandezi, prin golurile marcate de Dumitru (’6), Marcu (’8 si ’43), M. Sandu (’25 si ’65), Dumitrache (’45 si ’63), Pantea (’55) si Dudu Georgescu (’81). Regretatul Valentin Stanescu a aliniat atunci urmatorul "11": Raducanu - Satmareanu, Antonescu, Sames, Deleanu - Dinu, Dumitru - Pantea, M. Sandu, Dumitrache, Dudu Georgescu, Marcu. "A fost o diferenta reala de scor, dar atunci erau si alte distante in fotbal. Diferenta de valoare era foarte mare, dar si noi am prins o zi deosebita. Nu e usor sa marchezi un gol o data la zece minute. Daca vreti, a fost si o razbunare dupa ’71, cand Rica a adormit cu mingea", a rememorat Cornel Dinu.

    CARACTERIZARE. Rugat sa faca o paralela peste timp in privinta echipei finlandeze, Dinu a spus: "Finlanda este o echipa in real progres, iar atunci se aflau doar la inceputurile fotbalului profesionist. Acum ei formeaza o echipa foarte dificila, lucru care nu e de mirare pentru o natie serioasa, cum este cea a finlandezilor". Presedintele FRF, Mircea Sandu, autorul unei "duble" in jocul de acum 31 de ani, a spus, razand: "Din pacate, lui Puiu Iordanescu ii lipseste in acest moment o tripleta ca Dumitrache - Mircea Sandu - Dudu Georgescu".

    TINERET

    In aceasta seara, de la ora 20:00, stadionul "Cotroceni" va gazdui meciul reprezentativelor de tineret ale Romaniei si Finlandei. In tentativa de a reusi un debut cu dreptul in preliminariile Campionatului European din 2006, selectionerul Nicolae Manea a apelat pentru partida cu nordicii si la "stranierii" Gabriel Tamas (Spartak Moscova), Claudiu Keseru (FC Nantes), Razvan Cocis si George Florescu (ambii Serif Tiraspol) si Iannis Zicu (Inter Milano). Un posibil "11" de start ar putea fi: Marc - Moti, L. Goian, Tamas, Nicolita - Keseru, Ad. Cristea, Vasilache, Cocis - Zicu, Burdujan.
  • ×
    Subiecte în articol: sport echipa