x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport AC Milan se implică în pregătirea juniorilor români

AC Milan se implică în pregătirea juniorilor români

08 Mai 2009   •   00:00
AC Milan se implică în pregătirea juniorilor români

AC Milan, cel mai titrat club din lume, organizează în complexul sportiv din Regie, între 29 iunie şi 3 iulie, un stagiu gratuit de pregătire (Milan Junior Camp) pentru 200 de copii, băieţi şi fete, cu vârste între 7 şi 14 ani. Juniorii care vor participa la acest stagiu vor avea ocazia să lucreze cu antrenori italieni de la clubul milanez. Doi dintre cei mai talentaţi copii vor fi invitaţi pe stadionul San Siro din Milano, alături de alţi copii din peste 30 de ţări, ce participă la programul Milan Junior Camp.



Proiectul este sponsorizat de Intesa Sanpaolo Bank, iar înscrierile se vor face pe site-ul băncii italiene începând cu 15 mai. Cei 200 de copii, care vor beneficia pentru această acţiune de un kit oficial Adidas cu culorile echipei milaneze, vor fi desemnaţi în urma unei tombole, notează Agerpres.

Lansarea  evenimentului s-a produs astăzi, la ea fiind prezenţi Daniele Massaro, director de PR al clubului AC Milan, Francesca Pietra , manager de marketing al proiectului Milan Junior Camp, Ricardo Parasporo şi Nicola Calabro, directori ai băncii Intesa Sanpaolo, Marco Schembri, manager general al programului World Camp International.

Marco Schembri a explicat că Sportul Studenţesc, deşi nu este un club din prima ligă, a fost preferat pentru desfăşurarea acestui stagiu pentru că dă dovadă de profesionism, investeşte şi crede în tinerii fotbalişti. ''De ani de zile AC Milan plănuieşte să organizeze activităţi în România. Şcoala românească de fotbal, jucătorii români sunt foarte interesanţi şi România este un loc adecvat pentru promovarea activităţilor lui AC Milan. Primul pas pentru promovarea activităţilor noastre pe piaţa românească este acest Milan Junior Camp'', a declarat Schembri.

Francesca Pietra a adăugat că unul din obiectivele clubului AC Milan este acela de a răspândi şi promova fotbalul la nivel mondial. ''AC Milan, un club cu o istorie de 100 ani şi cu mari succese sportive, are ca obiective răspândirea şi promovarea fotbalului în lume. Dar, în acelaşi timp vrem să transmite tinerilor înalte valori precum determinarea, respectul, spiritul de echipă, amuzamentul''. În 2008, la Milan Junior Camp au luat parte un număr 13.550 de copii din 29 de ţări, iar în acest an afluenţa copiilor la acest proiect va fi şi mai mare.

Cristian Gheorghe, director executiv al FC Sportul Studenţec, aprecia că Sportul Studenţesc este cel mai puternic club de copii şi juniori din România şi stagiul organizat în Regie de AC Milan este un eveniment unic în România. ''Vom face tot ceea ce este posibil ca lucrurile să se desfăşoare foarte bine, astfel ca la anul să fie un succes şi mai mare''.

Daniele Massaro, fost coechipier cu Florin Răducioiu la AC Milan, a menţionat că este prezent pentru a treia oară în România, ca jucător într-un meci de Cupa UEFA şi la Raliul Clujului de anul trecut, dar aceasta este cea mai importantă vizită a sa. ''Am devenit clubul cel mai titrat din lume şi suntem prezenţi cu acest proiect Milan Junior Camp pe 5 continente. Îmi place să văd pasiunea depusă de tineri care vin la stagiul nostru. Am vorbit despre acest proiect cu Răducioiu, care a fost foarte încântat că AC Milan ajunge în România cu brand-ul şi culorile sale. Anii 80 şi 90 au fost pline de întâlniri între echipele italiene şi româneşti şi iată de ce căutăm aici tinere talente''. Massaro a adăugat că la selecţia celor 2 copii pentru stagiul de la Milano vor sta atât calităţile tehnice dar şi cele de conduită.

La Milan Junior Camp de la Bucureşti, un proiect care va fi extins anii viitori şi în alte oraşe din ţară, vor participa 10 copii italieni, ale căror familii au fost afectate de cutremurul din regiunea Abruzzo, precum şi copii defavorizaţi din Bucureşti. Cei ce vor avea şansa să participe la acest stagiu de pregătire vor intra în contact cu concepţia despre fotbal a şcolii italiene.

×
Subiecte în articol: sport milan junior camp milan junior