x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Actiune - Mos Craciun joaca tenis

Actiune - Mos Craciun joaca tenis

de Madalina Corbeanu    |    19 Dec 2006   •   00:00
Actiune - Mos Craciun joaca tenis

Anul acesta, Mos Craciun a venit mai devreme pentru copiii de la centrul de initiere al Federatiei Romane de Tenis. Micutii au primit cadouri si au jucat o ora de tenis cu Ilie Nastase, Victor Hanescu, Gabriel Trifu si proaspatul campion mondial la juniori, Alexandru Luncanu.

Anul acesta, Mos Craciun a venit mai devreme pentru copiii de la centrul de initiere al Federatiei Romane de Tenis. Micutii au primit cadouri si au jucat o ora de tenis cu Ilie Nastase, Victor Hanescu, Gabriel Trifu si proaspatul campion mondial la juniori, Alexandru Luncanu. Viitorii tenismeni si-au ridicat cadourile de sub brad si au stat cuminti la rand pentru a obtine autografele favoritilor si pentru a se fotografia cu acestia.

"Este pentru prima data cand am organizat o astfel de actiune si, pentru ca toti copiii au fost incantati, o sa facem acelasi lucru si in anii urmatori", a declarat directorul de marketing al FRT, Cosmin Hodor, initiatorul evenimentului.

FARA COMPLEXE. Chiar daca nu a avut la el echipamentul adecvat, Ilie Nastase nu si-a dezamagit admiratorii si a jucat tenis cu copiii, desi era imbracat elegant. "Nu e nici o problema pentru mine sa joc tenis imbracat in camasa si pantaloni. Si pe strada, daca ma opreste cineva, pot sa joc, la orice ora. Oricum, fiind vorba de copii, as fi jucat si intr-un picior", a spus Nastase.
Inedit - Feminitate contestata

Testul de feminitate caruia i-a fost supusa atleta indiana Santhi Soundarajan a avut un rezultat anormal, astfel ca sportiva ar putea fi nevoita sa returneze medalia de argint in proba de 800 metri castigata la Jocurile Asiatice de la Doha. Cazurile sportivelor care pica testul de feminitate pot fi reexaminate de catre o comisie de experti dupa doi ani de la examen si un tratament adecvat.

"Pe vremea mea, testul de feminitate se facea direct, de catre un medic ginecolog. Recordurile nu erau omologate daca nu prezentai adeverinta care atesta ca totul este in regula. Controalele s-au intensificat mai ales dupa 1932, cand o atleta germana a fost depistata ca si-a administrat hormoni masculini, si la un control s-a vazut ca e hermafrodita", a declarat Iolanda Balas-Sötter. (Madalina Corbeanu)
×
Subiecte în articol: sport